notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha nő vagy, nem öltözhetsz úgy, ahogy szeretnél

hirdetes

Ha nő vagy, nem öltözhetsz úgy, ahogy kedved van

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt hittétek, hogy csak a keleti országokban korlátozzák a nőket az öltözködésben? Sajnos tévedés. Hiába írunk lassan 2015-öt, sok ember még a mai napig úgy gondolkozik, mintha a 19. században élne. Most olyan esetekről olvashattok, amikor hátrányos megkülönböztetés érte a nőket az öltözködésük miatt.

Női öltözködés

Amerika

 

Pár hónapja egy michigani iskola tiltólistára helyezte a leggings viselését, mert szerintük ezek a kihívó ruhadarabok irritálják a fiúkat, a lányokat pedig arra késztetik, hogy falatnyi ruhadarabokat hordjanak. 

 

Texasban, egy ápolónőképzőben, ahol gondolom nem valami magas a férfiak száma, szintén tiltólistára került néhány kihívó ruhadarab. Itt olyan szabályokat hoztak, hogy a leendő ápolónők nem viselhetnek se rövidnadrágot, se miniszoknyát, se haspólókat, sőt, magasított derekú shortokat sem. Ezen kívül még a túl kihívó dekoltázst se nézték jó szemmel.

 

Kanadában két iskolában is a rövidnadrág verte ki a biztosítékot. Az egyik diák, aki rövidnadrágban mert belépni az intézménybe, fegyelmi tárgyalásban részesült, a másik tanulót pedig felfüggesztéssel fenyegették. Kanadában ezen kívül több iskolában is előfordult, hogy kiküldték azokat a diáklányokat az óráról, akik ujjatlan felsőt viseltek, vagy akiknek kilátszott a melltartójuk pántja.

 

Egy floridai gimnáziumban a tanári testület úgy döntött, hogy aki túl kihívóan öltözködik, annak szégyen öltönyt kell hordania. Így mindenki tudni fogja róla, hogy milyen „erkölcstelen”.

 

Észak-Karolinában viszont egészen szokatlan dolog miatt szégyenítettek meg egy nőt a bálban: azért küldték haza, mert nadrágban és nem szoknyában jelent meg.

 

Virginiában egy 17 éves lányt pedig szintén az öltözködése miatt nem engedtek be a bálba, mert túl rövidnek találták a ruháját. De a legnevetségesebb az apukák magyarázata volt, ugyanis azt mondták, hogy „tisztátlan gondolatokat” ébresztett bennük a túl rövid szoknya.

 

Azt hiszem, a választ az önuralomban kell keresni.

 

Női öltözködés

Most nézzük Európát. Angliában egy tanár szintén kitiltotta a leggingset a tanteremből, mert túl feszes és nem rejti el eléggé a női idomokat.

 

Szintén Angliában az Isle of Wight-i iskolából körülbelül 250 tanulót rúgtak ki azért, mert túl rövid szoknyát vettek fel. Az intézmény vezetősége ezt azzal magyarázta, hogy így készítik fel a tanulókat a munka világára.

 

Nem csak az ilyen hivatalos ügyekről van azonban itt szó, de a társadalmi megítélésről is. A duci divat például külön kategória, hiszen megannyi mítosz lengi körbe a teltkarcsú lányokat, hogy mit szabad, és mit nem felvenniük.

 

Afrika

 

Kenyában egy lelkész megtiltotta a női híveknek, hogy fehérnemű nélkül lépjenek be a templomba. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy ellenőrizték.

 

Egyiptomban egy ortodox püspök pedig kitiltotta azokat a női híveket a templomból, akik nadrágban, blúzban és kisminkelve jelentek meg.

 

Ugandában pedig az egész országban megtiltották a miniszoknya viselését. Ez komoly indulatot váltott ki, még tiltakozások is voltak, persze eredménytelenül.

 

Mindenhol vannak olyan emberek, akik túlzásba esnek, viszont az a bizonyos kettős mérce a férfiak és a nők között néha komoly terheket ró a szebbik nemre. Persze ezért nem lehet csak a férfiakat okolni, mert kettőn áll a vásár.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak. Tovább

A turbó meghibásodásának okai

A turbó élettartalma nagyban függ az autót használó vezetési szokásaitól. Sokkal nagyobb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.9

divat