6 ok, amiért ki kell próbálnod a vitorlázást- engedd, hogy meggyőzzünk!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 6 ok, amiért ki kell próbálnod a vitorlázást- engedd, hogy meggyőzzünk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

6 ok, amiért ki kell próbálnod a vitorlázást- engedd, hogy meggyőzzünk!


2023/11/25

A vitorlázás egy nagyszerű sport, amit a világ minden sarkában űznek a hullámok, a szél, és a sós levegő szerelmesei. Bizonyára te is eltűnődtél már azon, hogy milyen érzés is lehet egy vitorlás fedélzetéről kémlelni a tájat, miközben kellemesen imbolyog alattad a hajó teste.
Na persze, sokan luxus pénznyelőként tekintenek a vitorlásokra, mondván ez csak afféle túlárazott szórakozás. Tény, hogy léteznek olyan hajók, amiket a legtöbben sosem engedhetnének meg maguknak, de ugyan ez vonatkozik az autókra is – nem kell a legdrágábbat venni valamiből, hogy az ember átélje a vezetés – vagy épp a vitorlázás – élményét.
Az alábbiakban néhány nyomós okot olvashatsz arról, hogy miért érdemes neked is kipróbálnod a vitorlázást!    

Ezért érdemes vitorlázni

1. Nem csupán sport – életstílus

A legtöbben azért döntenek a vitorlázás mellett, mert ez nem csupán egy sport, hanem egy egész életstílus, amelyet a világ tengerészei már generációk óta gyakorolnak. Egy életstílus, ami mozgékonyságot, rátermettséget, remek egyensúlyérzéket, stabil izmokat, és persze, a vizek és az időjárás ismeretét követeli meg a tengerészektől.

Mindez alapján úgy tűnhet, hogy a vitorlázás nem éppen pihentető sport, azonban ez egyáltalán nem igaz. A legtöbb esetben a vitorlázás egy olyan elszigeteltséget biztosít a hétköznapi zajtól és nyüzsgéstől, amit kevés más sporttevékenység tud megadni. Attól, hogy sport, a vitorlázás nem kell, hogy a versenyzésről szóljon, de persze erre is megvan a lehetőséged, a saját hajókategóriádban.

 

2. Felejthetetlen kalandokra hív

A vitorlázás lehetőséget nyújt, hogy felfedezd a világot, és gyönyörű helyeket járhass be – nem feltétlenül csak a hullámok hátán. Vitorlázni rengeteg helyen lehet – ha mindeddig csak a közeli tó tükrén cirkáltál hajóddal, talán itt az ideje nagyobb vizeket is felfedezni.

 

Egy vitorlásra célszerű hosszútávú befektetésként tekinteni – egy olyan befektetésként, ami a jövőben számtalan felejthetetlen élményt nyújt majd számodra az utazásaid során. A világ tele van olyan helyekkel, amik tökéletesek arra, hogy egy vitorlás fedélzetén látogasd meg őket. Kalandra fel!

 

3. Gyönyörű magányt kínál

A vitorlázás nagyszerű lehetőséget nyújt némi egyedüllétre. Magad mögött hagyhatod a hétköznapok stresszforrásait és nyüzsgését, hogy szabadon és magadban élvezhesd e sport örömeit. A köréd ereszkedő csendben csak a természet hangjait kell majd hallgatnod, és ilyen körülmények között jó eséllyel megtalálod majd a belső békédet is.

 

A világ összemegy majd, és könnyebb lesz végre csak saját magadra gondolnod. Ott lesz veled minden, ami igazán fontos. Nem mindig az a lényeg, hogy hová vitorlázol – gyakran maga az út az, ami miatt megéri vízre szállni!

 

 

További érvekért lapozz! Lesznek még izgalmas dolgok!


érdekesség hajó hír utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.