notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek a régi időkben is

hirdetes

A 2 legnépszerűbb nyaralóhely hazánkban

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezek a nyaralóhelyek szerintem sose mennek ki a divatból. Habár ma már sokkal egyszerűbb eljutni távoli, egzotikis tájakra, mint mondjuk a 60-as években, a Balaton, vagy a Velencei-tó még mindig nagyon népszerű.

Nyaralóhely

A Balaton, vagy a Velencei-tó mindig is felkapott helyek voltak, és ez a mai napig nem változott. Fényképezőgép pedig akkor is volt. Habár nem ment olyan egyszerűen, hogy csak előkapták az okostelefont, de nem is ez a lényeg, hanem maga az élmény, amit megörökítettek. Most ebből mutatunk részleteket.

 

A 20 század előtti rövid időszakban érdekes változások mentek végbe, mert a századforduló előtt az emberek jóval zárkózottabbak voltak. Például a 19. század végéig a strandolás se volt valami nagy divat. Viszont a Balatont akkor is sokan szerették.

 

Abban az időben még nem volt ilyen fejlett a közlekedés. Mondhatni, Siófok és társai, amik nyáron megtelnek nyaralókkal, még csak abban az időben kezdtek életre kelni.

 

Az igazi fejlődés a századforduló után kezdődött. Ekkor kezdtek épülni a nyaralók és a magánvillák, amikből csak egyre több és több lett. Az emberek sokkal nyitottabbak lettek, és mivel egyre többeket vonzott ez a vidék, a közlekedés is szép lassan kiépült, a Balaton pedig egyre könnyebben megközelíthető lett.

 

A 60-as években egy újabb fejlődési hullám jött. Mivel volt rá igény, ezért egyre több étterem és szórakozóhely épült. A külföldiek viszont csak kicsivel később, a 70-es években fedezték fel a Magyar Tengert, főleg a németek.

 

Egy kis ízelítő az akkori balatoni hangulatból:

1968, Balatonlelle  Kép forrása

 

1954   Kép forrása

 

A Balaton egyik legnépszerűbb üdülőhelye Alsóörs az északi parti riviérán. Alsóörs látnivalóiról, szállásairól több mindent ide kattintva  olvashatsz!

 

Nyaralóhely

Hazánk harmadik legnagyobb természetes tava. Habár a tó élete nem volt mindig zökkenőmentes, szerencsére sikerült megtartani.

 

A víz meglepően sekély, átlagosan 1,5 méter, ezért nagyon gyorsan átmelegszik. Európa legmelegebb tavai közé tartozik, akár 28 fokra is felmelegedhet, és mivel árványi anyagokban gazdag, ezért nagyon jó hatása van arra, aki reumás fájdalmakkal küszködik.

 

A tavat a 70-es években kezdték el szabályozni, viszont előtte hol kiszáradt, hol pedig kiáradt. Ez többnyire 100 évente fordult elő.

 

Ez is egy nagyon népszerű hely volt a nyaralók körében, sőt, a mai napig az.

 

1967  Kép forrása

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.7

sport