notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 ország, ahova nő nem utazhat egyedül - Második rész

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ahova nő nem utazhat egyedül

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ahova nő nem utazhat egyedül


2015/02/24
Petra

Forrás: dailymail

Julie Kreutzer, az International Women’s World Travel Center oldal társtulajdonosa szerint bizonyos országokban rengeteg veszély leselkedik a nőkre, ezért ide nem ajánlatos egyedül utazni, mert könnyen tragédiával végződhet.

Nő
Az eddig felsorolt országokkal ellentétben Kolumbiában egyre jobb a közbiztonság, így a turizmus is fellendült. Azt lehet mondani, hogy minden javuló tendenciát mutat, kivéve a nőkhöz való hozzáállás, őket ugyanis még annyira se veszik emberszámba, hogyha valakit megerőszakoltak, akkor bíróság elé állítsák az elkövetőket. A rendőri korrupció különösen a szegényebb területeken jelent nagy problémát, a veszélyeztetett nőket semennyire nem védelmezik.

Nő

Dél-Afrika a világ egyik legveszélyesebb országának számít, így szinte egyértelmű, hogy az elkövetett nemi erőszakok száma is rendkívül magas, ami 2012-13 között 66 ezerre rúgott. Itt szinte senki se érezheti biztonságban magát, mert farkas törvény uralkodik.

Nő

Marokkó ugyan nincs túl messze, viszont ha nő vagy, nem mozdulhatsz ki az utcára olyan ruhában, amilyenben akarsz. Ez azt jelenti, hogy alkalmazkodni kell a női muszlim viselethez, különben rengeteg atrocitás fog érni. De ha alkalmazkodsz, ezeket akkor se biztos, hogy kikerülheted. Az ottani férfiak a turistákat se kímélik még akkor se, ha semmijük se látszik ki.

Nő

Mexikóban van néhány kiemelkedő hely, mint például Cancun, ahova évente tömegével érkeznek a turisták különösen az Egyesült Államokból, viszont úgy látszik, a kormány csak ezekre a városokra figyel, ugyanis Mexikó egyes részén teljes a törvénytelenség. A hatóságok arra figyelmeztetik a nőket, akik egyedül szeretnék felfedezni Mexikót, hogy a tömegközlekedés számukra a legveszélyesebb.

Nő

Ebben az országban ha nő vagy, egyáltalán nem érezheted biztonságban magad, akármelyik társadalmi osztályhoz tartozol. Egy 2010-es felmérés szerint a lányok 32 százaléka esik át nemi erőszakon a felnőtté válás előtt. Akárcsak Ázsia, Afrika is egy teljesen más világ, mint amit mi megszoktunk, itt nem olyan törvények uralkodnak, mint a nyugati társadalomban.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó....

Észak Dunántúli Elektromos Vitorlázó Sportklub, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az  Észak Dunántúli...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.