Bemutatkoznak a Nautic Boat vitorláshajói: videóinterjú az egyik legmeghatározóbb hajóépítő cég tulajdonosával

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Bemutatkoznak a Nautic vitorlások: videóinterjú az egyik legmeghatározóbb hajóépítő cég tulajdonosával

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bemutatkoznak a Nautic vitorlások: videóinterjú az egyik legmeghatározóbb hajóépítő cég tulajdonosával


2020/08/13
VN

Volt szerencsénk személyesen beszélgetni a hazai vitorlázás egy meghatározó személyével, az 1986-ban alapított, ma már családi vállalkozás formájában üzemelő Nautic Boat, hajóépítő cég tulajdonosával, és egyben vezetőjével, Soponyai Gézával, amiről egy videót is készítettünk nektek. Volt szó a cégről, hajókról, a múltról, a jelenről, de még a Kékszalagról is. Érdekes dolgokat tudhattunk meg, de még egy próbakörre is elmehettünk, tartsatok velünk ti is!

Nautic Boat vitorlások bemutatása

A Nautic Boatról

Aki vitorlázik, ne adj isten versenyszerűen űzi ezt az elfoglaltságot, nem létezik, hogy ne találkozott volna ezzel a névvel. A Nautic Boat egy igen meghatározó hajómárka hazánkban, ami már több mint 3 évtizede épít minőségi vitorláshajókat. Ez idő alatt pedig számos túra- és versenytípus látta meg a napvilágot, illetve éledt újjá. A cég a hazai hajóiparban kiemelkedő helyet foglal el, olyan modern hajóépítési technológiákat honosított meg, amelyek lehetővé tették új típusú és stílusú hajók megjelenését a belföldi vizeken. A cég vezetőjével beszélgettünk, hogy minél többet megtudjunk a cégről, és az általuk épített hajókról.

 

A Nautic Boat modern vitorláshajói

A Nautic Boat hajókínálatából többféle különböző vitorláshajó közül is választhatnak a vitorlázás szerelmesei, ami viszont az összes hajóban megegyezik, az a magas minőség, és a legmodernebb technológia, amit a gyártás során használnak. A cég az egyik legfontosabb dolognak tartja a folyamatos megújulást, ami abban mutatkozik meg, hogy mindig adoptálják az aktuális legújabb technológiát a legújabb vitorláshajók megépítése során. A Nautic sorozat tekintetében pedig főszerepben a sportos vitorlázás áll. 

 

Akkor ezek a hajók profi vitorlázóknak valók?

Főszerepben a sportos vitorlázás, ez akkor azt jelenti, hogy ez profi sportolóknak való? Többek között ezt a kérdést is feltettük Soponyai Gézának, illetve azt is, hogy kiknek ajánlja ezeket a vitorláshajókat, kiknek érdemes a Nautic vitorláshajókból vásárolni. A hajókat nem csak profiknak ajánlják, sőt, akár kezdők is elboldogulhatnak vele, de általában nem első hajóként szokták megvásárolni ezeket a típusokat, hanem akkor, amikor már magabiztosan vitorláznak, és valami gyorsabb, versenyképesebb vitorlásra vágynak. A hajókat nem sportolóknak ajánlják, sokkal inkább a „sportos vitorlázást kedvelő embereknek”. A vitorláshajókkal túrázni is lehet, hiszen a teljesítmény, versenyképesség mellett, a kényelemre is figyeltek.

 

A Nautic Boat hajótípusai

Ha megnézzük a Nautic Boat hajótípusainak kínálatát, láthatjuk, hogy többféle hajó is van választékon, amik méretben, kialakításban, illetve felszereltségeben térnek el.  A legelső vitorlásról, na meg a folytatásról, a különböző vitorláshajó típusokról, azok specialitásairól a videóban részletesen beszél nekünk a tulajdonos, de kiderül az is, hogy melyik a legideálisabb hajó a Balatonra, valamint azt is elárulja, hogy mivel vágtak neki az idei Kékszalagnak, sőt még egy körre is elvitt minket, tartsatok velünk ti is. Már mutatjuk is a videót!


 


Balaton érdekesség verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

Bója

A bója a mederfenéken rögzített úszóképes jelzőeszköz.

Sloop vitorlás

            ...

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.