notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nagyhajós OB II.2009 - 1. nap

hirdetes

Nagyhajós OB II.2009 - 1. nap

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Két területen, Balatonfüred előtt az A és a B, míg Csopak magasságában a C pályán zajlik a Nagyhajós Országos Bajnokság második fordulója.

Nagyhajós Országos Bajnokság II.
2009. augusztus 17-23. Balatonfüred

 

Nagyhajós OB II.2009  - 1. nap

Nagyhajós OB II. 2009 - Első nap, A-B pálya

Az első napon a füredi pályákon sajnos csak egy, míg a csopaki vízterületen két futamra is sor került.
Az eredeti kiíráshoz képest csak délután négy óra magasságában tudták elrajtoltatni a futamokat, 3-4-es erősségű, északi-, észak-nyugati szélben. A B pályán a 33-as osztályban a Westport X-S5-ös szépen és tisztán vezette végig a futamot, de korai rajt miatt nem értékelték az eredményét. A Scholz Imre kormányozta NJL nyerte meg így a futamot, mögötte az a Sabrata lett a második, amelyre Joó Kálmán meghívta Litkey Farkast és legénységét a bajnokságra. Érdekesség, hogy a kilencszeres Kékszalag győztes unokatestvére, Litkey Árpád is a 33-as osztályban indult, és az ötödik helyet érte az Admiral X hajóval, pedig havariával, elszakadt spinnakerrel jöttek ki a partra a befutó után.

A Reginaknál a tavalyi bajnok Avanti nem kezdett jól, az első futamban csak a nyolcadik helyet szerezte meg, az élen Holchause András végzett.

hirdetes

Nagyhajós OB II. 2009 - C pálya

A C pályán két futamra is sor került a bajnokság első napján. Nagyon jó versenyeket, folyamatos keresztbe veréseket produkáltak a versenyzők. Erős, 19 résztvevős mezőny jött össze a 8 méteres OD osztályban, ahol az olimpikon Czégai Péter, valamint Goszleth Marcell és Hajdú Balázs is versenyez a címvédő Fináczy Péter ellen. Ugyancsak örömteli versenyzést nyújtottak a Scholz 22-esek, ahol 14 hajó jött össze a bajnokságra, és a sudár regattáknál is 21 hajó állt rajthoz. Sajnálatos móson a hátszél kapunál ennek a hajóosztálynak voltak a legnagyobb nehézségei, amit több ütközéssel is tetéztek a sudarasok.

Nagyhajós OB II. 2009 - Ütközés futam előtt

A verseny előtt a futamra menet történt egy igen szomorú, egyáltalán nem sportszerű esemény a C pálya közelében. Az egyik Scholtz 22-es a pályára tatott, amikor összeütközött egy "amatőr" hajóval. Az ütközés következtében a túra hajó fedélzetéről két felnőtt és egy gyermek a vízbe esett - mentőmellény nélkül. A „tettes” azonban nem állt meg segíteni a bajba jutottakon... A segítséget a Sponzor wanted legénysége biztosította, akik látták az eseményt és siettek menteni, amennyire csak bírtak. Így történt, hogy az Irígy hónaljmirigyes fiúk mentettek ki a vízből egy család beesett tagjait, míg a Sponzor wanted kormányosa a bajba jutott hajót vezette ki a szövetségi telepre.

hirdetes

Reméljük a Nagyhajós Bajnokság további futamain nem kerül sor hasonló esetre, és mindhárom pályán az első naphoz hasonló izgalmas versenyeket vívnak majd egymással a résztvevők.

Eredmények:

 

Nagyhajós Országos Bajnokság II. - 1. nap A és B pálya
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - 1. nap C pálya

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.7