Budapest a Városligetbe hozná a 2024-es nyári olimpiát

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Olimpia a Városligetben? Miért is ne?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Olimpia a Városligetben? Miért is ne?


2016/02/23

Tudvalevő, hogy több más külföldi város mellett Budapest is beadta a pályázatát a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt szerint a sportesemény megrendezésére irányuló pályázati anyag leadása után még csak most következik majd az első igazi megmérettetés.

Olimpia a Városligetben?

 

A Városliget mindig is népszerű helynek számított Budapesten, ám ha megnyernénk az olimpia rendezésének jogát, nem vitás, hogy onnantól még nívósabb lehetne. Hiszen van itt minden, mi a magyaroknak és külföldieknek egyaránt elnyerheti a tetszését: Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, megújuló állatkert és műjégpálya, kávézó és étterem – melyet ide kattintva érhet el -, a Vajdahunyad vára, és maga a Liget Budapest-projekt, mely még tovább emeli majd a színvonalat. Ha ehhez hozzátesszük, hogy felmerült a Városliget neve is, mint egyes sportágak versenyeinek helyszíne, már igazán komoly a lista, hogy miért is érdemes ide ellátogatni.

 

A budapesti ötkarikás játékokat tekintve a Városliget térségében az atlétikai számok közül a gyaloglást és a maratoni futást szeretnék itt rendezni, de szóba jött még az országúti kerékpárverseny is, ha a főváros szerencsésen elnyeri a rendezési jogot. A Városligeti tó fölött alakítanának ki egy strandröplabdapályát, valamint egy hozzá kapcsolódó 12.000 férőhelyes lelátót is. Az olimpiai központ és a falu a Kvassay zsilip térségében épülhetne fel, és a nagy érdeklődésre számot tartó versenyek helyszíne lehetne a Margitsziget, a Dagály fürdő helyén felépül versenyuszoda, a Kossuth tér, és Óbudán a volt Gázgyár területe is.

 

Olvass tovább az érdekes részletekért!

 

Olimpia a Városligetben?

 

Láthatjuk tehát, hogy igencsak komoly és nagy értékű beruházásokról van szó, melynek méltó párja a Liget Budapest-projekt, ugyanis mióta rábólintottak a megújulásra, folyamatosan mozgásban tartja a Városligetet. Ami eddig is töretlenül népszerű volt – mint például a Városligeti Műjégpálya vagy a Fővárosi Állat- és Növénykert -, az maradt is így, amit pedig már esedékes volt, hogy felújítsanak (példának okáért a Szépművészeti Múzeum), az is megkapta a lehetőséget a szépülésre, javulásra. Fontos is, hogy ha ilyen hatalmas lehetőségek nyíltak meg Magyarország előtt, mint a nyári olimpia megrendezésének esélye, akkor megtegye a szükséges lépéseket, hogy a pályázatban ígértek szerint megfelelhessen az elvárásoknak.

 

És mindezt annak tükrében teszi, hogy a 2024-es olimpiára Budapest mellett bizony olyan világvárosok neveztek még, mint Párizs, Róma és Los Angeles, a győztest pedig 2017 szeptemberében, Limában hirdeti majd ki a NOB. Igaz, ez még másfél év, ám abból a szempontból nem valami sok, hogy ha mi nyernének a másik három óriással szemben, akkor szinte azonnal hatalmas felelősség szakadnak a nyakunkba, hogy egy világszínvonalú olimpiát rendezzünk. Egy részét pedig egészen pontosan a Városligetbe kellene helyezni, hiszen az atlétika, ami a sportok királynője nevet is viseli a maratoni futással és a gyaloglással tekintélyes méretű helyszínt követel majd magának. 

 


érdekességek gasztronómia kreatív sport ünnep versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...

Lee oldal

A hajó szél alatti oldala.

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Hétvégi gyerekprogram Symbol Budapest

Hétvégi gyerekprogram a Symbol Budapestben: Szeptember 13-tól május végéig tárt karokkal...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.