Ők a világ legeszesebb csalói

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ők minden idők legnagyobb pénzügyi csalói

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ők minden idők legnagyobb pénzügyi csalói


2020/09/17

A csalók már nagyon régóta köztünk élnek, és ez valószínűleg így is fog maradni. A most következő emberek viszont a csalás nagymesterei voltak. Egyesek nagytudású zseniknek nézik őket, de ez akkor sem változtat azon a tényen, hogy ők voltak a legnagyobb csalásoknak a kitalálói, végrehajtói.

A világ legnagyobb csalói

Charles Ponzi

Charles Ponzi a piramisjáték, vagy más néven a Ponzi-rendszer megalkotója és a modern kor második legismertebb pénzügyi bűnözője. Az üzlet meglehetősen egyszerű volt, 50 százalékos hozamot ígért a befektetőknek 45 napos határidővel. Olyan postai kuponokkal kereskedett a befektetőkkel, amiket valójában sosem vásárolt meg. Közel hat hónap alatt 15 millió dollárt gyűjtött össze ezzel a módszerrel. Rá egy évre, 1921-ben lebukott, így a bíróság elé került, ahol 9 évnyi börtönbüntetést kapott. Miután ezt leülte újabb üzletbe kezdett bele. Itt olyan ingatlanokkal foglalkozott, amik szó szerint a víz felszíne alatt voltak. A hatóság újra elkapta őt, így pénz nélkül, Brazíliában fordítóként hunyt el.

 

Michael Eugene Kelly

Michael Eugene Kelly által létrehozott piramisjáték több mint 8 ezer befektetőt ejtett áldozatul és 500 millió dollárt lopott el. A legtöbb károsult idős ember volt. Ami érdekes, hogy ez nem egy klasszikus piramisjáték volt, mivel abban semmit nem kap az áldozat. Ennél a játéknál olyan tényező játszott még nagy szerepet, hogy Kelly-nek rengeteg szállodája és ingatlana volt. Az itteni befektetők szállodai szobákat lízingeltek, ahol évente egyszer pihenhettek, vagy kiadhatták kisebb időre másoknak. Nem nagy meglepetés, hogy akinek eladták később ezeket a szobákat az a cég is Kelly tulajdonába volt. Azok a brókerek, akik ezeket a befektetéseket lebonyolították szintén rengeteg pénz kerestek meg. Miután kiderültek a dolgok Kelly 2006-tól 2012-ig börtönbe volt, majd rá egy évre 2013-ban elhunyt.

 

Scott Rothstein

Scott Rothstein Florida legnagyobb csalójának mondhatja magát, ugyanis 1,5 milliárd dolláros rendszert vezetett több éven keresztül. Vagyonát sosem titkolta, több mint 200 darab luxusóra volt a gyűjteményébe, Bugattival járt mindenhova és még a WC-je is színaranyból készült. Olyan értékpapírokat vásároltatott meg a befektetőkkel, amelyekhez 3 hónap alatt 20 százalékos hozam jár. Erre 2009-ben jöttek rá és 2010-be börtönbe került. Jelenleg az 50 éves börtönbüntetését tölti le.
Bernard Madoff
Vélhetően ő a világ egyik leghíresebb piramisjátékosa, ő az az ember, akinek a nevéhez fűződik az Egyesült Államokban történő legnagyobb csalás. Több évtizeden keresztül képes volt a befektetők pénzét ellopni úgy, hogy nem bukott le. Madoff összesen 65 milliárd dollárt lopott el. Ha érdekel a többi csaló története is, akkor lapozz a következő oldalra!


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Yawl hajótípus

          Ennél a...

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.