notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Budapest a Városligetbe hozná a 2024-es nyári olimpiát

hirdetes

Olimpia a Városligetben? Miért is ne?

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tudvalevő, hogy több más külföldi város mellett Budapest is beadta a pályázatát a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt szerint a sportesemény megrendezésére irányuló pályázati anyag leadása után még csak most következik majd az első igazi megmérettetés.

Olimpia a Városligetben?

 

A Városliget mindig is népszerű helynek számított Budapesten, ám ha megnyernénk az olimpia rendezésének jogát, nem vitás, hogy onnantól még nívósabb lehetne. Hiszen van itt minden, mi a magyaroknak és külföldieknek egyaránt elnyerheti a tetszését: Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, megújuló állatkert és műjégpálya, kávézó és étterem – melyet ide kattintva érhet el -, a Vajdahunyad vára, és maga a Liget Budapest-projekt, mely még tovább emeli majd a színvonalat. Ha ehhez hozzátesszük, hogy felmerült a Városliget neve is, mint egyes sportágak versenyeinek helyszíne, már igazán komoly a lista, hogy miért is érdemes ide ellátogatni.

 

A budapesti ötkarikás játékokat tekintve a Városliget térségében az atlétikai számok közül a gyaloglást és a maratoni futást szeretnék itt rendezni, de szóba jött még az országúti kerékpárverseny is, ha a főváros szerencsésen elnyeri a rendezési jogot. A Városligeti tó fölött alakítanának ki egy strandröplabdapályát, valamint egy hozzá kapcsolódó 12.000 férőhelyes lelátót is. Az olimpiai központ és a falu a Kvassay zsilip térségében épülhetne fel, és a nagy érdeklődésre számot tartó versenyek helyszíne lehetne a Margitsziget, a Dagály fürdő helyén felépül versenyuszoda, a Kossuth tér, és Óbudán a volt Gázgyár területe is.

hirdetes

 

Olvass tovább az érdekes részletekért!

 

Olimpia a Városligetben?

 

Láthatjuk tehát, hogy igencsak komoly és nagy értékű beruházásokról van szó, melynek méltó párja a Liget Budapest-projekt, ugyanis mióta rábólintottak a megújulásra, folyamatosan mozgásban tartja a Városligetet. Ami eddig is töretlenül népszerű volt – mint például a Városligeti Műjégpálya vagy a Fővárosi Állat- és Növénykert -, az maradt is így, amit pedig már esedékes volt, hogy felújítsanak (példának okáért a Szépművészeti Múzeum), az is megkapta a lehetőséget a szépülésre, javulásra. Fontos is, hogy ha ilyen hatalmas lehetőségek nyíltak meg Magyarország előtt, mint a nyári olimpia megrendezésének esélye, akkor megtegye a szükséges lépéseket, hogy a pályázatban ígértek szerint megfelelhessen az elvárásoknak.

hirdetes

 

És mindezt annak tükrében teszi, hogy a 2024-es olimpiára Budapest mellett bizony olyan világvárosok neveztek még, mint Párizs, Róma és Los Angeles, a győztest pedig 2017 szeptemberében, Limában hirdeti majd ki a NOB. Igaz, ez még másfél év, ám abból a szempontból nem valami sok, hogy ha mi nyernének a másik három óriással szemben, akkor szinte azonnal hatalmas felelősség szakadnak a nyakunkba, hogy egy világszínvonalú olimpiát rendezzünk. Egy részét pedig egészen pontosan a Városligetbe kellene helyezni, hiszen az atlétika, ami a sportok királynője nevet is viseli a maratoni futással és a gyaloglással tekintélyes méretű helyszínt követel majd magának. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sholtz 34+2

Scholtz 34+2 lábas túra jacht   Széles fedélzet, extra méretű cockpit, 2... Tovább

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek gasztronómia kreatív sport ünnep verseny