Ismerd meg te is az örökké tartó szerelem szimbólumát, a Nádasdy kastélyt!

hirdetes

A sírig tartó szerelem jelképe : Nádasdy kastély

Ilyés Zsófia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nádasdladányban nézhetjük meg Hazánk egyetlen, a Tudorok korában épült kastélyát, mely majdnem harminc hektárnyi területet tesz ki és a 18-ik században épült. Nem csak emiatt különleges, most megtudhatod miért.

 

Nézd meg te is a Nádasdy kastély, mely az örök szerelemnek állít emléket!

Fejér megye egyik településén, Nádasdladányban bukkanhatunk rá a Tudor – kor emlékét őrző kastélyra, mely Magyarországon egyedülálló, hiszen csak ez az egy ilyen romantikus stílusban épült kastély maradt fenn ezekből az időkből.


Azonban nem csak ezért érdekes ez a majdnem harminc hektárnyi parkkal rendelkező óriási kastély, hanem azért is, mert építtetésének célja volt, mégpedig a szerelem.


Miután Nádasdy Lipót meghalt, fia, Nádasdy Ferenc bővítette ki az apró kúriát, melyet Linzbauer István tervezett.


Ferenc ezután itt élt feleségével, Zichy Ilonával, kivel nem pusztán hozományházasságot kötött, hanem igazi, mély és sírig tartó szerelem kötötte össze őket.

 

 

 

 

 

Ilona két csodás gyermekkel áldotta meg a grófot, majd még nagyobb öröm érte őket, hiszen az ifjú feleség ismét várandós lett.
A baba várásának időszaka szintén békében és boldogságban telt, ám a szülés estéjén szörnyű tragédia történt, melyet a gróf élete végig nem tudott feldolgozni.

Ilona 24 éves korában, harmadik gyerekük születése után nem sokkal elhunyt.


Nádasdy Ferenc mély depresszióba esett és soha többé nem nősült meg, imádott szerelme halálát egészen utolsó napjáig képtelen volt kiheverni.

hirdetes


Ilona emlékére rendezte be a kastély minden egyes szobáját úgy, hogy mintha hőn szeretett asszonya még mindig élne.
Az épület már önmagában egyszerűen lehengerlő látványt nyújtott, belső terei mindenkit ámulatba ejtettek.

A csillárok kovácsoltvasból vannak, a bútorok gyönyörű fafaragással díszítettek, minden  egyes üvegablak csodás festéssel van borítva, ezek mind – mind az akkori idők leghíresebb művészeinek keze alól kerültek ki.


Ha egy igazán impozáns részt kellene kiemelni a kastély belső terei közül, az méltán a családi arcképcsarnok lehetne, melyet Ősök csarnoka néven ismerünk.


Minden felmenő egész alakos festménye és ezen felül ámulatba ejtő a díszítés is, mind a mai napig.

 

 

A folytatásért lapozz a következő oldalra!

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

Nézd meg te is a Nádasdy kastély, mely az örök szerelemnek állít emléket!

A kastélyt majdnem harminc hektárnyi területű park övezi, ahol mesterségesen kiépített tavak, vízesések és egy víztorony is megtalálható.
A legnagyobb különlegesség a fácánkeltető, valamint a pálmakert számított.


Mára már a tó kiszáradt, az azt körülvevő növények közül rengeteg pusztult el, akárcsak a játszóház, az üvegház és a nyári szalon is.

hirdetes
A többi növény, mely viharos időket élt meg, azonban a mai napig lenyűgöző látványt tár az ember elé.


Utolsó tulajdonosa kezébe 1982-ben került a kastély és az azt körülvevő terület is, méghozzá a Honvédelmi Minisztériuméba, ezután egészen 1994-ig teljesen üresen állt, majd 1993-ban felújították és műemlékké nyilvánították.

 

 

 

 

 

A kastély egész évben látogatható, csoportokat és személyeket egyaránt fogadnak, a kastély parkja pedig ingyenes, hétvégenként azonban gyakran zártkörű rendezvények szervezése kerül sorra, ilyenkor a nyitva tartás és a látogatás lehetősége módosul.


Aki egy romantikus, nyugodt és szép műemléket szeretne látogatni, annak a Nádasdy kastély tökéletes választás, hiszen kár kihagyni a helyet, mely az örökké tartó szerelem emlékére épült.

 

Forrás: mertutaznijo.cafeblog.hu

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

2018-02-04

Ne maradj le a legfontosabb hírekről és a legizgalmasabb újdonságokról!

Ne hagyd magad, kerüld el te is a bosszantó korlátozást, vedd a kezedbe az irányítást még most! Értesülj még időben a legfontosabb és legfrissebb hírekről, tudd meg elsőként a legizgalmasabb újdonságokat vitorlázásról, utazásról, Balatonról, első kézből!

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

érdekességek szerelem utazás
hirdetes