notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ti merre mentek nyaralni? :)

hirdetes

Ti merre mentek nyaralni idén?

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mondd csak: te pihensz is nyaralás alatt, vagy te is azok táborát erősíted, akik képtelenek lazítani, hiába nyaralnak? Hiába a csodás vidék, a balatoni táj vagy a mesés tengerpart, ha fejben nem vagy ott. Meg kell próbálni legalább egy-két hét erejéig nem a munkahelyi vagy egyéb gondokra figyelni, hanem önmagadra. 

Nyaralás, pihenés

 

Vajon a külföldi vagy a belföldi nyaralás a jobb, pihentetőbb, izgalmasabb? Nem gondolom, hogy különbséget kellene tenni köztük, hiszen mindkettőnek megvan a maga szépsége. Ha az itthoni nyaralás mellett döntesz, érdemes kicsit elrugaszkodni attól a környezettől, ahol a mindennapokban mozogsz, és ha teheted, az ország másik felére menni. Annyi izgalmas és szép hely van Magyarországon, hogy egy élet is kevés rá, hogy mindet bejárja valaki. 

 

Ez igaz akkor is, ha vízparta vágysz, és akkor is, ha hegyek közé, vagy csak egy eldugott kis faluba, ahol homlokegyenest mások a szokások, mint amihez eddig szoktál. Másként élnek, másként beszélnek, pedig egy nemzet vagyunk. És ebben rejlik véleményem szerint az egésznek a szépsége: annyi újat fedezhetünk fel, ha hajlandóak vagyunk változtatni, és nem folyton ragaszkodni a megszokotthoz. 

 

 

Igen, a változás sokszor ijesztő, de amit cserébe kapunk, az feledhetetlen. Ha csak azt nézzük, hogy a Balaton hatalmas turisztikai központ már nagyon régóta, talán észre sem vesszük az igazi szépségét, mert elveszünk a részletekben, a hívságokban, a turistáskodásban. Pedig ha csupán egy pillanatra megállunk a nagy körforgás közepette, és felmegyünk mondjuk Bogláron a Gömbkilátóhoz, ami megint látogatható, és leülünk egy nyugalmasabb időszakban akár egy padra, vagy egy farönkre, és gyönyörködünk a környezetben, akkor láthatjuk meg igazán a szépséget. A valódi szépséget, mely nem a rengeteg hekkárusban, bisztróban, gumilabdában és a parton kerekező kukoricaárusban rejlik. 

hirdetes

 

Az is biztos azonban, hogy ha már ilyen messzire eljöttünk otthonról (persze ez relatív, hiszen kine mit jelent a messze), akkor mindenképpen gondoskodnunk kell az otthoni értékeinkről, hsizen értlemeszerűen nem pakoljuk fel az egész házat, ha elmegyünk mondjuk egy hétre. Ilyenkor jön a képbe egy csomó szuper és ötletes megoldás, melyekről ide kattintva te is tájékozódhatsz!

 

 

Lapozz a további érdekességekért!

hirdetes

 

Nyaralás, pihenés

 

Akár – mint ahogyan a fenti kép is mutatja – választhatunk egy messzi-messzi mesebeli tájat is pihenésünk színhelyéül, mely tudtán kívül igyekszik majd kárpótolni minden korábbi stresszért és aggodalomért, amit átéltünk az elmúlt hónapokban. A lágy, szinte sós szellő, melyet a tenger vagy az óceán felől sodor a szél felénk, a hófeér, homokos part, és a varázslatos vízi élővilág bizonyosan elvarázsol mindenkit. 

 

 

Ám mint minden másban, ebben sem érdemes túlzásba esni, és úgymond habzsolni az életet – vagyis mindennek adjuk meg a módját, és éljük meg a maga teljességében. Legyünk ott testben, fejben, és lélekben is, és ne a fogyasztói társadalom generálta hívságokat vegyük csak észre. Egy-egy tárgyi emlék idővel megkophat, tönkre mehet, elveszhet, de azok az emlékek, melyek bennünk élnek, rökre a mieink maradnak. 

 

 

Érdemes hát – akár itthoni, akár külföldi utazást terveztek – úgy neki kezdeni egy pár napos vagy hetes pihenésnek, hogy szívvel-lélekkel rákészülünk, és nem hagyjuk, hogy a munka, az ezzel járó stressz, vagy bármi is kizökkenthessen a tervezett nyugalmunkból. Pár hét mindenkinek illene, hogy járjon, és amennyiben módodban áll, hogy ezt ki is használd, figyelj oda a valódi részletekre! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul... Tovább

Standard

Standard - széljelzõ az árboc csúcsán (="windex") Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 232

Átlagos értékelés: 4.8

autó érdekességek gasztronómia kreatív sport szerelem tenger,óceán túra utazás