Gyógyító természet

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Gyógyító természet: ölelj meg egy fát!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Gyógyító természet: ölelj meg egy fát!


2016/06/07

 

Ha átölelünk egy fát, az nyugtatóan hat ránk. Ha teszünk egy sétát a gyógyító természetben, megnyugszunk, feltöltötdünk, jobban érezzük magunkat! Hogy miért? Az alábbi cikkből megtudhatod!

Ölelj meg egy fát!

 

A fa és a természet

 

A fa nem csak egy fa, hanem ennél jóval többet jelent. A természet szimbóluma, menedéket és táplálékot nyújt nekünk, barátunk és tanítónk, a lelkünket jóleső érzéssel tölti el az átölelése. A fa a természet része, amelyek együttesen nyugtató hatással vannak ránk, a természetben feltöltődhetünk, energiát vehetünk magunkhoz és kikapcsolódhatunk a mindennapok mókuskerekéből.

 

A szerelem mellett a természet az a legfőbb dolog, amely inspirálja a festőket, költőket és a zenészeket. A művészettel fejezik ki a természet nagyságát és szépségét: tájak és állatok, fények és színek, vitalitás és erő jelenik meg a műveikben. De legfőképpen a természet szerelmesei tudják igazán, hogy környezetünk ereje és szépsége a hegyekben, tengerekben, az erdőkben és mezőkben rejlik. Aki szereti a természetet, annak 3 kiapadhatatlan forrás áll a rendelkezésére: a szépség, az öröm és az egészség. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Ölelj meg egy fát!

 

A fában és az emberben sok a közös vonás

 

A fa sokkal közelebb áll hozzánk emberekhez, mint azt hinnénk: a fák gyökereiben rejlik minden dolog lényege, ahogy esetünkben a mi gyökereink is életünk fontos részét képezik. Ez a kiindulási pontja a növekedésnek. Ez az alap, amely a talajon tartja a fát, garancia a túléléshez. Ezért is használjuk azt a mondást, ha valami balul sül el, hogy: „kicsúszik a talaj a lábunk alól”. A fákhoz hasonlóan mi is egy családfához tartozunk, vagy ha nem ismerjük, akkor el kezdjük keresni a „gyökereinket”. A fákhoz hasonlóan mi is szeretjük a fényt, felfelé növünk a magasba. Ha pedig megnőttünk, akkor erősek leszünk, mint egy fa, vagy „jó fából faragottnak” neveznek minket.  

 

Ha megölelsz egy fát, nyugodt leszel

 

Amit a természet igazi szerelmese saját tapasztalatából tud, addig a modern városi ember ugyanarról tudományokból értesül. Japánban a fák ölelésével saját kutatási irányzat foglalkozik. Aki még nem szerzett tapasztalatot saját maga a természet jótékony hatásáról, azt a Japánban végzett kutatási eredmények talán meggyőzik: ha valaki erdőben sétál, annak jelentősen csökken a vérnyomása azokéhoz képest, akik városi sétát tesznek.

 

Egy másik tanulmány, amelyet 24 erdőben vizsgáltak, még több konkrétummal szolgál:  egy 20 perces erdei séta a vérnyomás csökkentése mellett a stressz hormont is csökkenti. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!


 

Ölelj meg egy fát!

 

Az orvostudomány és a fák gyógyító ereje

 

A leveleknek, fakéregnek, gyümölcsfáknak és cserjéknek sok különleges orvosi hatása ismert. Hasmenésre szederlevél, székrekedésre hibiszkuszvirág, mentális zavarokra, elmebajra vagy fülzúgásra Ginkgo levelek, immunrendszer erősítőként megfázáskor bodza és csipkebogyó, bőrbetegségekre csodamogyoró, szív- és érrendszeri betegségekre és anyagcsere zavarra galagonya jelenti a gyógyírt. Még a daganat ellen is segítséget nyújt a fa orvostudomány: egy ideje az USA-ban tiszafaültetvényeket telepítettek, mivel a tűlevélből kinyert Taxotere hatóanyag a daganatot gyógyítja (petefészek, emlő és tüdődaganat). 

 

A fában rejlő szellemi erő és tudás

 

Csak a fák léleknyugtató hatását nem tudja alátámasztani a tudomány. Bizonyos fák azonban vallási és spirituális hagyományokkal rendelkeznek, a tudást és az egységet szimbolizálják. Például a híres Bódhifa, egy hatalmas és nagyon öreg szent füge fa, amely alatt Buddha megvilágosodott. A következő oldalon találod a folytatást!!

 

Ölelj meg egy fát!

 

Aki szereti a természetet, az védi a környezetet!

 

A  kelta nézetek szerint a fák az emberek ősei. Legfontosabb fának a tölgyet tartották, és a rajtuk élősködő fagyöngyöt. A Hatha jóga ősi indiai hagyománya ugyancsak különleges jelentőséggel ruházza fel a fát. A fa pózzal a jógik a belső lelki egyensúlyt, a szabadság érzését és az egységet gyakorolják.   

 

Nagyon sok módja van a fenntartható és környezettudatos életmódnak. A szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve az aktív részvételig egy természetvédelmi egyesületben. Ha teszünk a környezetünkért és védjük a természetet, örömmel, boldogsággal és egészséggel hálálja azt meg legkedvesebb barátunk a TERMÉSZET! heart

 


érdekességek túraKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.