notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Emberek, akik elmenekültek a társadalomból

hirdetes

Elmenekültek a társadalomból

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Antoine Bruy, egy francia fotós autóstoppal körbejárta Európát, hogy felkutassa azokat az embereket, akik elmenekültek a társadalomból. Bár nem volt egyszerű megtalálni őket.

Menekülés a társadalomból

És hogy miért választották ezt az életformát? Egyszerűen elegük volt a társadalomból és abból, hogy egyik napról a másikra élnek, rengeteget dolgoznak, mégis kevés fizetést kapnak, ráadásul egy átlagos munkanapon nem marad idejük se saját magukra, se a szeretteikre. Persze vannak apró örömök az életben, de jórészt ezt is csak a számítógép előtt éljük meg. Néha elmegyünk nyaralni is, viszont a legtöbbeknek tíz évente ha egyszer jut erre pénz.

 

Persze sokan lelépnek külföldre egy jobb élet reményében, de ugyanezek a problémák ott is jelen vannak, csak más formában. Ezeknek az embereknek nemcsak a politikai helyzettel, vagy a kevés fizetéssel volt bajuk, hanem magával a fogyasztói társadalommal. Éppen ezért választották ezt a radikális megoldást, hogy maguk mögött hagynak mindent és teljesen új életet kezdenek.

hirdetes

A fotós viszont nem csak egy rövid interjú erejéig látogatta meg ezeket a családokat, hanem hónapokat töltött el velük, hisz csak így ismerhette meg őket igazán. Bruy bejárta Romániát, Spanyolországot, Walest, Svájcot és Franciaországot. Hihetetlen, de még Svájcban is élnek ilyen emberek!

Antoine Bruy, egy francia fotós körbeutazta stoppolással Európát. A célja az volt, hogy felkutassa azokat az embereket, akik úgymond „lekapcsolták magukat a hálózatról”, vagyis akik elmenekültek a társadalomból és elszigetelten élnek a vadonban. A fotósnak nem volt egyszerű dolga, mert mellőznie kellett a technika vívmányait, mint a mobiltelefon és az internet. Azzal a tudattal merészkedett be a vadonba, hogy ha léteznek is ilyen családok, nem biztos, hogy meg fogja őket találni. Végül nem érte csalódás. Bejárta a Pireneusokat, a Kárpátokat és az Alpokat, végül 15 családot ismert meg, akik már régóta élnek ott. Az a legmeglepőbb az egészben, hogy olyan emberek választották ezt az életet, akik korábban városban laktak és fogalmuk se volt a földművelésről és az állattenyésztésről, mégis belevágtak az ismeretlenbe. 

Menekülés a társadalomból

A fotós leginkább arra volt kíváncsi, hogy ezek az emberek, akik még soha életükben nem fogtak egy kapát, vagy egy ásót a kezükben, sőt, még tanya közelében se jártak, hogy tudtak életben maradni a természetben, ahol szinte csak magukra számíthattak. Ezek a családok nem farmon nőttek fel, ahol lett volna lehetőségük megtanulni az önfenntartáshoz szükséges dolgokat, hanem városokban, ahol csak le kellett ugrani a boltba, ha élelemre volt szükségük.

Bruy a lehető legkülönfélébb emberekkel találkozott: gazdagokkal, szegényekkel és értelmiségiekkel. Volt szerencséje egy matematikushoz, aki kiment a hegyekbe pásztorkodni, közben pedig kitanulta az asztalos mesterséget. Viszont nem ő volt az egyetlen értelmiségi: Svájcban találkozott egy házaspárral, ahol a férj korábban mérnökként, a feleség pedig irodalom és filozófia tanárként dolgozott. Ma mindketten marhatenyésztéssel foglalkoznak.

 

Viszont akadtak tehetősebb családok is, akik vásároltak egy földet maguknak, ahol azóta boldogan élnek és megtanulták az önfenntartáshoz szükséges dolgokat. Innen is látszik, hogy nemcsak az életükkel voltak elégedetlenek, hanem magával a társadalommal.

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,... Tovább

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.9

utazás