notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 ország, ahova nő nem utazhat egyedül - Második rész

hirdetes

Ahova nő nem utazhat egyedül

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Julie Kreutzer, az International Women’s World Travel Center oldal társtulajdonosa szerint bizonyos országokban rengeteg veszély leselkedik a nőkre, ezért ide nem ajánlatos egyedül utazni, mert könnyen tragédiával végződhet.

Nő

Az eddig felsorolt országokkal ellentétben Kolumbiában egyre jobb a közbiztonság, így a turizmus is fellendült. Azt lehet mondani, hogy minden javuló tendenciát mutat, kivéve a nőkhöz való hozzáállás, őket ugyanis még annyira se veszik emberszámba, hogyha valakit megerőszakoltak, akkor bíróság elé állítsák az elkövetőket. A rendőri korrupció különösen a szegényebb területeken jelent nagy problémát, a veszélyeztetett nőket semennyire nem védelmezik.

Nő

Dél-Afrika a világ egyik legveszélyesebb országának számít, így szinte egyértelmű, hogy az elkövetett nemi erőszakok száma is rendkívül magas, ami 2012-13 között 66 ezerre rúgott. Itt szinte senki se érezheti biztonságban magát, mert farkas törvény uralkodik.

Nő

Marokkó ugyan nincs túl messze, viszont ha nő vagy, nem mozdulhatsz ki az utcára olyan ruhában, amilyenben akarsz. Ez azt jelenti, hogy alkalmazkodni kell a női muszlim viselethez, különben rengeteg atrocitás fog érni. De ha alkalmazkodsz, ezeket akkor se biztos, hogy kikerülheted. Az ottani férfiak a turistákat se kímélik még akkor se, ha semmijük se látszik ki.

Nő

Mexikóban van néhány kiemelkedő hely, mint például Cancun, ahova évente tömegével érkeznek a turisták különösen az Egyesült Államokból, viszont úgy látszik, a kormány csak ezekre a városokra figyel, ugyanis Mexikó egyes részén teljes a törvénytelenség. A hatóságok arra figyelmeztetik a nőket, akik egyedül szeretnék felfedezni Mexikót, hogy a tömegközlekedés számukra a legveszélyesebb.

Nő

Ebben az országban ha nő vagy, egyáltalán nem érezheted biztonságban magad, akármelyik társadalmi osztályhoz tartozol. Egy 2010-es felmérés szerint a lányok 32 százaléka esik át nemi erőszakon a felnőtté válás előtt. Akárcsak Ázsia, Afrika is egy teljesen más világ, mint amit mi megszoktunk, itt nem olyan törvények uralkodnak, mint a nyugati társadalomban.

Forrás: dailymail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március... Tovább

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 4.9

utazás