notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyógyító természet

hirdetes

Gyógyító természet: ölelj meg egy fát!

SKHeni
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Ha átölelünk egy fát, az nyugtatóan hat ránk. Ha teszünk egy sétát a gyógyító természetben, megnyugszunk, feltöltötdünk, jobban érezzük magunkat! Hogy miért? Az alábbi cikkből megtudhatod!

Ölelj meg egy fát!

 

A fa és a természet

 

A fa nem csak egy fa, hanem ennél jóval többet jelent. A természet szimbóluma, menedéket és táplálékot nyújt nekünk, barátunk és tanítónk, a lelkünket jóleső érzéssel tölti el az átölelése. A fa a természet része, amelyek együttesen nyugtató hatással vannak ránk, a természetben feltöltődhetünk, energiát vehetünk magunkhoz és kikapcsolódhatunk a mindennapok mókuskerekéből.

 

A szerelem mellett a természet az a legfőbb dolog, amely inspirálja a festőket, költőket és a zenészeket. A művészettel fejezik ki a természet nagyságát és szépségét: tájak és állatok, fények és színek, vitalitás és erő jelenik meg a műveikben. De legfőképpen a természet szerelmesei tudják igazán, hogy környezetünk ereje és szépsége a hegyekben, tengerekben, az erdőkben és mezőkben rejlik. Aki szereti a természetet, annak 3 kiapadhatatlan forrás áll a rendelkezésére: a szépség, az öröm és az egészség. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Ölelj meg egy fát!

 

A fában és az emberben sok a közös vonás

 

A fa sokkal közelebb áll hozzánk emberekhez, mint azt hinnénk: a fák gyökereiben rejlik minden dolog lényege, ahogy esetünkben a mi gyökereink is életünk fontos részét képezik. Ez a kiindulási pontja a növekedésnek. Ez az alap, amely a talajon tartja a fát, garancia a túléléshez. Ezért is használjuk azt a mondást, ha valami balul sül el, hogy: „kicsúszik a talaj a lábunk alól”. A fákhoz hasonlóan mi is egy családfához tartozunk, vagy ha nem ismerjük, akkor el kezdjük keresni a „gyökereinket”. A fákhoz hasonlóan mi is szeretjük a fényt, felfelé növünk a magasba. Ha pedig megnőttünk, akkor erősek leszünk, mint egy fa, vagy „jó fából faragottnak” neveznek minket.  

hirdetes

 

Ha megölelsz egy fát, nyugodt leszel

 

Amit a természet igazi szerelmese saját tapasztalatából tud, addig a modern városi ember ugyanarról tudományokból értesül. Japánban a fák ölelésével saját kutatási irányzat foglalkozik. Aki még nem szerzett tapasztalatot saját maga a természet jótékony hatásáról, azt a Japánban végzett kutatási eredmények talán meggyőzik: ha valaki erdőben sétál, annak jelentősen csökken a vérnyomása azokéhoz képest, akik városi sétát tesznek.

 

Egy másik tanulmány, amelyet 24 erdőben vizsgáltak, még több konkrétummal szolgál:  egy 20 perces erdei séta a vérnyomás csökkentése mellett a stressz hormont is csökkenti. A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!


 

hirdetes
Ölelj meg egy fát!

 

Az orvostudomány és a fák gyógyító ereje

 

A leveleknek, fakéregnek, gyümölcsfáknak és cserjéknek sok különleges orvosi hatása ismert. Hasmenésre szederlevél, székrekedésre hibiszkuszvirág, mentális zavarokra, elmebajra vagy fülzúgásra Ginkgo levelek, immunrendszer erősítőként megfázáskor bodza és csipkebogyó, bőrbetegségekre csodamogyoró, szív- és érrendszeri betegségekre és anyagcsere zavarra galagonya jelenti a gyógyírt. Még a daganat ellen is segítséget nyújt a fa orvostudomány: egy ideje az USA-ban tiszafaültetvényeket telepítettek, mivel a tűlevélből kinyert Taxotere hatóanyag a daganatot gyógyítja (petefészek, emlő és tüdődaganat). 

 

A fában rejlő szellemi erő és tudás

 

Csak a fák léleknyugtató hatását nem tudja alátámasztani a tudomány. Bizonyos fák azonban vallási és spirituális hagyományokkal rendelkeznek, a tudást és az egységet szimbolizálják. Például a híres Bódhifa, egy hatalmas és nagyon öreg szent füge fa, amely alatt Buddha megvilágosodott. A következő oldalon találod a folytatást!!

 

Ölelj meg egy fát!

 

Aki szereti a természetet, az védi a környezetet!

 

A  kelta nézetek szerint a fák az emberek ősei. Legfontosabb fának a tölgyet tartották, és a rajtuk élősködő fagyöngyöt. A Hatha jóga ősi indiai hagyománya ugyancsak különleges jelentőséggel ruházza fel a fát. A fa pózzal a jógik a belső lelki egyensúlyt, a szabadság érzését és az egységet gyakorolják.   

 

Nagyon sok módja van a fenntartható és környezettudatos életmódnak. A szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve az aktív részvételig egy természetvédelmi egyesületben. Ha teszünk a környezetünkért és védjük a természetet, örömmel, boldogsággal és egészséggel hálálja azt meg legkedvesebb barátunk a TERMÉSZET! heart

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november.... Tovább

Gyári felújított turbófeltöltő

A gyári felújított turbófeltöltőket a turbófeltöltő gyárak maguk újítják fel és a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 210

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek túra