notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Már nem gyártanak több Audi A6 Hybridet

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Nem fognak több Audi A6 Hybridet gyártani

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Nem fognak több Audi A6 Hybridet gyártani


2014/10/31
Petra

Be fogják szüntetni az Audi A6 Hybridek gyártását, mivel amióta ezek az autók megjelentek az utakon, meglepően keveset adtak el belőle. Úgy látszik, a vevők nem voltak teljesen elégedettek vele, ellentétben a Lexus, vagy a Toyota hibridjeivel.

Audi
Amikor 2011-ben bemutatták az Audi A6 Hybrid modelljét, bizony nagy reményeket fűztek hozzá, mert ezek a benzin-elektromos változatok szinte mindenhová befurakodtak az autóiparban és egyre többen gyártottak ilyet. Azonban az A6 Hybrid története úgy látszik, már most véget ér, ugyanis a gyártóknak alig 4 ezer példányt sikerült eladniuk a 3 év alatt. Emiatt idén úgy döntöttek, hogy ezt a fajta modellt többet már nem fogják gyártani, mert így egyszerűen nem éri meg. Három évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy még ez a változat nagy siker lesz és sokat fognak belőle eladni, de úgy látszik, ennek pont az ellentéte történt, mert a vásárlók inkább az üzemanyaggal működő TDI modelleket keresték.

Audi

Annak idején az A6 hibrid modellek gyártását nemcsak az az elv vezérelte, hogy haladjanak a korral és gyártsanak ők is hibrideket, hanem a Lexus és a Toyota nagy sikerei is közrejátszottak abban, hogy az Audi is elkezdett hibrideket gyártani. És sikerült is összehozniuk egy nagyszerű modellt, ami megfelelően kíméli a környezetet, azonban volt vele egy kis gond: a levegőt kevésbé szennyezte, mint a dízelmotorral működő társai, viszont a pénztárcákat már nem kímélte annyira, ugyanis nem volt olyan takarékos, mint ahogy azt elvárták tőle. Ebben a modellben kétféle motor található: egy 2.0 TFSI turbós benzines és egy villanymotor. Így az ember kiválaszthatta, hogy benzines, illetve elektromos hajtással kívánja-e róni az utakat, esetleg e kettő kombinációjával.

Audi

Viszont nincs rajta összkerékhajtás, ami miatt már nem is működik úgy, mint egy hibrid, ennek köszönhetően pedig nem lehet megfelelően alacsonyra vinni a benzinfogyasztást. Összességében elmondhatjuk, hogy az A6-ban voltak hibrid vonások, viszont a lényeg, ami miatt az emberek veszik a hibrideket, hiányzott belőle: az alacsony benzinfogyasztás. Gyanús is lehetett, hogy az autó pillanatok alatt, hangtalanul képes volt legalább 100 kilométerre felgyorsulni.

Audi

Lényegében az A6 hibrid változatának nem térült meg az ára, mert gyakorlatilag nem is igazi hibrid. Csak néhány speciális hozzávaló tartozéka volt, ami miatt környezetkímélő tulajdonságokkal rendelkezett, viszont egy hibridhez képest valószínű, sok benzint fogyasztott.autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.

Catboat

            ...

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek.

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!