Ők a világ legeszesebb csalói

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ők minden idők legnagyobb pénzügyi csalói

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ők minden idők legnagyobb pénzügyi csalói


2020/09/17
Ők minden idők legnagyobb pénzügyi csalói
A világ legnagyobb csalói

Lou Pearlman

A híres zenei producer a 90-es években több híres együttest és előadót is futtatott. Olyan nevek füzödnek hozzá, mint a The Backstreet Boys, LFO vagy a NSYNC. A produceri karrierje mellett övé volt az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legsikeresebb piramijátéka. Lou Pearlman kerek 20 éven át, azzal verte át a cégeket és a befektetőket, hogy olyan vállalatokba tegyék a pénzüket, amik valójában csak papíron létezek. Ebben a 20 évben cirka 300 millió dollárt lopott el, de 2008-ban pénzmosás vádjával börtönbe került. A büntetése 2033-ban fog lejárni.

 

Adriaan Niewoudt

Adriaan Niewoudt egy dél-afrikai vállalkozó, aki úgy döntött 1984-ben, hogy különböző szépségápolási szereket dob a piacra. Ezt az ötletet a nagymamája mondta neki, aki egy tej alapú terméket használt akkoriban. Adriaan a befektetőinek egy olyan csomagot adott el, amivel a befektetők otthon, maguk tudták elkészíteni a tej alapú terméket. Ezt a kész terméket a befektetők eladták különböző cégeknek, akik szépségápolási termékeket készítettek ezekből. A bökkenő az volt a rendszerbe, hogy a cégek a több ezer termelő közül mindig ugyan attól a 4 befektetőtől vette meg. A rendőrség illegális lottójátéknak tekintette ezt a vállalkozást, így ezt betiltották.

 

Reed Slatkin

Az Earthlink egy techcég, aminek az egyik alapítója Reed Slatkin volt. A csalás 1986-van indult el és a lényege az volt, hogy az ügyfeleknek 24 százalékos hozamot ígért a cég, de ebből azonban soha senki nem látott vissza semmit. Körülbelül 600 millió dollárt sikerült így ellopni a cégnek, összesen 803 embertől. Az áldozatok nagyrésze szcientológus volt, de voltak köztük híres celebek is. Slatkin azóta már le is töltötte a börtönbüntetését, így 2013 óta szabadlábon van.

 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bal csapás

A hajó balcsapáson halad, ha a vitorlába "balról csap" bele a szél. Versenyben a...

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november....

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.