Nápoly 10 rejtett kincse- ezeket a nápolyi látnivalókat nem érdemes kihagyni, ezek Nápoly legszebb helyei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nápoly 10 rejtett kincse, amiktől te is le fogsz hidalni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nápoly 10 rejtett kincse, amiktől te is le fogsz hidalni


2023/11/20
VN

Frissítve: 2024/04/18
Frissítette: ZH

Számos európai nagyvárosnak vannak olyan rejtett, ritkán emlegetett kincsei, amik miatt megéri letérni a kijárt ösvényről. Nincs máshogyan ez Nápolyban sem, ahol a legérdekesebb látnivalók szoros kapcsolatban állnak a város történelmével és lelkével. A Rómától mindössze két órányira található Nápoly a városról elnevezett öböl északi részén fekszik, és tele van történelmi emlékekkel, művészeti alkotásokkal, illetve persze az olasz konyha különlegességeivel. Íme Nápoly 10 rejtett kincse, amiket érdemes felfedezned, ha erre jársz.

Nápoly rejtett helyei

1. Avernói-tó

A Campi Flegrei („lángoló mezők”) területe sokak szerint nem éri meg időt fordítani, sokan azonban nem tudnak az Avernói-tóról. A helyiek előszeretettel látogatják ezt a békés zöld területet, némi aktív vagy passzív kikapcsolódás céljából.

 

Réges-régen a pokol kapujaként tekintettek a „lángoló mezőkre”, ma azonban Olaszország egyik legszebb tavát találjuk itt. Habár környékét látványosan benőtte a természet, még így is látni itt-ott az Római Birodalom maradványait.

 

2. Castello Aragonese di Baia

A Castello Aragonese di Baia egy ódon kastély, ami méltóságteljesen emelkedik a Pozzuoli-öböl fölé. A római-korból fennmaradt épületegyüttest igyekeznek a mai napig is karbantartani. Nápoly ezen gyöngyszemét mindenképpen ajánlott meglátogatni, hiszen már kívülről is elképesztő. Érdekesmód a legtöbb útikönyv nem említi, pedig egy olcsó belépődíjért cserébe igazán látványos emlékeket kínál.

 

3. Fontanelle temető

Amikor az ember egy olasz vakációt tervez, akkor bizonyára egyetlen temető sem szerepel az úti célok listáján. A Fontanelle azonban nem egy hagyományos temető – az egész egy barlangban helyezkedik el, és eredetileg egy szekta alapította, amely az ősi halottakat tisztelte. Az emlékhelyen többek között az 1656-os pestisjárvány és a második világháború áldozatainak koponyái is megtalálhatók.

 

A Fontanelle a második világháborúig valójában tabunak számított, azonban amikor megkezdődtek a bombázások, az emberek ide húzódtak be menedék gyanánt. Kétségtelenül Nápoly egyik legegyedibb látnivalója.
 

 

Nápoly még nem fogyott ki az izgalmas kincsekből, lapozz egyet még több titkos nápolyi látnivaló felfedezéséhez!


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ...

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.