notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nagyhajós OB II.2009 - 2. nap

hirdetes

Nagyhajós OB II.2009 - 2. nap

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Nagyhajós Bajnokság II. második napján az A és B pályán 1-1, a C pályán Csopaknál pedig három futamot tudtak megrendezni.

Nagyhajós Országos Bajnokság II.
2009. augusztus 17-23. Balatonfüred

 

Nagyhajós OB II.2009  - 2. nap

Nagyhajós OB II. 2009 - Második nap, A-B pálya

A füredi pályákon a versenyzők délelőtt kimentek a vízre, de aztán parton halasztást rendelt el a rendezőség. A fokozatosan élénkülő dél-nyugati szélben aztán délután fél ötkor sikerült egy futamot megrendezni. Az A pályán továbbra is a papírforma szerint folytatódott a verseny, mindkét hajóosztályban a keddi győztes hajó bizonyult ismét a legjobbnak. A Sudár Sportban az Udvarló, míg a Yardstick III-ban a Skorpió győzött, így ők vezetik a bajnokságot az osztályukban.

 

Nagyhajós OB II. 2009 - Izgalmas a 33-asok küzdelme

A B pályán a 33-asok rendkívül izgalmas futamon vannak túl. Ez első bójához a Sabrata és Litkey Farkasék értek fel, de nagyon szoros volt a kerülő. A hátszél után a lenti bóját már szinte egyszerre vette öt hajó. Az elején még frissebb, 7-10 csomós szél fújt, a végére azonban 5 csomóra csökkent. A második kreuzban az NJL egy nagyobb génuára váltott és azzal ellépett a mezőnytől. A többi helyezésért igazán nagy küzdelem alakult ki az élmezőny többi hajója között, a befutónál az első hat csapat szinte egyszerre érkezett a célvonalra.

hirdetes

 

Nagyhajós OB II. 2009 - Három futam a C pályán

A C pályán három futamra került sor, egyet még délelőtt, kettőt pedig délután, dél-nyugati, kettes-hármas szélben rendeztek meg, mindhárom futamban küzdelmes versenyzés alakult ki a résztvevők között. A 8mOD osztályban nagyon elhúzott a többiektől a szerdai két győzelmével Goszleth Marcell a Zergével. A kormányos szerint a reggeli szél még trükkösebb volt, és az élmezőny is egészen együtt haladt. „A mai nap alapján úgy látszik, hogy elég fölényesen nyertünk, de nagyon kemények az ellenfelek, és nem szabad lebecsülni őket. Még kemény küzdelmek várhatóak.” – mondta Marcell.

hirdetes

Nagyhajós OB II. 2009 - Scholtz 22, élen a címvédő Bilfinger Berger

A Scholtz22-eseknél a Bocs fedélzetén mindössze ketten versenyeznek, pedig ez a hajó minimum 3-4 főt igényel. Ludwig Richard és Miskei Anita azonban nagyon ügyesen viszi a hajót, látványosan és szépen vitorlázik, jelenleg a harmadik helyen áll. Az osztályban egyébként nagy fölénnyel vezet a Bilfinger Berger, négy futamgyőzelmével már hat pontos előnyre tett szert a második helyezett Warker és Litkey Benedek előtt. „Ötödik éve vitorlázunk már együtt ugyanazzal a csapattal, így szerintem sokat számít a rutin. Általában jók a manővereink, jól fordulunk, jól halzolunk. Persze szerencsénk is volt a széllel, remélem a verseny további napján is hasonló eredményeket tudunk majd elérni.” – mondta Belle Örs, a Bilfinger Berger kormányosa a befutó után.

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek. Tovább

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 4.9