Nagyhajós OB II.2009 - 2. nap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nagyhajós OB II.2009 - 2. nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nagyhajós OB II.2009 - 2. nap


2009/08/20

Forrás: vitorlazas.hu

A Nagyhajós Bajnokság II. második napján az A és B pályán 1-1, a C pályán Csopaknál pedig három futamot tudtak megrendezni.

Nagyhajós Országos Bajnokság II.
2009. augusztus 17-23. Balatonfüred

 

Nagyhajós OB II.2009  - 2. nap

Nagyhajós OB II. 2009 - Második nap, A-B pálya

A füredi pályákon a versenyzők délelőtt kimentek a vízre, de aztán parton halasztást rendelt el a rendezőség. A fokozatosan élénkülő dél-nyugati szélben aztán délután fél ötkor sikerült egy futamot megrendezni. Az A pályán továbbra is a papírforma szerint folytatódott a verseny, mindkét hajóosztályban a keddi győztes hajó bizonyult ismét a legjobbnak. A Sudár Sportban az Udvarló, míg a Yardstick III-ban a Skorpió győzött, így ők vezetik a bajnokságot az osztályukban.

 

Nagyhajós OB II. 2009 - Izgalmas a 33-asok küzdelme

A B pályán a 33-asok rendkívül izgalmas futamon vannak túl. Ez első bójához a Sabrata és Litkey Farkasék értek fel, de nagyon szoros volt a kerülő. A hátszél után a lenti bóját már szinte egyszerre vette öt hajó. Az elején még frissebb, 7-10 csomós szél fújt, a végére azonban 5 csomóra csökkent. A második kreuzban az NJL egy nagyobb génuára váltott és azzal ellépett a mezőnytől. A többi helyezésért igazán nagy küzdelem alakult ki az élmezőny többi hajója között, a befutónál az első hat csapat szinte egyszerre érkezett a célvonalra.

 

Nagyhajós OB II. 2009 - Három futam a C pályán

A C pályán három futamra került sor, egyet még délelőtt, kettőt pedig délután, dél-nyugati, kettes-hármas szélben rendeztek meg, mindhárom futamban küzdelmes versenyzés alakult ki a résztvevők között. A 8mOD osztályban nagyon elhúzott a többiektől a szerdai két győzelmével Goszleth Marcell a Zergével. A kormányos szerint a reggeli szél még trükkösebb volt, és az élmezőny is egészen együtt haladt. „A mai nap alapján úgy látszik, hogy elég fölényesen nyertünk, de nagyon kemények az ellenfelek, és nem szabad lebecsülni őket. Még kemény küzdelmek várhatóak.” – mondta Marcell.

Nagyhajós OB II. 2009 - Scholtz 22, élen a címvédő Bilfinger Berger

A Scholtz22-eseknél a Bocs fedélzetén mindössze ketten versenyeznek, pedig ez a hajó minimum 3-4 főt igényel. Ludwig Richard és Miskei Anita azonban nagyon ügyesen viszi a hajót, látványosan és szépen vitorlázik, jelenleg a harmadik helyen áll. Az osztályban egyébként nagy fölénnyel vezet a Bilfinger Berger, négy futamgyőzelmével már hat pontos előnyre tett szert a második helyezett Warker és Litkey Benedek előtt. „Ötödik éve vitorlázunk már együtt ugyanazzal a csapattal, így szerintem sokat számít a rutin. Általában jók a manővereink, jól fordulunk, jól halzolunk. Persze szerencsénk is volt a széllel, remélem a verseny további napján is hasonló eredményeket tudunk majd elérni.” – mondta Belle Örs, a Bilfinger Berger kormányosa a befutó után.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.