notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Palma,Olaszország és Spanyolország az élen a második nap után

hirdetes

Olaszország és Spanyolország az élen a második nap után Palma-n

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A vendéglátó spanyolok és az olaszok is két vezető pozíciót birtokolnak a második nap után a Trofeo SAR Princess Sofia MAPFRE versenyen, ami a harmadik állomása a 2008-2009 ISAF Sailing World Cup versenysorozatnak.

A spanyol Rafa Trujillo vezet a Finn mezőnyben

A második nap időjárása nem sokban változtatta meg az eredménylistákat. Gyengéről közepesre erősödött a szél, 14 csomójával megfelelő vitorlázó körülményeket biztosított a több , mint 800 résztvevőnek, 10 hajóosztályban.

Női RS:X és Laser Radial

Marina Alabau (ESP) és Paige Railey (USA) megtartották vezető pozíciójukat csapattársaik előtt a női RS:X, illetve a Laser Radial osztályokban. Két győzelmet aratott Blanca Manchon (ESP), amivel a második helyen áll az RS:X-esek közt. Blanca Manchon vezeti az ISAF Sailing World Cup Standings-t, miután megnyerte a Sail Melbourne-t és harmadik lett Miamiban. 5 ponttal van lemaradva Alabau mögött, aki ismét remekül szerepelt, egy-háromban volt mind a két futamban. Őket szorosan követi Flavia Tartaglini (ITA), aki a harmadik helyre küzdötte fel magát két második helyezésével.


Hasonló forgatókönyv játszódott le a Laser Radial osztályban. A pekingi olimpián aranyérmet nyert Anna Tunnicliffe (USA) a kilencedik helyről küzdötte fel magát másodiknak, két ponttal előzi meg Railey. Tunnicliffe Manchonhoz hasonlóan vezeti az ISAF Sailing World Cup Standings-t, miután megnyerte a Rolex Miami OCR-t és a Sail Melbourne-t.

Star

Robert Stanjek és Markus Koy (GER) megtartotta kevés előnyét a Star mezőnyben. Az új olasz csapat, Diego Negri és Luca Devoti az ötödik helyről felküzdötte magát a másodikra, miután az első futamot megnyerték, utána pedig másodikak lettek. Az Athénban bronz érmet szerzett francia Xavier Rohart új mancsaftjával, Pierre-Alexis Ponsottal megtartotta harmadik helyét.

49er küzdelmek és a Sibello fivérek

Hosszú napjuk volt a 49er-eseknek, akiknek három futam volt kiírva. Későn jött meg a szél , ami nem tette lehetővé a harmadik futam megrendezését a második csoport számára, így összesítve eddig 5 futamuk volt. A Sibello (ITA) fivérek tovább növelték előnyüket két második hellyel. Lauri Lehtinen és Kalle Torcen (FIN) 8 helyet előrelépve a második helyen állnak egy futam győzelemmel és egy harmadikkal. A Trofeo SAR Princess Sofia MAPFRE a Sibello fivérek első versenye az olimpia óta: „Az Olimpia után pihentünk egy nagyot. Ki kellett hevernünk az utolsó napi csalódottságunkat.”

hirdetes


A negyedik helyen végeztek, lecsúszva a dobogóról egy óvás miatt, amit az utolsó futamukért nyújtottak be ellenük. „Az időmet a családommal töltöttem,” nyilatkozta Pietro, akinek egy fiatal lánya és egy újszülött kisfia van. „Nemrég kezdtünk el újra edzeni Alassioban és az Olimpia óta ez az első versenyünk. Sok az újonc a mezőnyben, akik egész télen edzettek, hogy csúcsformába kerüljenek.”

Kemény férfi RS:X mezőny

Egy másik olasz is vezető pozíciót birtokol, ő Fabian Heidegger (ITA). Tavaly harmadik volt Palma-ban, most viszont egy újabb győzelemmel és egy negyedik hellyel tartja 6 pontos előnyét Ricardo Santos (BRA) előtt. Ricardo a nyolcadik helyről jött fel másodiknak, miután ment egy harmadikat és a második futamot megnyerte. Az RS:X mezőny az egyik legkeményebb Palma-ban, sok olimpikon jelent meg. Továbbá ez az egyik legnépesebb osztály az ISAF Sailing World Cup eseményein.

Laser: a legnépesebb osztály

Két futam győzelmével Tonci Stipanovic (CRO) növelte előnyét a Laser osztály élén. Mögötte Nick Thompson (GBR) következik, aki 18 ponttal van lemaradva. Toncinak összesen 6 pontja van eddig a 134 fős Laser mezőnyben, ami nagyon közelivé tette számára, hogy elnyerje az abszolút díjat, amit az kap, akinek a legkevesebb pontot szerzi a verseny alatt.

Újak az élen
 

4 osztálynak új vezetők léptek az élre. A Finn osztályban a spanyol Rafa Trujillo-nak kedvezett az időjárás, ami teljesítményén is látszott, egy második és egy első hellyel lett gazdagabb. „A mai napon tipikus palma-i időjárás volt, későn jött meg a szél és 14 csomósra erősödött. Ez tökéletes volt a Finneseknek, különösen a második futamban, ahol szabadon lehetett pumpálni. A hullámok nagyobbak voltak, ezért remekül tudtunk siklatni,” mondta Trujillo.

hirdetes


Trujillo, aki a télen többnyire Amerikában edzett, örült edzőtársa, Bryan Boyd futamgyőzelmének. „Az első futam nagyon szoros volt, de végül Bryan megelőzött.” Boyd-nak ez volt az első futamgyőzelme ezen a szinten. Bryan-t Palma-ban Caroline Brisebois, Trujillo felesége edzette.

2.4mR

Thierry Schmitter (NED) átvette a vezetést csapattársától, André Rademakertől (NED) a 2.4mR paralimpiai osztályban, míg Helena Lucas (GBR) feljött a második helyre. Schmitter a következőket nyilatkozta: „Jó itt Mallorca-n. Remek vitorlázó időnk van és kellemes a hőmérséklet. Ez egy remek edzés számunkra, jobb, mintha Hollandiában tennénk ugyanezt.”

Férfi és női 470

A férfi és a női 470-es mezőnyben is átalakult a sorrend. Az osztrák csapat, Sylvia Vogl és Carolina Flatscher átvették a vezetést. Az első futamot megnyerték, a másodikban pedig harmadikként futottak be. Ingrid Petitjean és Nadége Douroux (FRA) feljöttek másodiknak egy második és egy első után. Csapattársuk, a pekingi bronz érmes Nicolas Charbonnier új mancsaftjával Baptiste Meyerrel vezetik a 76 hajót számláló férfi 470-es mezőnyt.

Zsombi előrébb lépett!

Zsombi 28. helyével feljött 53.-nak, 45. helyét pedig kiejtette.

Csak így tovább!

 

Forrás: sailing.orgA spanyol

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része. Tovább

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 4.9