Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló


2009/08/01

Forrás: vitorlazas.hu

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - beszámoló

2009. július 30.
Balatonfüred

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - Beszámoló

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009

Forró hangulatban zajlott a július 30-án megrendezésre került - a vitorlástársadalom példanélküli összefogásának köszönhető - balatonfüredi nagyhajós SOS-gyermekfalu bajnokság. Szinte az összes, mintegy 200 SOS-gyermekfaluban felnövő gyermek és fiatal élhette át a vitorlázás örömét ezen az igazi nyárias napon.

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - Felsorakoztak  a legszebb hajók

A versenypálya a Balatonfüred előtti vízterület volt a Tihanyi apátság alatt. A gyerekek a versenyen a Balaton legszebb hajóin, a Tramontánán, Siroccón, Nemere II-n, Tabun a legnevesebb vitorlázók irányításával, vehettek részt, mint Litkey Farkas, Fináczy György, Cittel Lajos és Láng Róbert. A főszervező, Bakóczy Kálmán (Tecon SE), vezetésével 33 balatoni vitorlás hajó igazi küzdelmét élhették át a gyerekek.

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - Kezdeti szélcsend

Megizzasztotta a versenyzőket a kezdeti szélcsend. Nagyon lagymatag, dél-keleti szélben kezdődött a pályaverseny, de a bójafordulót követően megélénkült a szél, és igazi vitorlázást tett lehetővé, óriási élménnyel gazdagítva ezzel a gyerekeket. Ráadásul a befutónál már észak-nyugati irányból fújt, így még némi taktikázásra is sor került. A versenyt az abszolút értékelésben a Sponsor wanted nyerte meg.

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - "Holnap is jövünk?"

„Holnap is jövünk?” - kérdezte pont az a kőszegi kislány, akit a legjobban kellett győzködni, hogy ne féljen, bátran másszon ki a fedélzetre is. Megállás nélkül csevegett Dzsenifer a hajón, ahol a legénység összehangolt munkájára, figyelemre van szükség, mire a vitorlás körökben megszokott nevelési módszer szerint megfürdették a kis hölgyet. Nem kellett több, a hajó egész legénysége, köztük az Irigy Hónaljmirigy két tagja is megmártóztak a hűs habokban. A Mázlis nevű vitorláson utazóknak nem volt szerencséjük. A szomszédos kikötőben voltak kénytelenek lehorgonyozni, miután utolsóként futottak be. Ennek ellenére, mivel hajóosztályukban egyedüliként indultak, első helyezést értek el. Mázlijuk volt.

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu Bajnokság 2009 - A gyerekek éremmel a nyakukban térhettek haza

Dobogóra állhatott és éremmel a nyakában térhetett haza büszkén az összes gyermek. A Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkezett versenyzők az eredményhirdetés után köszöntötték fel jótékonysági nagykövetük, Barabás Évi műsorvezetőt is, aki idén hivatalosan ötödik éve tölti be tisztét, és akiben a vitorlázás ötlete először megfogalmazódott.

A példanélküli esemény a nagyhajós bajnokság résztvevői valamint az Uniqa Biztosító Zrt., a Coca-Cola Magyarország Testébresztő programja, a Concorde Csoport, a Korn/Ferry International, a Mosoly Alapítvány, a Centrál-Faktor és a Tecon SE támogatásával valósul meg.További információ:

Bakóczy Kálmán: 20/964-9789

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

Mina Krisztina és Garai Valéria

Mobil: 30/ 862-1318; 30/ 954-3132
E-mail: krisztina.mina@sos.hu

 

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóNagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság 2009 - BeszámolóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Motorzárak

Ha nincs motorzárad, de szeretnéd biztonságban tudni motorodat, mindenképp szükséged van...

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,...

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.