notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

hirdetes

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

mvsz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - beszámoló

2009. július 30.
Balatonfüred

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009

Forró hangulatban zajlott a július 30-án megrendezésre került - a vitorlástársadalom példanélküli összefogásának köszönhető - balatonfüredi nagyhajós SOS-gyermekfalu bajnokság. Szinte az összes, mintegy 200 SOS-gyermekfaluban felnövő gyermek és fiatal élhette át a vitorlázás örömét ezen az igazi nyárias napon.

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - Felsorakoztak  a legszebb hajók

A versenypálya a Balatonfüred előtti vízterület volt a Tihanyi apátság alatt. A gyerekek a versenyen a Balaton legszebb hajóin, a Tramontánán, Siroccón, Nemere II-n, Tabun a legnevesebb vitorlázók irányításával, vehettek részt, mint Litkey Farkas, Fináczy György, Cittel Lajos és Láng Róbert. A főszervező, Bakóczy Kálmán (Tecon SE), vezetésével 33 balatoni vitorlás hajó igazi küzdelmét élhették át a gyerekek.

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - Kezdeti szélcsend

Megizzasztotta a versenyzőket a kezdeti szélcsend. Nagyon lagymatag, dél-keleti szélben kezdődött a pályaverseny, de a bójafordulót követően megélénkült a szél, és igazi vitorlázást tett lehetővé, óriási élménnyel gazdagítva ezzel a gyerekeket. Ráadásul a befutónál már észak-nyugati irányból fújt, így még némi taktikázásra is sor került. A versenyt az abszolút értékelésben a Sponsor wanted nyerte meg.

hirdetes

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - "Holnap is jövünk?"

„Holnap is jövünk?” - kérdezte pont az a kőszegi kislány, akit a legjobban kellett győzködni, hogy ne féljen, bátran másszon ki a fedélzetre is. Megállás nélkül csevegett Dzsenifer a hajón, ahol a legénység összehangolt munkájára, figyelemre van szükség, mire a vitorlás körökben megszokott nevelési módszer szerint megfürdették a kis hölgyet. Nem kellett több, a hajó egész legénysége, köztük az Irigy Hónaljmirigy két tagja is megmártóztak a hűs habokban. A Mázlis nevű vitorláson utazóknak nem volt szerencséjük. A szomszédos kikötőben voltak kénytelenek lehorgonyozni, miután utolsóként futottak be. Ennek ellenére, mivel hajóosztályukban egyedüliként indultak, első helyezést értek el. Mázlijuk volt.

hirdetes

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - A gyerekek éremmel a nyakukban térhettek haza

Dobogóra állhatott és éremmel a nyakában térhetett haza büszkén az összes gyermek. A Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkezett versenyzők az eredményhirdetés után köszöntötték fel jótékonysági nagykövetük, Barabás Évi műsorvezetőt is, aki idén hivatalosan ötödik éve tölti be tisztét, és akiben a vitorlázás ötlete először megfogalmazódott.

A példanélküli esemény a nagyhajós bajnokság résztvevői valamint az Uniqa Biztosító Zrt., a Coca-Cola Magyarország Testébresztő programja, a Concorde Csoport, a Korn/Ferry International, a Mosoly Alapítvány, a Centrál-Faktor és a Tecon SE támogatásával valósul meg.További információ:

Bakóczy Kálmán: 20/964-9789

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

Mina Krisztina és Garai Valéria

Mobil: 30/ 862-1318; 30/ 954-3132
E-mail: krisztina.mina@sos.hu

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a... Tovább

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 5.0