notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

181 fős "szűk" családi kör

hirdetes

A világ legnagyobb családja

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ziona Chana igazán nagy családdal büszkélkedhet és egy hatalmas házzal, ahol mindannyian elférnek.

A legnagyobb család a világon

Ha nagycsaládokról esik szó, többnyire olyan családok jutnak eszünkbe, ahol legalább tíz gyerek rohangál az udvaron, és ha nem vagyunk hozzászokva a nagy ricsajhoz, akkor még ezt is soknak tartjuk. Nos, Ziona Chana családjában is hasonló a helyzet, viszont az ő házában tízszer ennyi gyerek lakik és a szokványosnál egy kicsit több feleség, akik mind a férfinak esküdtek hűséget.

 

Chana 66 éves és az indiai Baktwang faluban éldegél népes családjával. A család önfenntartó, gyakorlatilag mezőgazdaságból és állattartásból élnek, viszont munkáskezekből nem szenvednek hiányt, mivel a család összesen 181 tagú. És szükség is van a munkára, hisz naponta legalább 100 kilogramm rizst, 30 darab csirkét és 60 kilogramm krumplit elfogyasztanak.

 

A legnagyobb család a világon

A család otthona sem egyszerű. A ház négy emeletes és legalább száz szobát találunk benne, hogy mindenkinek bőven jusson hely. Viszont még így is akadnak olyan családtagok, akik egy szobába kényszerülnek: többek között a 39 feleség, akik közül mindig csak egy részesül abban a szerencsében, hogy férjével tölthet egy éjszakát. És akkor még nem beszéltünk a gyerekekről, akik nem tízen vannak, nem húszan, nem is ötvenen, hanem pontosan 94 főt számlálnak. De itt még nem ért véget a sor. Mivel a gyerekek nem maradnak örökké kicsik, ezért törvényszerű, hogy a család menyekkel és unokákkal gazdagodik. A már nagy gyerekek és választottjaik az unokákkal külön szobát kapnak. A menyek már 14-en, az unokák pedig 35-en vannak.

 

A legnagyobb család a világon

A családban munkamegosztás működik, ami azt jelenti, hogy a férfiak a földeken dolgoznak, az asszonyok és a lányok pedig a hatalmas házat tartják rendben. Hát meg kell mondani, nem lehet egyszerű dolguk, hisz majdnem kétszáz ember után kell mosogatni, takarítani és főzni nekik, és persze megtermelni a napi betevőt.

 

Chanáról még annyit kell tudni, hogy egy szekta vezetője, ahol divat a többnejűség, a feleségek száma pedig korlátlan. A szekta tagjai mind hasonló nagycsaládok, akik önfenntartó életvitelt folytatnak.

Forrás: hippokrampusz.blog.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Flottavitorlázás

Flottavitorlázás során több hajó, képzett szkipperekkel járnak be azonos útvonalat,... Tovább

Hekk

Mi is az a hekk és mi az a csacsihal? Sokan mondják, a hekk, mint hal nem is létezik.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 234

Átlagos értékelés: 4.7

utazás