Ti merre mentek nyaralni? :)

hirdetes

Ti merre mentek nyaralni idén?

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mondd csak: te pihensz is nyaralás alatt, vagy te is azok táborát erősíted, akik képtelenek lazítani, hiába nyaralnak? Hiába a csodás vidék, a balatoni táj vagy a mesés tengerpart, ha fejben nem vagy ott. Meg kell próbálni legalább egy-két hét erejéig nem a munkahelyi vagy egyéb gondokra figyelni, hanem önmagadra. 

Nyaralás, pihenés

 

Vajon a külföldi vagy a belföldi nyaralás a jobb, pihentetőbb, izgalmasabb? Nem gondolom, hogy különbséget kellene tenni köztük, hiszen mindkettőnek megvan a maga szépsége. Ha az itthoni nyaralás mellett döntesz, érdemes kicsit elrugaszkodni attól a környezettől, ahol a mindennapokban mozogsz, és ha teheted, az ország másik felére menni. Annyi izgalmas és szép hely van Magyarországon, hogy egy élet is kevés rá, hogy mindet bejárja valaki. 

 

Ez igaz akkor is, ha vízparta vágysz, és akkor is, ha hegyek közé, vagy csak egy eldugott kis faluba, ahol homlokegyenest mások a szokások, mint amihez eddig szoktál. Másként élnek, másként beszélnek, pedig egy nemzet vagyunk. És ebben rejlik véleményem szerint az egésznek a szépsége: annyi újat fedezhetünk fel, ha hajlandóak vagyunk változtatni, és nem folyton ragaszkodni a megszokotthoz. 

 

 

Igen, a változás sokszor ijesztő, de amit cserébe kapunk, az feledhetetlen. Ha csak azt nézzük, hogy a Balaton hatalmas turisztikai központ már nagyon régóta, talán észre sem vesszük az igazi szépségét, mert elveszünk a részletekben, a hívságokban, a turistáskodásban. Pedig ha csupán egy pillanatra megállunk a nagy körforgás közepette, és felmegyünk mondjuk Bogláron a Gömbkilátóhoz, ami megint látogatható, és leülünk egy nyugalmasabb időszakban akár egy padra, vagy egy farönkre, és gyönyörködünk a környezetben, akkor láthatjuk meg igazán a szépséget. A valódi szépséget, mely nem a rengeteg hekkárusban, bisztróban, gumilabdában és a parton kerekező kukoricaárusban rejlik. 

hirdetes

 

Az is biztos azonban, hogy ha már ilyen messzire eljöttünk otthonról (persze ez relatív, hiszen kine mit jelent a messze), akkor mindenképpen gondoskodnunk kell az otthoni értékeinkről, hsizen értlemeszerűen nem pakoljuk fel az egész házat, ha elmegyünk mondjuk egy hétre. Ilyenkor jön a képbe egy csomó szuper és ötletes megoldás, melyekről ide kattintva te is tájékozódhatsz!

 

 

Lapozz a további érdekességekért!

hirdetes

 

Nyaralás, pihenés

 

Akár – mint ahogyan a fenti kép is mutatja – választhatunk egy messzi-messzi mesebeli tájat is pihenésünk színhelyéül, mely tudtán kívül igyekszik majd kárpótolni minden korábbi stresszért és aggodalomért, amit átéltünk az elmúlt hónapokban. A lágy, szinte sós szellő, melyet a tenger vagy az óceán felől sodor a szél felénk, a hófeér, homokos part, és a varázslatos vízi élővilág bizonyosan elvarázsol mindenkit. 

 

 

Ám mint minden másban, ebben sem érdemes túlzásba esni, és úgymond habzsolni az életet – vagyis mindennek adjuk meg a módját, és éljük meg a maga teljességében. Legyünk ott testben, fejben, és lélekben is, és ne a fogyasztói társadalom generálta hívságokat vegyük csak észre. Egy-egy tárgyi emlék idővel megkophat, tönkre mehet, elveszhet, de azok az emlékek, melyek bennünk élnek, rökre a mieink maradnak. 

 

 

Érdemes hát – akár itthoni, akár külföldi utazást terveztek – úgy neki kezdeni egy pár napos vagy hetes pihenésnek, hogy szívvel-lélekkel rákészülünk, és nem hagyjuk, hogy a munka, az ezzel járó stressz, vagy bármi is kizökkenthessen a tervezett nyugalmunkból. Pár hét mindenkinek illene, hogy járjon, és amennyiben módodban áll, hogy ezt ki is használd, figyelj oda a valódi részletekre! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

autó érdekességek gasztronómia kreatív sport szerelem tenger,óceán túra utazás

Szótár

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás. Tovább

Kenese Marina Port

A Kenese Marina-Port bemutatása A Kenese Marina-Port , a Balaton egyik legnagyobb, 270... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes