Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint


2021/05/14
VN
Nem térhet vissza a vírus előtti élet a szakértők szerint
Mikor lesz vége a koronavírusnak

Klein véleménye szerint a járvány időt és teret adott az embereknek, hogy megfontolják, mi az, ami fontos számukra, és az alkalmazottak a munkaadójukat is kritikusan szemlélik majd. 

 

„Ahogy a járványt magunk mögött hagyjuk, jelentős változások történhetnek a munkaerőpiacon” mondta. „Amint a lehetőségek visszatérnek, [a munkavállalók] talán elgondolkodnak majd rajta, hogy a szervezetek hogyan bántak az emberekkel a járvány alatt.”

 

Klein nem számít rá, hogy a helyzet visszatér majd a járvány előtti normához, miután a gazdaság újraindul, és véleménye szerint a szervezetek hibrid modellekben dolgoztatják majd alkalmazottaikat – részben otthonról, részben pedig az irodából – és megváltozik majd az ügyfelek kezelése is.

 

Klein szerint a csak online működő cégek eleinte visszaesést tapasztalnak majd, míg a hagyományos viszonteladók, akik online értékesítést, vagy kiszállítást voltak kénytelenek bevezetni, inkább valamilyen egyensúlyra fognak törekedni, tovább kínálva online ajánlataikat is.

 

„Ez fontos lehet, mert az embereknek sok időbe telhet, hogy újra vissza merjenek térni régi rutinjaikhoz – folyamatos lesz az ellenállás” mondta. „Az elkülönítés félelemérzetet és aggályokat keltett az emberekben, és nem hiszem, hogy ez hamar eltűnik majd.”

 

Bárhogyan is néz majd ki a járvány utáni világ, Klein szerint nem valószínű, hogy élesen eltér majd a mostani helyzettől.
„Nem lesz „nagy bumm” szerű megoldás” mondta. „Valószínűleg fokozatosan kezdenek majd folytatódni a dolgok, és miután a szabályok meg is szűnnek, az előző év során rögzült viselkedési szokások nem fognak eltűnni.”

 

Frederick Grouzet, a Victoria Egyetem pszichológiai docense szerint a járvány után változó viselkedési szokásokat láthatunk majd. Egyesek rögtön megpróbálnak visszatérni normális életükhöz, míg mások jelentős kihívások elé néznek majd.

 

„Mindig nehéz megjósolni, hogy mik lesznek a hosszútávú következmények, és mely változások lesznek véglegesek vagy átmenetiek” mondta – főleg most, hiszen az efféle zavarodottságra eddig még nem volt példa.

 

Grouzet szerint azok, akik traumaként élték meg a járványt küszködhetnek annak lefolyása után, míg mások épp, hogy erőt merítenek belőle, hogy pozitívan változtathassák meg életüket. Grouzet biztos benne, hogy örökre megváltozik majd az, ahogyan kommunikálunk, hiszen a technológia a személyes és üzleti kommunikációra is komoly hatással volt – elég csak a videókonferenciákra gondolni.

 

Az alapvető változásokban azonban Grouzet már nem bízik ennyire. Elmondása szerint az emberek nem képesek megjósolni, hogy a nagyobb eseményeknek milyen hatása lesz az életükre – a pozitív történések nem teszik őket olyan boldoggá, és olyan sokáig, mint remélték, míg a negatív dolgokat úgy vészelik át, hogy közben nem hiszik el, hogy túlélhetik őket.

 

„Nagyon gyorsan tudunk alkalmazkodni, ami jó, és ezért vagyunk képesek túlélni sok mindent, úgymint a Covid-19 járványt is” mondta. Megjegyezte továbbá, hogy annak ellenére, hogy eltervezzük, hogy részesei leszünk a nagy, társadalmi változásoknak, a legtöbb ember csak a változások saját magára gyakorolt hatásaira figyel oda, és így a nagyobb változások háttérbe szorulnak.

 

„Nem mondhatjuk azt, hogy semmi sem fog változni – hiszen lesz, ami igen, vagy már változott is – de lehet, hogy ez a változás nem lesz olyan mértékű, mint amekkorát néhányan szerettünk volna, vagy olyan észrevehető, amilyet akartunk.”

 

Homer-Dixon szerint, amikor a világ összefogott, hogy elkészítse a Covid-19 vakcinákat, egy ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen az, amikor összegyűlik az emberek egy kritikus tömege, hogy alapvető változtatást vigyen véghez. Úgy véli, hogy a jövőben így kell majd elbánnunk a világjárványokkal és más nagyobb problémákkal – egyetlen fajként, nem pedig különálló országokként.
 


érdekesség hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

Fux

A fux az orrkabin neve.

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.