3 hihetetlenül finom nyári szendvicskrém receptje

hirdetes

3 ízletes nyári szendvicskrém receptje

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nyáron az ember inkább a könnyű ételeket kívánja, ezért érdemes kipróbálni néhány újdonságot, például ezeket a szendvicskrémeket.

Nyár

Paradicsomos grillvaj

 

Hozzávalók

 

    125 g vaj (puha, keverhető)
    200 g sűrített paradicsom (olasz, tubusos)
    1 csokor bazsalikom
    1 gerezd fokhagyma
    1 kávéskanál só
    bors ízlés szerint
    1 késhegynyi fűszerpaprika

 

Elkészítés

 

  1. A vajhoz adjuk az összes hozzávalót.
  2. A bazsalikomot apróra vágjuk, és a fokhagymát átnyomjuk.
  3. Alaposan összekeverjük, ha kell utána ízesítünk, és már kész is.

Nyár

Hozzávalók

 

    1 ek olívaolaj
    4 közepes db újhagyma
    2 kis db cukkini
    25 dkg camembert sajt
    1 gerezd fokhagyma
    1 citromból nyert citromlé
    só ízlés szerint
    fehérbors ízlés szerint
    1 csokor petrezselyem

 

Elkészítés

 

1. A karikára vágott újhagymát (a zöldjét is) megfonnyasztjuk az olívaolajon, rádobjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt cukkinit, és addig pároljuk, míg levet enged és kissé összeesik.
2. Majd hozzáadjuk a kockára vágott camembert sajtot, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, és addig kevergetjük, míg a sajt szépen elolvad és egy kellemesen kenhető szendvicskrémet kapunk.
3. Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel alaposan elkeverjük, és azonnal tálaljuk.
4. Frissen, melegen, pirítós kenyérrel, sült hússal/hallal kínáljuk.

Nyár

Hozzzávalók

 

   500 g zeller
    1 tk só
    0.5 teáskanál cukor
    4 ek majonéz
    bors ízlés szerint
    0.5 citromból nyert citromlé

 

Elkészítés

 

  1. A zellert megpucoljuk, felszeleteljük. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, hozzáadjuk a sót és cukrot, és főni tesszük. Kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a majonézt, citromlével és őrölt borssal ízesítjük.

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán. Tovább

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 103

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia