Ezeket a cégeket támogasd, ha szeretnéd megmenteni az óceánokat

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezeket a cégeket támogasd, ha szeretnéd megmenteni az óceánokat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket a cégeket támogasd, ha szeretnéd megmenteni az óceánokat


2021/08/07
VN

Évente 8 millió tonnányi műanyag kerül az óceánokba – legalább is ennyiről tudunk. Ez egy olyan elképesztően nagy mennyiség, hogy a legtöbben igazából el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi szemétről van szó, mert egyszerűen nincs semmi, amihez hasonlíthatnánk.

Cégek óceánok megmentésére

A legtöbben sajnos nem foglalkoznak ezzel, és olyan ellenérveket hoznak fel, mint a „nem az én problémám”, vagy a „mégis miért törődjek én az óceánnal, ha még tengerpartunk sincs?”

 

Azonban ha már láttál valaha egy tehetetlen tengeri állatot, amint éppen egy műanyag darab hulladékkal a nyaka körül küzd az életéért, akkor pontosan tudod, hogy milyen szörnyű problémákat is okoz a felelőtlen szemetelés és műanyaghasználat. Vagy megemlíthetnénk azt a partra vetődött bálnát is, aminek, miután felvágták a gyomrát, több kilónyi műanyagot és egyéb hulladékot találtak benne.

 

Az az évi 8 millió tonnányi műanyag nem csak az óceánok és tengerek partjain fekvő országokból származik. Mindannyian felelősök vagyunk azért, hogy mennyi hulladékot termelünk, és hogy hogyan szabadulunk meg ezektől.

 

Azonban a tengerek és óceánok tisztaságáért máshogyan is tehetsz, például azzal, hogy támogatod azokat a cégeket és márkákat, amelyek a vízi élet megmentéséért jöttek létre. Az alábbiakban néhány ilyet sorolunk fel!

 

1.    The Bay Foundation: A The Bay Foundation Santa Monica Bay vizeit igyekszik megmenteni – többek között például búvárokat bérelnek fel, hogy eltávolítsák a lila tengeri sünöket a vízből, és helyrehozzák a Csendes-óceán partvidékének természetes hínárerdőit.

 

2.    Blue Voice: A vízi élet elleni bűntetteket igyekszik videóra rögzíteni.

 

3.    Billion Oyster Project: A projekt célja egymilliárd osztrigát telepíteni a New York Harbor vizeibe 2035-ig, egyrészt a helyi ökoszisztéma megmentése érdekében, másrészt pedig, hogy bemutassa a helyi iskolásoknak a tengeri élettel kapcsolatos tudományos tevékenységeket.

 

4.    Conservation International: Ez a szervezet tudományos, gazdasági, és politikai módszerekkel, illetve közösségi részvétellel igyekszik megvédeni a világ ökoszisztémáit.

 

5.    Coral Reef Alliance: A világ helyi közösségeit vonja be a korallzátonyok megőrzésébe.

 

6.    Coral Restoration Foundation: Közösségek segítségével igyekszik megmenteni és helyrehozni a világ korallzátonyait, hosszútávú projektek keretei között.

 

7.    Earth Island Institute: Több, mint 30 környezetvédelmi és helyrehozási projektet foglal magába.

 

8.    Environmental Defense: Tudományos, gazdasági, és jogi lépésekkel támogatja a környezetvédelmet.

 

9.    Greenwave: A szervezet tengeri ökoszisztémák helyrehozása céljából segít rengeratív óceáni farmok beindításában, amelyek tengeri növényekkel igyekeznek megtisztítani a vizeket, illetve „zöld” munkahelyeket is biztosítanak.

 

10.    Marine Conservation Biology Institute: Szintén egy tengeri élővilág megmentésén dolgozó cég.

 

11.    Marine Megafauna Foundation: A kutatás, oktatás, illetve fenntartható természetvédelmi megoldások úttörőjeként próbálja megvédeni a veszélyeztetett tengeri fajokat.

 

12.    Mission Blue: Dr. Sylvia Earle vezetésével a Mission Blue egy világméretű hálózat kiépítésén dolgozik, amelyek célja különféle tengervédelmi területek támogatása.

 

13.    The Safina Center: A korábban Blue Ocean Institute néven működő központ az emberiség és a tengeri élővilág közötti kapcsolatokat szeretné elmélyíteni.

 

14.    Sierra Club: Az Egyesült Államok legnagyobb és legrégebb óta működő természetvédelmi szervezete, amelynek munkássága kiterjed többek között a tengeri fúrási munkálatok elleni küzdelemre, illetve a halászat szabályozására.

 

15.    The Black Fish: Egy nemzetközi természetvédelmi mozgalom, amely az óceánok túlhalászatát igyekszik megszüntetni.
 


érdekesség hír technológia tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Szervezett biciklitúra a Balatonon

szervezett biciklitúra Balaton

Balatonőszöd Kormányüdülő Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Kormányüdülő kikötője...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Takli

Takli: vitorlázat Tengeri mérföld (tmf v. M) - kb. 1852 méter.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.