A férfi és női 470 marad, a star megy az olimpiáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Star megy az olimpiáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Star megy az olimpiáról


2011/05/10

Forrás: www.hunsail.hu

Szentpétervárott az ISAF Közgyűlésén az olimpiai osztályok jövőjéről is tárgyaltak.. Eldőlt, hogy 2016-ban olimpiai szám marad a női és a férfi 470-es és kiesik a Csillaghajó.
AZ ISAF Közgyűlése csak részben vette figyelembe az ISAF Tanács november 13-án Athénban elfogadott ajánlásait az olimpiai osztályok jövőjével kapcsolatban, illetve maradtak még nyitott kérdések a hajótípusokkal kapcsolatban.

2016 olimpia

Már az ISAF Tanács sem ajánlott a jövőben az olimpiai osztályok közé férfiak által vitorlázandó tőkesúlyos kategóriát, így a Star vagyis a Csillaghajó története során másodszor is kikerül az olimpia műsorából.
Ugyanakkor a Tanács ajánlotta a női Match Race kategóriát és hozzá a jelenleg is használatos Elliott 6M tőkesúlyos típust. Ezzel a javaslattal szemben a Közgyűlés még a kategóriát is eltörölte. Tehát a 2016-os olimpián nem lesz se tőkesú lyos osztály, se match race versenyforma.
A 470-es egyáltalán nem szerepelt a novemberi ajánlások között külön férfi és női kategóriában, legfeljebb vegyes csapatoknak kiírt típusként javasolták. Ezt a javaslatot is elvetették a döntéshozó ISAF-tagok. A szentpétervári Közgyűlés nagy győztese tehát a 470-es Osztályszövetség. Eredményes lobbizással elérték, hogy a 470-es a jelenlegi rendszerhez hasonlóan megmaradt önálló férfi és női osztályként is.
Az ajánlásnak megfelelően benn maradt fixen az olimpiai műsorban a Finn, a Laser, a női Laser Radial és a 49er.


Továbbra sem dőlt el, hogy a férfi és a női szörf marad-e vagy felváltja a kite. Elfogadott a a kétszemélyes többtestű kategória vegyes legénységgel, de itt is még el kell dönteni a hajótípust, amint az újonnan bevezetendő Női szkiff kategóriában. Ezeknek a kérdéseknek a tisztázására már sak a Londoni Olimpia után kerül sor.

Az elfogadott tíz kategória és típusok a 2016-os Olimpiára:

Férfi szörf vagy kite - a típus még meghatározandó
Nõi szörf vagy kite - a típus még meghatározandó
Férfi egyszemélyes dingi - Laser
Nõi egyszemélyes dingi - Laser Radial
Férfi második egyszemélyes dingi - Finn
Férfi szkiff - 49er
Nõi szkiff - a típus még meghatározandó
Férfi kétszemélyes dingi - 470
Női kétszemélyes dingi - 470
Vegyes kétszemélyes többtestû - a típus még meghatározandó
Fotó a szentpétervári Közgyűlésről, amelyen magyar részről részt vett Wossala György és Dr. Hajdú Balázs.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Top

Az árboc csúcsa.

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.