Ti merre mentek nyaralni? :)

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ti merre mentek nyaralni idén?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ti merre mentek nyaralni idén?


2016/05/08

Mondd csak: te pihensz is nyaralás alatt, vagy te is azok táborát erősíted, akik képtelenek lazítani, hiába nyaralnak? Hiába a csodás vidék, a balatoni táj vagy a mesés tengerpart, ha fejben nem vagy ott. Meg kell próbálni legalább egy-két hét erejéig nem a munkahelyi vagy egyéb gondokra figyelni, hanem önmagadra. 

Nyaralás, pihenés

 

Vajon a külföldi vagy a belföldi nyaralás a jobb, pihentetőbb, izgalmasabb? Nem gondolom, hogy különbséget kellene tenni köztük, hiszen mindkettőnek megvan a maga szépsége. Ha az itthoni nyaralás mellett döntesz, érdemes kicsit elrugaszkodni attól a környezettől, ahol a mindennapokban mozogsz, és ha teheted, az ország másik felére menni. Annyi izgalmas és szép hely van Magyarországon, hogy egy élet is kevés rá, hogy mindet bejárja valaki. 

 

Ez igaz akkor is, ha vízparta vágysz, és akkor is, ha hegyek közé, vagy csak egy eldugott kis faluba, ahol homlokegyenest mások a szokások, mint amihez eddig szoktál. Másként élnek, másként beszélnek, pedig egy nemzet vagyunk. És ebben rejlik véleményem szerint az egésznek a szépsége: annyi újat fedezhetünk fel, ha hajlandóak vagyunk változtatni, és nem folyton ragaszkodni a megszokotthoz. 

 

 

Igen, a változás sokszor ijesztő, de amit cserébe kapunk, az feledhetetlen. Ha csak azt nézzük, hogy a Balaton hatalmas turisztikai központ már nagyon régóta, talán észre sem vesszük az igazi szépségét, mert elveszünk a részletekben, a hívságokban, a turistáskodásban. Pedig ha csupán egy pillanatra megállunk a nagy körforgás közepette, és felmegyünk mondjuk Bogláron a Gömbkilátóhoz, ami megint látogatható, és leülünk egy nyugalmasabb időszakban akár egy padra, vagy egy farönkre, és gyönyörködünk a környezetben, akkor láthatjuk meg igazán a szépséget. A valódi szépséget, mely nem a rengeteg hekkárusban, bisztróban, gumilabdában és a parton kerekező kukoricaárusban rejlik. 

 

Az is biztos azonban, hogy ha már ilyen messzire eljöttünk otthonról (persze ez relatív, hiszen kine mit jelent a messze), akkor mindenképpen gondoskodnunk kell az otthoni értékeinkről, hsizen értlemeszerűen nem pakoljuk fel az egész házat, ha elmegyünk mondjuk egy hétre. Ilyenkor jön a képbe egy csomó szuper és ötletes megoldás, melyekről ide kattintva te is tájékozódhatsz!

 

 

Lapozz a további érdekességekért!

 

Nyaralás, pihenés

 

Akár – mint ahogyan a fenti kép is mutatja – választhatunk egy messzi-messzi mesebeli tájat is pihenésünk színhelyéül, mely tudtán kívül igyekszik majd kárpótolni minden korábbi stresszért és aggodalomért, amit átéltünk az elmúlt hónapokban. A lágy, szinte sós szellő, melyet a tenger vagy az óceán felől sodor a szél felénk, a hófeér, homokos part, és a varázslatos vízi élővilág bizonyosan elvarázsol mindenkit. 

 

 

Ám mint minden másban, ebben sem érdemes túlzásba esni, és úgymond habzsolni az életet – vagyis mindennek adjuk meg a módját, és éljük meg a maga teljességében. Legyünk ott testben, fejben, és lélekben is, és ne a fogyasztói társadalom generálta hívságokat vegyük csak észre. Egy-egy tárgyi emlék idővel megkophat, tönkre mehet, elveszhet, de azok az emlékek, melyek bennünk élnek, rökre a mieink maradnak. 

 

 

Érdemes hát – akár itthoni, akár külföldi utazást terveztek – úgy neki kezdeni egy pár napos vagy hetes pihenésnek, hogy szívvel-lélekkel rákészülünk, és nem hagyjuk, hogy a munka, az ezzel járó stressz, vagy bármi is kizökkenthessen a tervezett nyugalmunkból. Pár hét mindenkinek illene, hogy járjon, és amennyiben módodban áll, hogy ezt ki is használd, figyelj oda a valódi részletekre! 

 


autó érdekességek gasztronómia kreatív sport szerelem tenger,óceán túra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Anticiklon

Az anticiklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában magas nyomás uralkodik, és...

ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM

  ÉLELMISZER-, VEGYIÁRU ÉS GYÓGYNÖVÉNY ELADÓ TANFOLYAM Az élelmiszert...

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.