Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint


2021/05/14
VN

Már több, mint egy év eltelt azóta, hogy a WHO világjárványnak nyilvánította a Covid-19 tombolását. Azóta a hétköznapok részévé váltak az olyan kifejezések, mint a közösségi távolságtartás, a lezárások, és a maszkviselés. Mi több, nem csak maga a betegség fenyeget, hanem a bezártság, szeretteik távolsága és a bizonytalan jövő is súlyos lelki sokként éri az embereket. Habár az oltásoknak köszönhetően már ébredezik a remény, hogy hamarosan maguk mögött tudhatjuk a koronavírus járvány nehezét, sokak szerint még lényegesen több időre lesz szükség ahhoz, hogy a dolgok visszatérjenek a megszokott kerékvágásba. Kétségtelen, hogy a Covid-19 hatásait még nagyon sokáig érezni fogjuk.

Mikor lesz vége a koronavírusnak

„A normalitás, nagyon gyakorlati értelemben, valószínűleg nagyon másképp néz majd ki, részben azért, mert úgy tűnik, hogy a koronavírus egy meglehetősen őshonos, maradandó betegség lesz, több formájában is, ahogy mutálódik” mondta Thomas Homer-Dixon, a Royal Roads Egyetem Cascade Institute-jának elnőke. Ez az intézmény egy kutatóközpontként működik, amely a világ környezeti, gazdasági, politikai, technológiai és egészségügyi válságainak összefüggéseit vizsgálja.

Homer-Dixon szerint bolygónk gazdasági, ökológiai és közösségi rendszerei mára oly mértékben összefonódtak, hogy a jövőben több járványra, és hasonló olyan eseményre számíthatunk, amely komoly hatással lehetnek ezekre a rendszerekre.

 

„Ez csupán egy ízelítő abból, amire a jövőben számíthatunk, és az embereknek meg kell érteniük ezt. Nagyon szeretnénk visszatérni ahhoz, ahogy a dolgok régen voltak, de sajnálom: nem lesz többé olyan, hogy „normális”. Innentől kezdve minden abnormális lesz.”

 

Hogy hogyan néz majd ki az „abnormális”, az attól függ majd, hogy mennyire bizonyulnak hatásosnak az oltóanyagok a Covid variánsai ellen, amelyek akár hosszan tartóvá, krónikusokká is válhatnak. Amennyiben az oltóanyagok nem elég hatásosak az új variánsokkal szemben, komoly változásokra számíthatunk világszerte.

„Mindez érdekes problémákat vet fel, például hogy hogyan alkalmazkodnak majd a gazdaságaink” mondta Homer-Dixon, és hozzátette, hogy minden olyan gazdasági tevékenységnek alkalmazkodnia kell majd a vírushoz és annak variánsaihoz, amelyeket közösségben kell végezni.

 

Mindez kihat majd a művészetekre, a turizmusra, az irodai munkára, illetve a kereskedelmi folyamatokra is. Hogyan pontosan? Lapozz a válaszért!


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Backstag

A backstag meghatározását lásd az oldalsó hátramerevítő szótárszónál.

Özni

 Kötélvezetõ karika.

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát...

Kutter

A kutter vitorlázatot használó hajók két orrvitorlát használnak egymás mögött, plussz...

Ketch vitorlás

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.