notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek


2009/11/21
tóth mátyás

Forrás: vitorlazas.hu

2010-ben először kerül megrendezésre a Nemzetközi Ifjúsági Olimpia, amelyet két olimpia közötti páros évben terveznek majd mindig megszervezni. A sporteseményt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság írta ki 15-16 évesek számára, és első alkalommal Szingapúr ad otthont a rendezvénynek 2010. augusztus 8-20. között.
 

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Nemzetközi Ifjúsági Olimpiai előkészületek

Vitorlázásban egyetlen kategóriaként a byte szerepel majd fiúk és lányok részére. Ez az egyszemélyes hajóosztály nem olimpiai osztály, éppen ezért választották az Ifjúsági Olimpia kategóriájának. Európát 7 fiú és 7 lány képviselheti majd, az első kvalifikációs versenyre idén decemberben kerül sor. Az Imperia Winter Regatta elnevezésű verseny az olaszországi Imperiában zajlik majd, és a 420, 470, laser és 29er osztályok mellett a byte Európa-bajnokságot és egyben selejtezőt is itt tartják. Magyarországot egyetlen vitorlázó képviseli a megmérettetésen, a 15 éves Bathó Péter (BYC), aki az idei Európa-bajnokságon laser radialban korosztályában a 3. helyen végzett.

A byte hazánkban még viszonylag ismeretlen hajóosztálynak számít, arányaiban, formájában és megjelenésében hasonlít a laserhez, de annál kisebb és könnyebb. Árboca karbon, a vitorlázata pedig a legkorszerűbb technikákkal készül. A decemberi Európa-bajnokságot követően még a 2010. áprilisi világbajnokságon is lehet szerezni kvalifikációt, de reméljük a magyar versenyzőnek már nem kell kihasználnia ezt a lehetőséget.

Bathó Péter már hetek óta komoly felkészülésen vesz részt Sigmond András szövetségi kapitány irányításával, aki a byte osztály egyik sikeres szakembere, mivel Szingapúrban 2001 és 2007 között felépítette azt a képzési rendszert, amelyben tanítványai a kezdeti lépésektől jutottak el a byte és a laser 4.7 világbajnoki dobogó legfelső fokáig. Peti októberben több nemzetközi edzőtáborban volt a Garda-tavon, a legutóbbi hétvégén pedig a horvátországi Pulában edzett együtt az osztrák versenyzővel. Már több, mint hatvan óra edzés áll mögötte, a cirkáló szakaszokban már kifejezetten jól megy, a hajó sebessége is megfelelő.

A felkészülés további állomásairól, valamint az Európa-bajnokság részleteiről folyamatosan tudósítunk majd.

Bathó PéterByte SailingKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Baum

Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!