notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Emberek, akik elmenekültek a társadalomból

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Elmenekültek a társadalomból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elmenekültek a társadalomból


2014/12/23
Petra

Forrás: Hír.ma

Antoine Bruy, egy francia fotós autóstoppal körbejárta Európát, hogy felkutassa azokat az embereket, akik elmenekültek a társadalomból. Bár nem volt egyszerű megtalálni őket.

Menekülés a társadalomból

És hogy miért választották ezt az életformát? Egyszerűen elegük volt a társadalomból és abból, hogy egyik napról a másikra élnek, rengeteget dolgoznak, mégis kevés fizetést kapnak, ráadásul egy átlagos munkanapon nem marad idejük se saját magukra, se a szeretteikre. Persze vannak apró örömök az életben, de jórészt ezt is csak a számítógép előtt éljük meg. Néha elmegyünk nyaralni is, viszont a legtöbbeknek tíz évente ha egyszer jut erre pénz.

 

Persze sokan lelépnek külföldre egy jobb élet reményében, de ugyanezek a problémák ott is jelen vannak, csak más formában. Ezeknek az embereknek nemcsak a politikai helyzettel, vagy a kevés fizetéssel volt bajuk, hanem magával a fogyasztói társadalommal. Éppen ezért választották ezt a radikális megoldást, hogy maguk mögött hagynak mindent és teljesen új életet kezdenek.

A fotós viszont nem csak egy rövid interjú erejéig látogatta meg ezeket a családokat, hanem hónapokat töltött el velük, hisz csak így ismerhette meg őket igazán. Bruy bejárta Romániát, Spanyolországot, Walest, Svájcot és Franciaországot. Hihetetlen, de még Svájcban is élnek ilyen emberek!




Antoine Bruy, egy francia fotós körbeutazta stoppolással Európát. A célja az volt, hogy felkutassa azokat az embereket, akik úgymond „lekapcsolták magukat a hálózatról”, vagyis akik elmenekültek a társadalomból és elszigetelten élnek a vadonban. A fotósnak nem volt egyszerű dolga, mert mellőznie kellett a technika vívmányait, mint a mobiltelefon és az internet. Azzal a tudattal merészkedett be a vadonba, hogy ha léteznek is ilyen családok, nem biztos, hogy meg fogja őket találni. Végül nem érte csalódás. Bejárta a Pireneusokat, a Kárpátokat és az Alpokat, végül 15 családot ismert meg, akik már régóta élnek ott. Az a legmeglepőbb az egészben, hogy olyan emberek választották ezt az életet, akik korábban városban laktak és fogalmuk se volt a földművelésről és az állattenyésztésről, mégis belevágtak az ismeretlenbe. 

Menekülés a társadalomból

A fotós leginkább arra volt kíváncsi, hogy ezek az emberek, akik még soha életükben nem fogtak egy kapát, vagy egy ásót a kezükben, sőt, még tanya közelében se jártak, hogy tudtak életben maradni a természetben, ahol szinte csak magukra számíthattak. Ezek a családok nem farmon nőttek fel, ahol lett volna lehetőségük megtanulni az önfenntartáshoz szükséges dolgokat, hanem városokban, ahol csak le kellett ugrani a boltba, ha élelemre volt szükségük.

Bruy a lehető legkülönfélébb emberekkel találkozott: gazdagokkal, szegényekkel és értelmiségiekkel. Volt szerencséje egy matematikushoz, aki kiment a hegyekbe pásztorkodni, közben pedig kitanulta az asztalos mesterséget. Viszont nem ő volt az egyetlen értelmiségi: Svájcban találkozott egy házaspárral, ahol a férj korábban mérnökként, a feleség pedig irodalom és filozófia tanárként dolgozott. Ma mindketten marhatenyésztéssel foglalkoznak.

 

Viszont akadtak tehetősebb családok is, akik vásároltak egy földet maguknak, ahol azóta boldogan élnek és megtanulták az önfenntartáshoz szükséges dolgokat. Innen is látszik, hogy nemcsak az életükkel voltak elégedetlenek, hanem magával a társadalommal.



utazás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját.

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az...

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.