Ismerd meg te is a Sziklás-hegység lenyűgöző nemzeti parkjait!

hirdetes

Lenyűgöző nemzeti parkok a Sziklás-hegységben

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Sziklás-hegység 4800 kilométer hosszúságú hegylánca gyönyörű nemzeti parkokkal és tájakkal ejti rabul az embert, melynek nem lehet ellenállni, teljesen magába szippant. Elmondom miért, ismerd meg te is! :)

 

Csodálatos nemzeti parkok a Sziklás-hegységben!

Turisták milliói látogatnak el a Sziklás-hegységhez évente, a világ minden tájáról jönnek ide túrázni, pihenni, hegyi sportokat kipróbálni, vagy csak egyszerűen gyönyörködni a lenyűgöző természeti szépségekben.

 


A hegység nemzeti, valamint tartományi parkjai közül az UNESCO Világörökség listáján is szerepelnek, név szerint öt: Banff Nemzeti Park, Jasper Nemzeti Park, Kootenay nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park és a Waterton-tavak Nemzeti Park, a tartományi területek közül pedig három van fenn.


Nézd meg, mit is rejtenek közelebbről!


1. Banff Nemzeti Park

 

Ez Kanada legelső nemzeti parkja, melyet 1885-ben alapítottak és Albertában bukkanhatunk rá. Itt összesen 25 darab olyan hegycsúcs van, mely háromezer méternél is magasabb, 6641 négyzetkilométernyi területét pedig több száz tó, óriási jégmezők és gleccserek, valamint megszámlálhatatlan folyó, patak borítja. Ez a park az egyik leglátogatottabb az egész Földön, nem véletlenül, egyszerűen lenyűgöző!

hirdetes

 

 


 

 

2. Jasper Nemzeti Park

 

A Sziklás-hegységi nemzeti parkok közül a jasper a legészakibb fekvésű, egyben a legnagyobb területű is, szintén Alberta tartományában. Itt terül el a Columbia-jégmező, mely 325 négyzetkilométernyi nagyságú és ez a több, mint 10 000 éve Kanadát beborító jégpajzs egyik maradványa.

 

 

 

 

3. Kootenay Nemzeti Park

A Nagy Kontinentális Vízválasztó nyugati lejtőjén terül el a Kootenay Nemzeti Park, mely a legifjabb a Sziklás-hegység nemzeti parkjai közül és 1920-ban alapították. Szintén lenyűgöző látvány tárul az ember szeme elé, mely ép ésszel egyszerűen felfoghatatlan nagyságú és szépségű hely.

 

 

hirdetes

 

Csodálatos nemzeti parkok a Sziklás-hegységben!

4. Yoho Nemzeti Park

 

Brit-Columbia déli részén terül el ez a nemzeti park, melyet délről a Kootenay, keletről pedig a Banff Nemzeti Park ölel körbe. A négy hegyi nemzeti park közül ez a legkisebb, összesen 1313 négyzetkilométeres nagyságú és 1886-ban lett alapítva. Számos zuhatag, tó, gleccser és magas hegy van itt, akárcsak az előzőek esetében, melyek szintén lenyűgözik az emberi szemet.

 

 


 

 

5. Waterton-tavak Nemzeti Park

Az Alberta tartomány délnyugati sarkában terül el ez a park, Kanadában. Az USA területén elhelyezkedő Glacier nemzeti Parkkal áll szomszédságban, ketten együtt a Waterton-Glacier Nemzetközi Békepark néven ismertek.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

érdekességek szerelem túra utazás

Szótár

Antiallergén matrac

Vajon miért érdemes antiallergén matracot vásárolni?   Ha téged is állandó... Tovább

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes