Nápoly 10 rejtett kincse- ezeket a nápolyi látnivalókat nem érdemes kihagyni, ezek Nápoly legszebb helyei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nápoly 10 rejtett kincse, amiktől te is le fogsz hidalni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nápoly 10 rejtett kincse, amiktől te is le fogsz hidalni


2023/11/20
VN, NA
Nápoly 10 rejtett kincse, amiktől te is le fogsz hidalni
Nápoly rejtett helyei

4. Galleria Borbonica

Továbbra is a föld alatt járunk, méghozzá egy félkész alagútban, amely Nápoly egyik legfontosabb óvóhelyéül szolgált a második világháború során. Mivel a háború során ez a város volt az egyik leggyakrabban bombázott terület, a félkész alagút több ezer fő életét mentette meg.

 

A romos autók, a gyerekek hátrahagyott játékai és az akkori politikai emléktárgyak a mai napig megtalálhatók az alagútban, amelyet ma már régészeti múzeumként működtetnek, és a 2000-es években fel is újították.

 

5. Toledo metróállomás

Ha még mindig nem volt elég a földalatti érdekeségekből, akkor íme a legdíszesebb mind közül. A Stazioni dell’Arte, vagyis a „Művészeti Megállók” projekt kortárs alkotókra bízta a város metróállomásainak megtervezését. A kezdeményezés célja az volt, hogy színesebbé, élvezhetőbbé tegyék a hétköznapi utazást az emberek számára.

 

A Toledo állomás a leglátványosabb mind közül, és egyszer még a „legszebb európai tömegközlekedési megálló” címéért is versenybe szállt. A megálló minden szintjén más színek fogadják az utazókat, amelyek mind a városhoz kapcsolódnak. A Toledo Nápoly Spanyol negyedében található, és az 1-es metróvonalhoz tartozik, azonban a 6-os metró vonalán is találkozhatsz hasonlóan művészi megállókkal.

 

6. Museo Universitario delle Scienze e delle Arti

A „MUSA” Olaszország egyik legérdekesebb anatómiai múzeumja, ahol a látogatók római-kori orvosi eszközöket, viaszból készült anatómiai szobrokat és formaldehidben megőrzött mutálódott egyedeket tekinthetnek meg, hogy csak néhány érdekességet említsünk. Még néhány Pompeii-i áldozat koponyáját is itt őrzik, akikkel a Vezúv kitörése végzett közel két évezreddel ezelőtt.

 

A látogatók megismerkedhetnek többek között a fosszilizálódás és a hamvasztás folyamataival, az orvosi eszközök fejlődésével, illetve a nápolyi kórházak modernizálásának történetével.
 

 

Nápoly tartogat még izgalmakat, csodaszép és különleges helyeket, további titkos nápolyi felfedezni valókért lapozz még!


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep...

Melges 32

Melges 32 vitorlás hajó leírás A Melges 32, kistestvéréhez, a Melges 24-hez hasonlóan...

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Drengolás

A drengolás jelentése benyomulás, versenyen például az ellenfél és a bója közé.

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.