Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint


2021/05/14
VN
Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint
Mikor lesz vége a koronavírusnak

Homer-Dixon a kanadai Greater Victoria régió helyzetét elemezte részletesebben. Véleménye szerint a vírusnak hosszútávon különösen a sétahajó-iparra pusztító hatása.
„Már rég óta éreztem, hogy Victoria [Vancouver-sziget legnagyobb partvidéki városa] egy nem túl bölcs fogadást tett, amikor ilyen hevesen elkötelezte magát ezen iparág mellett.”

 

Homer-Dixon véleménye, hogy a szektor az elmúlt évek során többször is bizonyította, hogy érzékeny a betegségekre. „Nem lepett meg, hogy ez volt az első iparág, amit a világjárvány megzavart.”

 

A szakértő ugyan el tudja képzelni, hogy a turizmus újrainduljon, de nem valószínű, hogy a járvány előtti szinten működik majd a továbbiakban, és a régi jó eséllyel máshová összpontosít majd gazdaságilag (például az építkezésre és az ingatlanra).

 

„Mindez alapvetően megváltoztathatná Victoriát” mondta, majd hozzátette, hogy a járvány kiszélesítette a szakadékot a gazdagok (akik kevesebbet költöttek), és az egyébként is pénzügyileg hátrányos helyzetűek között, akiket aránytalanul súlyosan érintett a helyzet.

 

„Ha a járvány miatt kevesebbet fordítunk a sétahajózásra, akkor ez még jót is tehet Victoriának. Más részről azonban a szélesedő gazdasági szakadék, illetve, hogy már azok sem engedhetik meg maguknak a városi életet, akik működtetik azt, már komolyabb problémák.”

 

Saul Klein, a Victoria Egyetem üzleti iskolájának dékánja elmondta, hogy a szakadék már így is nagy volt a gazdagok és a szegények között, és a járvány csak tovább súlyosbította ezt a helyzetet. „Azt hiszem, hogy az emberek kezdenek rájönni, hogy ez így nem tartható fent” állítja, szerinte ugyanis a fokozott gazdasági egyenlőtlenségnek a populista politikai mozgalmaknak köszönhető, és hogy a polarizáció nem tesz jót az üzletnek.

 

Klein szerint a járvány miatt az emberek hajlandóbbakká váltak cselekedni és változtatni.

 

„A tétlenség következményei egyre erősebbekké és erősebbekké váltak” mondta – ez éppen olyannyira igaz a gazdaságra, mint a klímaváltozásra.
Klein azt reméli, hogy ahogy a világ kiszabadul a járványból, szélesebb, felelősségteljesebb szemszögből tekint majd a kapitalizmusra, és a cégek többé nem hagyhatnak figyelmen kívül mindent, ami nem érinti a bevételüket.

 

„Az emberek tudják, hogy nem lehet elkülöníteni a nagyobb problémákat, és hogy a cégek nem csak a pénzszerzésről szólnak” mondta. „Mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak, mind pedig általánosságban a társadalom részéről is nagyobb a nyomás a változtatásért.”
Klein szerint a cégek és non-profit szervezetek szélesebb célokat tűznek ki majd maguk elé, és pozitívabb szerepet töltenek majd be a társadalomban a járványt követően. Sőt, azt állítja, hogy ez már tavaly megkezdődött.

 

„Azok a cégek, amelyekben a kanadaiak bíztak, voltak azok, amelyek láthatóan több segítséget nyújtottak, akár alkalmazottjaiknak, hogy megtarthassák őket, akár a társadalomban való pozitívabb szerepvállalással” mondta. „A járványból kilépve, ezek az értékek és társadalmi hozzájárulások egyre fontosabbak lesznek.”
 

Még több érdekességért lapozz! Vajon milyen élet vár ránk?


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Fine dining étterem

A fine dining egyre nagyobb népszerűségre tett szert már hazánkban is, méltán nevezik az...

IMOCA 60-foot

A Vendée Globe hajója: 60-foot IMOCA A 60 lábas IMOCA hajót a nyílt óceánokra,...

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.