Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek


2009/11/21

Forrás: vitorlazas.hu

2010-ben először kerül megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Olimpia, amelyet két olimpia közötti páros évben terveznek majd mindig megszervezni. A sporteseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság írta ki 15-16 évesek számára, és első alkalommal Szingapúr ad otthont a rendezvénynek 2010. augusztus 8-20. között.
 

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Vitorlázásban egyetlen kategóriaként a byte szerepel majd fiúk és lányok részére. Ez az egyszemélyes hajóosztály nem olimpiai osztály, éppen ezért választották az Ifjúsági Olimpia kategóriájának. Európát 7 fiú és 7 lány képviselheti majd, az első kvalifikációs versenyre idén decemberben kerül sor. Az Imperia Winter Regatta elnevezésű verseny az olaszországi Imperiában zajlik majd, és a 420, 470, laser és 29er osztályok mellett a byte Európa-bajnokságot és egyben selejtezőt is itt tartják. Magyarországot egyetlen vitorlázó képviseli a megmérettetésen, a 15 éves Bathó Péter (BYC), aki az idei Európa-bajnokságon laser radialban korosztályában a 3. helyen végzett.

A byte hazánkban még viszonylag ismeretlen hajóosztálynak számít, arányaiban, formájában és megjelenésében hasonlít a laserhez, de annál kisebb és könnyebb. Árboca karbon, a vitorlázata pedig a legkorszerűbb technikákkal készül. A decemberi Európa-bajnokságot követően még a 2010. áprilisi világbajnokságon is lehet szerezni kvalifikációt, de reméljük a magyar versenyzőnek már nem kell kihasználnia ezt a lehetőséget.

Bathó Péter már hetek óta komoly felkészülésen vesz részt Sigmond András szövetségi kapitány irányításával, aki a byte osztály egyik sikeres szakembere, mivel Szingapúrban 2001 és 2007 között felépítette azt a képzési rendszert, amelyben tanítványai a kezdeti lépésektől jutottak el a byte és a laser 4.7 világbajnoki dobogó legfelső fokáig. Peti októberben több nemzetközi edzőtáborban volt a Garda-tavon, a legutóbbi hétvégén pedig a horvátországi Pulában edzett együtt az osztrák versenyzővel. Már több, mint hatvan óra edzés áll mögötte, a cirkáló szakaszokban már kifejezetten jól megy, a hajó sebessége is megfelelő.

A felkészülés további állomásairól, valamint az Európa-bajnokság részleteiről folyamatosan tudósítunk majd.

Bathó Péter

Byte Sailing

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a...

Catboat

            ...

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.