6 nemzeti park, ahol tisztán lehet látni a csillagokat - 2. rész

hirdetes

6 nemzeti park, ahol hihetetlenül tiszta az ég - 2. rész

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Előző cikkünkben 6 különleges nemzeti parkról olvashattatok, hogy hihetetlenül tisztán lehet látni a csillagokat éjszakánként. Most újabb hat gyönyörű helyet láthattok.

Csillagok

Denali Nemzeti Park, Alaszka

 

Alaszka egy olyan eldugott része Amerikának, ahol minimális a fényszennyezettség, ezért a hosszú, téli éjszakákon szinte egész Alaszkában tisztán lehet látni a csillagokat. Sőt, ebben a parkban nemcsak a csillagok ragyognak fényesebben, mint máshol, hanem még az északi fényt is megcsodálhatjuk, ami késő ősszel és télen a leglátványosabb.

Csillagok

Ez a park Miamitól 100 mérföldre található és éjszakánként itt is tisztán látszanak a csillagok. Bár ez Florida többi részéről nem mondható el, mert hatalmas a fényszennyezettség. Viszont ez az egyetlen hely egész Amerikában, ahol látszik a Dél Keresztje csillagkép.  Emiatt a ritkaság miatt a Csillag Társaság minden télen rendez itt egy csillag partit.

Csillagok

Ez a nemzeti park a legkülönlegesebb, itt ugyanis nem kellenek hozzá távcsövek, hogy távoli bolygókat is megpillanthassunk. Ha tiszta az égbolt, legalább öt bolygó láthatóvá válik, sőt, még a Föld körül lebegő műholdak is. A Tejút itt csodálatosan kirajzolódik, mellette pedig más galaxisok is kivehetőek.

Csillagok

Ez a csillagvizsgáló Hollywood közepén helyezkedik el, ahol bár szintén nagy a fényszennyezés, innen mégis gyönyörűen lehet látni az eget. Ezt a csillagvizsgálót egy hegy tetejére építették elszigetelve a város zajától. Innen még olyan távoli bolygókat is szemügyre vehetünk, mint a Vénusz, vagy a Jupiter.

Csillagok

Erről a helyről lehet a legjobban megfigyelni a csillagokat egész Mexikóban. Annyira tiszta az égbolt, hogy rengeteg csillagképet kiszúrhatunk, a Tejút pedig nagyon látványosan kirajzolódik.

Csillagok

Maine állam keleti partvidékén található és ebben a parkban is lehet látni a Tejutat.  A csillagászok ebben a parkban minden évben kampányolnak a fényszennyezettség ellen egy fesztivál keretében. Az éjszakai égbolt itt is elképesztően gyönyörű.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő.... Tovább

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes