Mit csináljak a pünkösdi hosszú hétvégén? Ezekkel várják a látogatókat nemzeti parkjaink!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nyárindító programok – mikkel készülnek hazánk nemzeti parkjai?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nyárindító programok – mikkel készülnek hazánk nemzeti parkjai?


2021/05/19
TK

Frissítve: 2024/04/30
Frissítette: ZH
Nyárindító programok – mikkel készülnek hazánk nemzeti parkjai?
Őrségi Nemzeti Park

Kiskunsági Nemzeti Park


Amennyiben nem szeretnénk a nemzeti park területére bemenni is rengeteg programlehetőség várja a kíváncsiskodókat – a közelben lévő Csaj-tó és környéke ugyanis javában neveli a madárfiókákat, melyeket érdemes nekünk is felkutatni. Az itt található nádasokban rengeteg gémféle költ – szinte az össze hazánkban megtalálható fajta. A sekélyesebb részek pedig parti-, illetve gázlómadaraknak nyújtanak otthont, a mélyebb területeken pedig változatos lúd- és récefajták élnek.


Kőrös-Maros Nemzeti Park


Biciklizésre hív az igazgatóság, ahol a gáton kanyarodó utakon haladva az ártéri erdőkben, valamint a mocsarasabb területeken a virágzó nőszirmokban gyönyörködhetnek azok, akik sportolni szeretnének.


Fertő-Hanság Nemzeti Park


Az igazgatóság egyedi fejlesztésű, elektromos hajótúrát szervez, így megismertetve jobban a tó vízi élővilágát, életközösségeit, valamint a térség nyújtotta csodálatos panorámát.


Hortobágyi Nemzeti Park


Az érdeklődőket nappali lepke fotóstúrával, valamint gyalogtúrával várja a vezetőség. Előbbivel lehetőségük nyílik az embereknek jobban megismerni a különböző lepkefajokat, azok életmódját, míg a gyalogtúra keretein belül erdei, nyílt és vizes élőhelyeket járhatnak korlátlanul a résztvevők.


Balaton-felvidéki Nemzeti Park


Több program közül is válogathatunk, amennyiben ennél a nemzeti parknál döntünk, mégis a legkiemelkedőbb a kerékpártúrákkal kapcsolatos, ahol elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárokat hajtva ismerhetik meg az érdeklődők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kulturális és természeti értékeit.


Duna-Ipoly Nemzeti Park


A programok keretein belül lehetőségük nyílik az ide látogatóknak jobban megismerni, felfedezni a terület nyújtotta virágpompás kaszálókat, madaraktól hangos legelőket, valamint rejtelmes mocsarakat – egy helyen. A túra során szintén megtekinthető a védett területen legelő szürke szarvasmarha gulya, a virágzó nőszirmok, arról nem is beszélve, hogy a vércsetelep életébe is bepillanthatunk.


Duna-Dráva Nemzeti Park


A Dráva hazánk egyik legtisztább folyója – halfajaink kétharmadának ad otthont. Szerencsés esetben az érdeklődők nem csak a terület természeti értékeit ismerhetik meg, melyet a program foglal magába, de az ártéri madarak közül is megpillanthatnak egy-kettőt – szürke gémet, kócsagot, ritkábban jégmadarat, vagy rétisast.
 


érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...

Fedélzet

A fedélzet a hajótest felső ívelt borítása. A hajóbelsőt víztől, csapadéktól védi....

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.