Minden ember számtalan utat jár be gyermekkorától napjainkig s főleg addig, míg megtalálja saját isteni küldetésének útját.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat


2013/07/24

Minden ember számtalan utat jár be gyermekkorától napjainkig s főleg addig, míg megtalálja saját isteni küldetésének útját.

Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat

Sok megélt megtapasztalt információ birtokában régi berögzült minták alapján éljük életünket, s ezekben részt vesznek barátaink, családunk, és akikkel csak találkozunk. Abban a téves hitben élünk sokáig, hogy az a világ, ami látszik belőle, és ami látszik, csak az van. Pedig ugye ez csak a jéghegy csúcsa, de érdemes a nem látszó részt is elhinni, hinni a csodákban, ha jobban tetszik, mert ez segít átlépni egy határt, saját korlátaink határát. Soha nem késő elindulni ezen az úton, csak ugye sok ember számára azért nehéz, mert már akár egy egész életet befektetett abba az irányba, ami nem a boldogságát szolgálja, hanem épp a megélhetését, és nem tudja elengedni a biztosnak látszót a bizonytalanért, pedig így volna helyes. Ha például rájövünk, hogy autóval rossz irányba megyünk abban az esetben is azonnal megfordulunk, hogy a cél felé tartva autózzunk tovább. De persze ott könnyebb a célt meghatározni, mint életünk területein.


Érdemes feltenni magunknak néhány kérdést, ha életünk célját akarnánk navigációnkba beütni - például:

 

  • Mit fejlődhetek a párkapcsolatomon keresztül és hogyan szolgáljuk egymás életét?
  • Mit szeretnék úgy igazán csinálni az életemben, ami feltölt energiával?
  • Mennyi pénz kell a bőség érzetemhez, ha azt csinálom, amit szeretek?
  • Jelenlegi barátaim, üzlettársaim szolgálják a fejlődésemet?
  • Tudok hinni az álmomban és mi az, amit megtennék érte?
  • Tudok-e minden embert, s élőlényt szeretni, tisztelni a földön?
  • Tisztelem és becsülöm önmagamat 100%-ban?
  • Szeretettel és alázattal közelítek minden embertársam felé?
  • Irigylek-e másokat sikerükért, párjukért stb.?

 

Hasonló kérdések ezrét lehetne feltenni magunknak, s máris észrevennénk, hogy elkezdtünk társalogni magunkkal, ami nagyon is hasznos, mert elkezdtünk befelé figyelni és megállapíthatjuk ez által, hogy tényleg úgy igazán szeretjük-e magunkat vagy csak mondjuk. Szívesen lennénk-e saját magunk barátja, üzlettársa? Ha igen akkor máris belekezdhetünk abba, amit szeretnénk igazán csinálni, mert megérettünk rá, ha nem akkor további kérdések tengerét tegyük fel magunknak, amíg ez meg nem változik. Érdemes magunkat megkérdezni mindenről, jó befektetés nagyon sokat kamatozó hozammal.

 

S még valami: hitrendszerünk minél szélesebb látókörű, annál inkább képesek vagyunk elérni céljainkat :)
Fejlesszük s higgyünk sugallatainkban. Kicsi kis hang, de isteni minőségű.

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

Salona 40

Salona 40 vitorlás hajó bemutatása A Salona 40 a második vitorlás hajó a Salona...

Állókötélzet

Az állókötélzet, az árbocot négy irányban tartott fém sodronykötelek összefoglaló...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.