notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Már nem gyártanak több Audi A6 Hybridet

hirdetes

Nem fognak több Audi A6 Hybridet gyártani

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Be fogják szüntetni az Audi A6 Hybridek gyártását, mivel amióta ezek az autók megjelentek az utakon, meglepően keveset adtak el belőle. Úgy látszik, a vevők nem voltak teljesen elégedettek vele, ellentétben a Lexus, vagy a Toyota hibridjeivel.

Audi

Amikor 2011-ben bemutatták az Audi A6 Hybrid modelljét, bizony nagy reményeket fűztek hozzá, mert ezek a benzin-elektromos változatok szinte mindenhová befurakodtak az autóiparban és egyre többen gyártottak ilyet. Azonban az A6 Hybrid története úgy látszik, már most véget ér, ugyanis a gyártóknak alig 4 ezer példányt sikerült eladniuk a 3 év alatt. Emiatt idén úgy döntöttek, hogy ezt a fajta modellt többet már nem fogják gyártani, mert így egyszerűen nem éri meg. Három évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy még ez a változat nagy siker lesz és sokat fognak belőle eladni, de úgy látszik, ennek pont az ellentéte történt, mert a vásárlók inkább az üzemanyaggal működő TDI modelleket keresték.

Audi

Annak idején az A6 hibrid modellek gyártását nemcsak az az elv vezérelte, hogy haladjanak a korral és gyártsanak ők is hibrideket, hanem a Lexus és a Toyota nagy sikerei is közrejátszottak abban, hogy az Audi is elkezdett hibrideket gyártani. És sikerült is összehozniuk egy nagyszerű modellt, ami megfelelően kíméli a környezetet, azonban volt vele egy kis gond: a levegőt kevésbé szennyezte, mint a dízelmotorral működő társai, viszont a pénztárcákat már nem kímélte annyira, ugyanis nem volt olyan takarékos, mint ahogy azt elvárták tőle. Ebben a modellben kétféle motor található: egy 2.0 TFSI turbós benzines és egy villanymotor. Így az ember kiválaszthatta, hogy benzines, illetve elektromos hajtással kívánja-e róni az utakat, esetleg e kettő kombinációjával.

Audi

Viszont nincs rajta összkerékhajtás, ami miatt már nem is működik úgy, mint egy hibrid, ennek köszönhetően pedig nem lehet megfelelően alacsonyra vinni a benzinfogyasztást. Összességében elmondhatjuk, hogy az A6-ban voltak hibrid vonások, viszont a lényeg, ami miatt az emberek veszik a hibrideket, hiányzott belőle: az alacsony benzinfogyasztás. Gyanús is lehetett, hogy az autó pillanatok alatt, hangtalanul képes volt legalább 100 kilométerre felgyorsulni.

Audi

Lényegében az A6 hibrid változatának nem térült meg az ára, mert gyakorlatilag nem is igazi hibrid. Csak néhány speciális hozzávaló tartozéka volt, ami miatt környezetkímélő tulajdonságokkal rendelkezett, viszont egy hibridhez képest valószínű, sok benzint fogyasztott.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.9

autó