notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden ember számtalan utat jár be gyermekkorától napjainkig s főleg addig, míg megtalálja saját isteni küldetésének útját.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat


2013/07/24

Minden ember számtalan utat jár be gyermekkorától napjainkig s főleg addig, míg megtalálja saját isteni küldetésének útját.

Nagytakarítás - azaz építsük újjá belső világunkat

Sok megélt megtapasztalt információ birtokában régi berögzült minták alapján éljük életünket, s ezekben részt vesznek barátaink, családunk, és akikkel csak találkozunk. Abban a téves hitben élünk sokáig, hogy az a világ, ami látszik belőle, és ami látszik, csak az van. Pedig ugye ez csak a jéghegy csúcsa, de érdemes a nem látszó részt is elhinni, hinni a csodákban, ha jobban tetszik, mert ez segít átlépni egy határt, saját korlátaink határát. Soha nem késő elindulni ezen az úton, csak ugye sok ember számára azért nehéz, mert már akár egy egész életet befektetett abba az irányba, ami nem a boldogságát szolgálja, hanem épp a megélhetését, és nem tudja elengedni a biztosnak látszót a bizonytalanért, pedig így volna helyes. Ha például rájövünk, hogy autóval rossz irányba megyünk abban az esetben is azonnal megfordulunk, hogy a cél felé tartva autózzunk tovább. De persze ott könnyebb a célt meghatározni, mint életünk területein.


Érdemes feltenni magunknak néhány kérdést, ha életünk célját akarnánk navigációnkba beütni - például:

 

  • Mit fejlődhetek a párkapcsolatomon keresztül és hogyan szolgáljuk egymás életét?
  • Mit szeretnék úgy igazán csinálni az életemben, ami feltölt energiával?
  • Mennyi pénz kell a bőség érzetemhez, ha azt csinálom, amit szeretek?
  • Jelenlegi barátaim, üzlettársaim szolgálják a fejlődésemet?
  • Tudok hinni az álmomban és mi az, amit megtennék érte?
  • Tudok-e minden embert, s élőlényt szeretni, tisztelni a földön?
  • Tisztelem és becsülöm önmagamat 100%-ban?
  • Szeretettel és alázattal közelítek minden embertársam felé?
  • Irigylek-e másokat sikerükért, párjukért stb.?

 

Hasonló kérdések ezrét lehetne feltenni magunknak, s máris észrevennénk, hogy elkezdtünk társalogni magunkkal, ami nagyon is hasznos, mert elkezdtünk befelé figyelni és megállapíthatjuk ez által, hogy tényleg úgy igazán szeretjük-e magunkat vagy csak mondjuk. Szívesen lennénk-e saját magunk barátja, üzlettársa? Ha igen akkor máris belekezdhetünk abba, amit szeretnénk igazán csinálni, mert megérettünk rá, ha nem akkor további kérdések tengerét tegyük fel magunknak, amíg ez meg nem változik. Érdemes magunkat megkérdezni mindenről, jó befektetés nagyon sokat kamatozó hozammal.

 

S még valami: hitrendszerünk minél szélesebb látókörű, annál inkább képesek vagyunk elérni céljainkat :)
Fejlesszük s higgyünk sugallatainkban. Kicsi kis hang, de isteni minőségű.

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...

Hosszú hétvége

Ha egy ünnep keddre vagy éppen csütörtökre esik, akkor az előtte lévő hétfőt vagy az...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!