notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Művész Páholy előadás a New York Kávéházban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Nők, Múzsák, sorsok irodalomban, színházban – és a New York Művész Páholyban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nők, Múzsák, sorsok irodalomban, színházban – és a New York Művész Páholyban


2015/09/23
Bibók Barbara

A Művész Páholy rendezvénysorozat célja a múlt század eleji művészeti és irodalmi élet hangulatának visszacsempészése a mai modern kor mindennapjaiba. A New York kulturális életének világszerte híres történelme, és a Boldog Békeidők harmóniája egy-egy estére újra átjárja ennek a patinás épületnek a falait, s az egykori asztaltársaságok, kávéházi szerkesztőségek alkotói munkásságának hangulata újra megelevenedik a Művész Páholy előadásainak keretében. 

Művész Páholy előadás programja

A Művész Páholy Szezonkezdő előadása a New York Kávéházban!

 

A két éves múltra visszatekintő Művész Páholy következő szezonja hamarosan kezdetét veszi, s ez alkalomból egy igazán különleges témával készülnek a program szervezői.

 

NŐK – MÚZSÁK – SORSOK címmel kerül megrendezésre következő előadás, melyre 2015. szeptember 28-án várják az érdeklődőket!

 

Ezen az estén a kultúra romantikus világába pillanthatunk bele, s közben körülöleli mindezt a romantika, a költészet és a szerelem.

Mint tudjuk, egy sikeres férfi mögött mindig egy erős nő áll. A letűnt korokban sem volt ez másképpen. A New York Kávéházban dolgozó és alkotó művészeket rendre támogatta egy nagyszerű asszony a háttérből. Ezeknek a csodálatos nőkre emlékezhetünk majd ezen az estén, felelevenítve az erőt, a hitet, a motivációt és az inspirációt, melyet lényükkel ajándékoztak a mellettük álló férfiaknak.

Ezek a nők voltak a tűzhely, mely lángra lobbantotta az ihletet, perzselte a szerelmet, és fűtötte a szellemet. Nélkülük elveszett volna a művészetekből a szív és a lélek.

 

De vajon kik voltak ők, a Nők? 

Művész Páholy előadás programja

…és íme, azok a bizonyos NŐK, és szívük választottai, a FÉRFIAK, akik előtt név szerint is tiszteleghetünk ezen az estén:

 

Kosztolányi Dezső felesége, Harmos Ilona, Móricz Zsigmond késői szerelme, Csibe, Jászai Mari és szerelmei: Reviczky Gyula és Szomory Dezső, Fedák Sári és Molnár Ferenc, valamint Karinthy Frigyes és szerelme, Judik Etel.

 

Az előadás háziasszonya és vezetője a korábbi alkalmakról már jól ismert kulturális és irodalmi menedzser, Juhász Anna.

Az irodalmi est műsorának főszereplői, korunk három nagyszerű színésznője: Lázár Kati, Szűcs Nelli, és Hámori Gabriella, s Gajdó Tamás, színháztörténész is megtiszteli a programot jelenlétével.

 

A New York Művész Páholy esteken most is a már megszokott kifogástalan minőséggel, eleganciával várják az érdeklődőket.

 

Ha Ön is úgy gondolja, hogy részt venne ezen az elegáns, kulturális eseményen, akkor IDE kattintva megtekintheti a rendezvény további részleteit is.

 

A belépőjegy 1800 Ft-ért váltható meg a helyszínen, ám a részvétel regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a newyorkprogram@cafeandevent.eu e-mail címre küldhetik el jelentkezésüket.

 

Az ár a kulturális élmény mellett egy csésze kávét, pohár bort, vagy pezsgőt is tartalmaz.

A Művész Páholyban életre kel mindaz, ami irodalom, ami kultúra, ami művészet. A New York Kávéház pedig teret és lelket ad mindehhez, hiszen, ahogyan Márai Sándor fogalmazott:

"Kávéház nélkül nincs irodalom."


érdekességek szerelemKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek...

Nautic 12 Racer vitorlás hajó

Adatok Tervező:            &n...

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Sail Melbourne

Sail Melbourne vitorlás verseny Az ISAf Sailing World Cup-ot hét különböző országban...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!