2010 Nagyhajós Országos Bajnokság II. eredmények 2009. augusztus 17-23. Balatonfüred

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nagyhajós Országos Bajnokság II. eredmények

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nagyhajós Országos Bajnokság II. eredmények


2009/08/23

Forrás: MVSZ

Véget ért a Nagyhajós Országos Bajnokság második fordulója, amelyen még az utolsó napon is nagy küzdelem folyt egyes osztályokban a bajnoki címért.

Nagyhajós Országos Bajnokság II. eredmények

Nagyhajós Országos Bajnokság II. eredmények 2009. augusztus 17-23.

Az A pályán nem történt változás az élen a pénteki eredményekhez képest, a Sudár Regattában az Udvarló, míg a Yardstick III-ban pedig a Skorpió bizonyult a legjobbnak. Itt és, valamint a B pályán is két futamot tudtak megrendezni, az első egy óra halasztással, 11 órakor rajtoltatták el. A reggeli totális szélcsend aztán szerencsére 10-15 csomós szélbe fordult át, és a második futamra is kitartott stabil 8-10 csomós erősséggel.
 
Izgalmas két futamot vívtak egymással a 33-asok, ahol még hárman is esélyesek voltak a bajnoki címre. Mindkét futamon a Westport lett az első, ezzel megnyerte a bajnokságot, pedig az utolsó futam előtt még a harmadik helyen állt. Ignácz Károly elmondása szerint utána derült ki, hogy a második kiejtőn ki hány pontot ejt ki, és így végül két ponttal a Westport lett a bajnok. „Nagyon jó versenyt vívtunk hárman, és szerencsénkre nem taktikus szél fújt, hanem inkább olyan, amelynél a sebesség és a csapatmunka számít. Ennek az X-35-ösnek egészen jó a sebessége, főleg hátszélben, és arra hajtottunk, hogy ezt ki is tudjuk használni. Jól egyben volt minden, a csapat is, és szerencsénk is volt.” – mondta Ignácz Károly kormányos. A második helyen az NJL, a harmadikon 1 ponttal lemaradva a Sabrata végzett. A Yardstick II-ben a Dolce Vita nyerte meg a bajnokságot, a Regina osztályban pedig hat futamgyőzelemmel az Amitié.
 
A C pályán szombaton csak egy futamot tudtak megrendezni, ezt Fináczy Péter és a Déli szél nyerte meg, ezzel a negyedikről a harmadik helyre lépett elő. A Scholtz 22-ben Belle Örs az összes futamot megnyerte, de a harmadik, negyedik és az ötödik helyért még nagy küzdelmet folytatott a Bocs, a Fly és a Hiszti között, mivel csak 1-1 pont volt közöttük a különbség. Az utolsó futam eredményei azonban nem tettek igazságot, mivel éppen olyan helyezéseket értek el, hogy mindhárman azonos pontszámmal végeztek a bajnokságban. A második a Warker lett.  

 

Nagyhajós Bajnokság eredmények 2009 A B pálya

Nagyhajós Bajnokság eredmények  2009 C pálya


 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Siófok - BH Zrt.

Siófok BH Zrt. Vitorláskikötő bemutatása Siófokon a kihajózás jelentheti a legnagyobb...

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...

Takarás

Egy hajó akkor van takarásban, ha egy másik hajó elfogja előle a szelet. Ez létrejöhet...

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.