notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

hirdetes

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2010-ben először kerül megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Olimpia, amelyet két olimpia közötti páros évben terveznek majd mindig megszervezni. A sporteseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság írta ki 15-16 évesek számára, és első alkalommal Szingapúr ad otthont a rendezvénynek 2010. augusztus 8-20. között.
 

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Vitorlázásban egyetlen kategóriaként a byte szerepel majd fiúk és lányok részére. Ez az egyszemélyes hajóosztály nem olimpiai osztály, éppen ezért választották az Ifjúsági Olimpia kategóriájának. Európát 7 fiú és 7 lány képviselheti majd, az első kvalifikációs versenyre idén decemberben kerül sor. Az Imperia Winter Regatta elnevezésű verseny az olaszországi Imperiában zajlik majd, és a 420, 470, laser és 29er osztályok mellett a byte Európa-bajnokságot és egyben selejtezőt is itt tartják. Magyarországot egyetlen vitorlázó képviseli a megmérettetésen, a 15 éves Bathó Péter (BYC), aki az idei Európa-bajnokságon laser radialban korosztályában a 3. helyen végzett.

hirdetes

A byte hazánkban még viszonylag ismeretlen hajóosztálynak számít, arányaiban, formájában és megjelenésében hasonlít a laserhez, de annál kisebb és könnyebb. Árboca karbon, a vitorlázata pedig a legkorszerűbb technikákkal készül. A decemberi Európa-bajnokságot követően még a 2010. áprilisi világbajnokságon is lehet szerezni kvalifikációt, de reméljük a magyar versenyzőnek már nem kell kihasználnia ezt a lehetőséget.

Bathó Péter már hetek óta komoly felkészülésen vesz részt Sigmond András szövetségi kapitány irányításával, aki a byte osztály egyik sikeres szakembere, mivel Szingapúrban 2001 és 2007 között felépítette azt a képzési rendszert, amelyben tanítványai a kezdeti lépésektől jutottak el a byte és a laser 4.7 világbajnoki dobogó legfelső fokáig. Peti októberben több nemzetközi edzőtáborban volt a Garda-tavon, a legutóbbi hétvégén pedig a horvátországi Pulában edzett együtt az osztrák versenyzővel. Már több, mint hatvan óra edzés áll mögötte, a cirkáló szakaszokban már kifejezetten jól megy, a hajó sebessége is megfelelő.
hirdetes

A felkészülés további állomásairól, valamint az Európa-bajnokság részleteiről folyamatosan tudósítunk majd.

Bathó Péter

Byte Sailing

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Óvodai dajka tanfolyam

    Ha Ön szereti a gyermekeket és örömmel forgolódik közöttük, és nap mint... Tovább

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.9