Nőnapi meglepetés a Városliget Caféban.

hirdetes

Nálatok mi a szokás nőnap alkalmából?

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A nemzetközi nőnap – melynek időpontja március 8-a – a nők iránti tiszteletet és megbecsülést jelképezi. Magyarországon 1948. volt az első év, amikor bekerült a naptárakba, nemzetközi szinten viszont már 1917 óta tartják. Lássuk most a hagyomány hátterét!

Nőnapi meglepetés a Városliget Caféban

 

Nőnapi emlékek

 

A nőnap eredetileg a mai virágos megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt – vagyis voltaképpen a mai feminizmust jelenítette meg. Az évek során azonban sokat szelídült mindez, és mára egy kellemes alaphangulatú, lovagias gesztusokról szóló nap lett mindannyiunk naptárában. Ilyenkor minden kislány, nagylány, anya és nagymama örülhet, hiszen szerte a világon ünneplik a női nemet.

 

Nőnap anno és most

 

A rendszerváltás után a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti hátterét, és ma hangulatában már egyértelműen az ajándékozás dominál. Kis virág, csokoládé vagy egyéb olyasmi, amivel a férfiak (és kisfiúk) kifejezhetik nagyrabecsülésüket és tiszteletüket – ez a fontos.

 

Vagyis a gesztus.

 

Fontos megemlíteni, hogy ezt a hagyományt az emberek egyre inkább nagy becsben tartják, és szívesen járnak a hölgyek kedvében egy kis bonbonnal, virággal vagy ajándékkal kedveskedve nekik. Ez minden nőnek jól esik, legyen szó kislányról vagy nagymamáról, hiszen az ünnep kortalanná varázsolja őket. 

hirdetes

 

Legyen szó vidékről, vagy a fővárosról, minden esetben pozitív reakciókat vált ki, ha nőként azzal találkozunk, hogy igenis megbecsülnek minket, és figyelnek ránk. Mikor Budapest szívében jártunk, örömmel tapasztaltuk, hogy a Városligetben is lelkesen őrzik ezt a szép hagyományt. 

 

Képekért és részletekért, kérlek, kattints ide

hirdetes

 

 

Lapozz tovább a fontos részletekért!

 

Nőnapi meglepetés a Városliget Caféban

 

Városligeti gesztus

 

Fontos ugyanis, hogy ne maga az ajándékozás jelentse a fő tevékenységet ezen a szép napon, ne erre az egy napra összpontosuljon a szeretet és megbecsülés kifejezése a másik nemtől, hanem kialakuljon egy olyan pozitív hagyomány, mely a női nemre összpontosul.

 

Bármely városban jártunk is ezen a napon, minden bizonnyal találkoztunk különböző kiírásokkal és köszöntésekkel. Ha a fővárosban bóklásztunk, könnyedén belefuthattunk olyan meglepő és váratlan gesztusokba, mint amilyennel a Városliget Café & Restaurant fogadta az oda betérőket. Náluk ugyanis minden kedves női vendég egy szál virágot kapott nőnap alkalmából.

 

Ha te is szívesen megismernéd ezt a romantikus éttermet, látogass el hozzájuk! 

 

Szép is lenne, ha mindenki más is ennyire komolyan venné ezt a napot (is), és hasonló módon próbálna kedvezni a vendégeknek, mert ez ugyan csak egy apró gesztus, mégis: sokunk szemében annál sokkal többet jelent. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének... Tovább

Fine dining étterem Budapest

  A fine dining kifejezés egyre elterjedtebb Magyarországon. Akik ezt a műfajt kedvelik,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 154

Átlagos értékelés: 4.7

divat érdekességek gasztronómia kreatív szerelem ünnep