notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

181 fős "szűk" családi kör

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A világ legnagyobb családja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ legnagyobb családja


2014/06/27
Petra

Forrás: hippokrampusz.blog.hu

Ziona Chana igazán nagy családdal büszkélkedhet és egy hatalmas házzal, ahol mindannyian elférnek.

A legnagyobb család a világon
Ha nagycsaládokról esik szó, többnyire olyan családok jutnak eszünkbe, ahol legalább tíz gyerek rohangál az udvaron, és ha nem vagyunk hozzászokva a nagy ricsajhoz, akkor még ezt is soknak tartjuk. Nos, Ziona Chana családjában is hasonló a helyzet, viszont az ő házában tízszer ennyi gyerek lakik és a szokványosnál egy kicsit több feleség, akik mind a férfinak esküdtek hűséget.

 

Chana 66 éves és az indiai Baktwang faluban éldegél népes családjával. A család önfenntartó, gyakorlatilag mezőgazdaságból és állattartásból élnek, viszont munkáskezekből nem szenvednek hiányt, mivel a család összesen 181 tagú. És szükség is van a munkára, hisz naponta legalább 100 kilogramm rizst, 30 darab csirkét és 60 kilogramm krumplit elfogyasztanak.

 

A legnagyobb család a világon

A család otthona sem egyszerű. A ház négy emeletes és legalább száz szobát találunk benne, hogy mindenkinek bőven jusson hely. Viszont még így is akadnak olyan családtagok, akik egy szobába kényszerülnek: többek között a 39 feleség, akik közül mindig csak egy részesül abban a szerencsében, hogy férjével tölthet egy éjszakát. És akkor még nem beszéltünk a gyerekekről, akik nem tízen vannak, nem húszan, nem is ötvenen, hanem pontosan 94 főt számlálnak. De itt még nem ért véget a sor. Mivel a gyerekek nem maradnak örökké kicsik, ezért törvényszerű, hogy a család menyekkel és unokákkal gazdagodik. A már nagy gyerekek és választottjaik az unokákkal külön szobát kapnak. A menyek már 14-en, az unokák pedig 35-en vannak.

 

A legnagyobb család a világon

A családban munkamegosztás működik, ami azt jelenti, hogy a férfiak a földeken dolgoznak, az asszonyok és a lányok pedig a hatalmas házat tartják rendben. Hát meg kell mondani, nem lehet egyszerű dolguk, hisz majdnem kétszáz ember után kell mosogatni, takarítani és főzni nekik, és persze megtermelni a napi betevőt.

 

Chanáról még annyit kell tudni, hogy egy szekta vezetője, ahol divat a többnejűség, a feleségek száma pedig korlátlan. A szekta tagjai mind hasonló nagycsaládok, akik önfenntartó életvitelt folytatnak.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csapatépítés helyszín Alsóörs

Csapatépítés a Balatonon, öt perce az alsóörsi Balaton parttól és strandtól, gyönyörű...

Alsóörs - TVSK (Túravitolás Sport Klub) kikötő

A TVSK alsóőrsi kikötője A Balaton északi partszakaszának gyöngyszeme Alsóörs....

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!