Ezekbe az országokba nők nem utazhatnak egyedül - Első rész

hirdetes

10 ország, ahova nő nem utazhat egyedül - 1. rész

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Julie Kreutzer, az International Women’s World Travel Center oldal társtulajdonosa szerint az utazási irodák nem mindig tájékoztatják őszintén az utazókat arról, hogy mi várja őket ott, ahova nagy lelkesen készülnek. Pedig az egyedül utazó nők rengeteg veszélynek vannak kitéve, mert nem minden országban látják szívesen, vagy veszik emberszámba őket.

Nő

India

 

Indiából rengeteg rémhír érkezik csoportos nemi erőszakról és zaklatásokról. Néha olyan brutálisan végeznek az áldozatokkal, hogy az már horrorfilmbe illő, de ez sajnos nem egy film, hanem a valóság. India egyes részein olyan szinten megnövekedett a nők elleni atrocitások száma, hogy ezekben a városokban egy nő gyakorlatilag ki se teheti a lábát anélkül az utcára, hogy ne kerülne bajba. Indiában csaknem 20 percenként történik zaklatás, ami félelmetes! Ez szinte minden nőt érint a turistáktól kezdve a helyi asszonyokig és lányokig. Nem nagyon tesznek különbséget az áldozatok között.

Nő

Erről az országról kevesen képzeltük volna, hogy a nők számára ennyire biztonságtalan, amiről valószínűleg a Rio-i fesztivált hirdető képek tehetnek, amiken többnyire lenge ruhákba öltözött, mosolygós nők szerepelnek. Ez sajnos eléggé távol áll a valóságtól, ugyanis Brazíliában egy nő egyáltalán nincs biztonságban: a brazil egészségügyi minisztérium adatai szerint 2009 és 2012 között 157 százalékkal növekedett a nemi erőszakok száma. Ezen kívül nem ritkák arrafelé a rendőrség általi visszaélések sem, legalábbis a nőket érintő helyzetekben.

Nő

Törökország nincs messze, de mégis egy teljesen más világ. Itt is megszaporodott a nemi erőszakok száma, ráadásul a nők elleni erőszak itt még mindig tabu téma. Tehát ha nő vagy és egyedül szeretnél kikapcsolódni, erre nem Törökország a legideálisabb hely.

Nő

Thaiföld gyönyörű hely és tele van káprázatos tájakkal, ahol élmény lehet kikapcsolódni. Viszont ha nő vagy és egyedül szeretnél utazni, ezt is meg kell gondolni, mert innen is, akárcsak Indiából, borzalmas rémhírek érkeznek. Itt is egyre nagyobb problémát jelent a nők elleni erőszak. Az egyik legdurvább eset 2013-ban történt, amikor a thai rendőrség megfenyegetett egy skót turista lányt, akit csoportosan megerőszakoltak, hogy letartóztatják, ha nem állít elő szemtanúkat, akik igazolják az állításait.

Nő

Egyiptom régen se volt teljesen biztonságos, viszont a 2011-es forradalom óta teljes a káosz. Ebben az országban is egyre nagyobb problémát jelent a nők elleni erőszak, egyre kisebb a rendőri jelenlét és növekszik a bűnözés. Ha valaki mégis Egyiptomba akar utazni, az még véletlenül se menjen egyedül, főleg ha nő.

Forrás: dailymail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes