Nádasdi József művész az akrillfestésről

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nádas József művész mesél az akrillfestésről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nádas József művész mesél az akrillfestésről


2013/12/21

A Pannoncolor 2013-ban megújította arculatát. Így a művészek és a képzőművészet iránt érdeklődők idén már új csomagolásban vásárolhatták meg a hazai festékgyártó vállalat termékeinek jó részét. Most év végére főleg azok a termékek újultak meg, melyeket ajándékozási célra is ideálisak.

Nádas József művész az akrillfestésről

 

Az Akril Ajándékkészletet fő vizuális eleme egy csodálatos festmény Nádas Józseftől, címe: Hazafelé. A festménnyel kapcsolatos kulissza-titkokról magát a művészt kérdeztük.

 

 

Miért „Hazafelé” a festmény címe? Hol készült? Mi a titka ennek az érdekes színvilágnak?


A festmény egyik kedves helyem, a Balaton szülötte. Amikor teljes szélcsend ereszkedik a tóra, és a vitorlák petyhüdten lógnak, a csendes kis akkus motorok lassan hazafelé terelik a már bevont vitorlájú hajókat, a kikötőbe. Én gyorsan tudok dolgozni, és a lemezen vagy vásznon keverem a színeket. Nyáron ez kifejezetten előny, mert 40 fokban egy perc alatt szinte porszáraz lesz a festék. Kezdőknek nem javaslom a szabadtéri festést, csak megfelelő technika elsajátítása után. Arról is lehetne sokat polemizálni, hogy a nálunk kapható festékeknek mennyi a pigment tartalma, hogyan viselkedik a hozzáadott műgyanta, mennyire "kiadós", lehet-e vele impasztó technikával dolgozni, milyen az ár-érték aránya stb., de egy idő után már szinte semmi nem jelent gondot, mert együtt "élsz" a festékkel, és engedi, hogy megismerd mindenféle tulajdonságait. Így már "kezes bárány" lesz számodra, azt teszel vele, amit akarsz.

Miért az akril technikát használja? Kiknek javasolja ezt?


Az akrilnak még nincs igazi múltja (hiszen az 50-es években indult útjára), és nem tudjuk, hogy évtizedek múlva hogyan fog viselkedni. Ami bizonyos. sokan használják, és nem véletlenül. Vizes bázisú, szinte szagtalan, gyorsan szárad, hogy csak néhány jó tulajdonságát említsem, igaz, rosszat nem is tudok. Én már hosszú évek óta csak ezzel dolgozom.

 

 

Használja-e a Pannoncolor akrilt? Miért ajánlaná másoknak is?


A Pannoncolort régóta használom, és szeretem, mert engedi, hogy azt tegyem vele, amit én akarok. Hogy ajánlanám-e másoknak is? Természetesen. Ám azt is hozzátenném (ahogy szoktam tanítani), ne a festéktől várd a csodát, azért neked kell tenni: ismerd meg és a barátod lesz.

Reméljük, sokaknak feleltettük érdeklődését az akrilfestészet iránt. Kérdéseikkel bátran keresse fel a www.pannoncolor.hu oldalt!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Budapesti étterem

A legjobb budapesti étterem, ahol egy gyönyörű környezetben, igazi gasztronómiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.