Ismerd meg te is az örökké tartó szerelem szimbólumát, a Nádasdy kastélyt!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A sírig tartó szerelem jelképe : Nádasdy kastély

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A sírig tartó szerelem jelképe : Nádasdy kastély


2016/05/18

Nádasdladányban nézhetjük meg Hazánk egyetlen, a Tudorok korában épült kastélyát, mely majdnem harminc hektárnyi területet tesz ki és a 18-ik században épült. Nem csak emiatt különleges, most megtudhatod miért.

 

Nézd meg te is a Nádasdy kastély, mely az örök szerelemnek állít emléket!

Fejér megye egyik településén, Nádasdladányban bukkanhatunk rá a Tudor – kor emlékét őrző kastélyra, mely Magyarországon egyedülálló, hiszen csak ez az egy ilyen romantikus stílusban épült kastély maradt fenn ezekből az időkből.


Azonban nem csak ezért érdekes ez a majdnem harminc hektárnyi parkkal rendelkező óriási kastély, hanem azért is, mert építtetésének célja volt, mégpedig a szerelem.


Miután Nádasdy Lipót meghalt, fia, Nádasdy Ferenc bővítette ki az apró kúriát, melyet Linzbauer István tervezett.


Ferenc ezután itt élt feleségével, Zichy Ilonával, kivel nem pusztán hozományházasságot kötött, hanem igazi, mély és sírig tartó szerelem kötötte össze őket.

 

 

 

 

 

Ilona két csodás gyermekkel áldotta meg a grófot, majd még nagyobb öröm érte őket, hiszen az ifjú feleség ismét várandós lett.
A baba várásának időszaka szintén békében és boldogságban telt, ám a szülés estéjén szörnyű tragédia történt, melyet a gróf élete végig nem tudott feldolgozni.

Ilona 24 éves korában, harmadik gyerekük születése után nem sokkal elhunyt.


Nádasdy Ferenc mély depresszióba esett és soha többé nem nősült meg, imádott szerelme halálát egészen utolsó napjáig képtelen volt kiheverni.


Ilona emlékére rendezte be a kastély minden egyes szobáját úgy, hogy mintha hőn szeretett asszonya még mindig élne.
Az épület már önmagában egyszerűen lehengerlő látványt nyújtott, belső terei mindenkit ámulatba ejtettek.

A csillárok kovácsoltvasból vannak, a bútorok gyönyörű fafaragással díszítettek, minden  egyes üvegablak csodás festéssel van borítva, ezek mind – mind az akkori idők leghíresebb művészeinek keze alól kerültek ki.


Ha egy igazán impozáns részt kellene kiemelni a kastély belső terei közül, az méltán a családi arcképcsarnok lehetne, melyet Ősök csarnoka néven ismerünk.


Minden felmenő egész alakos festménye és ezen felül ámulatba ejtő a díszítés is, mind a mai napig.

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

Nézd meg te is a Nádasdy kastély, mely az örök szerelemnek állít emléket!

A kastélyt majdnem harminc hektárnyi területű park övezi, ahol mesterségesen kiépített tavak, vízesések és egy víztorony is megtalálható.
A legnagyobb különlegesség a fácánkeltető, valamint a pálmakert számított.


Mára már a tó kiszáradt, az azt körülvevő növények közül rengeteg pusztult el, akárcsak a játszóház, az üvegház és a nyári szalon is.
A többi növény, mely viharos időket élt meg, azonban a mai napig lenyűgöző látványt tár az ember elé.


Utolsó tulajdonosa kezébe 1982-ben került a kastély és az azt körülvevő terület is, méghozzá a Honvédelmi Minisztériuméba, ezután egészen 1994-ig teljesen üresen állt, majd 1993-ban felújították és műemlékké nyilvánították.

 

 

 

 

 

A kastély egész évben látogatható, csoportokat és személyeket egyaránt fogadnak, a kastély parkja pedig ingyenes, hétvégenként azonban gyakran zártkörű rendezvények szervezése kerül sorra, ilyenkor a nyitva tartás és a látogatás lehetősége módosul.


Aki egy romantikus, nyugodt és szép műemléket szeretne látogatni, annak a Nádasdy kastély tökéletes választás, hiszen kár kihagyni a helyet, mely az örökké tartó szerelem emlékére épült.

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 


érdekességek szerelem utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Traveller

Traveller - a munkapad speciális fajtája, könnyen állítható

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van...

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt.

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.