Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

hirdetes

Önkormányzati választás - 2010

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért foglalkozunk a 2010-es októberi önkormányzati választásokkal itt a vitorlás portálon. Egyrészről mert beköszöntött az ősz, lassan véget ér a vitorlás szezon, másrészről pedig a téma aktualitása miatt. Kik fogják alakítani jövőnket úgy gondoljuk nem mindegy, tehát kövessétek figyelemmel is a választás eredményeit.

Önkormányzati Választás
 

Szonda Ipsos: Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

Legfrissebb közvéleménykutatás eredményei a 2010-es önkormányzati választások előtt

 
Nagyon hasonló a pártok támogatottsága most a tavaszi parlamenti választások előtt mérthez - ísmerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos legfrisebb közvéleménykutatását. A felmérés szerint a Fideszre háromszor annyian szavaznának, mint a második helyen lévő MSZP-re. A szocialisták nem gyűjtöttek a korábbinál több támogatót, de valamelyest csökkent az ellenérzés velük szemben.
 
Hozzávetőlegesen ugyanakkora támogatottsággal rendelkeznek most a pártok, mint a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző hetekben - derül ki a Szonda Ipsos augusztus 10. és 17. között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a szerdai Népszabadság ismertet. A felmérés szerint a Fideszt az összes választókorú 35 százaléka támogatja, míg a szocialistákat csak harmadennyien: 12 százalék. A Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint a Jobbik 8, az LMP 4 százalékon áll.
hirdetes
 
A biztos pártválasztók körében az emberek 61 százaléka szavazna a Fideszre, míg az MSZP-re 18, a Jobbikra 15, az LMP-re pedig 4 százalék. A Fidesznek különösen vidéken nagy az előnye a többi párttal szemben. A falvakban már nem háromszor, hanem hatszor annyiran választanák a Fideszt, mint az MSZP-t - mutatta ki a Szonda Ipsos közvéleménykutatása.
 
A Jobbik 9 százalékon áll a nagyobb városokban, ám a fővárosban csak a megkérdezettek 4 százaléka szavazna rá. Az LMP-nek a falvak a gyengéi, míg a fővárosban a megkérdezettek 5 százaléka szimptatizál az LMP-vel, a falvakban ez az arány csak 2 százalék. Budapesten az átlagosnál mélyebb az MSZP beágyazottsága, a megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a szocialistákra szavazna. A budapesti MSZP-szimpatizánsok aktívabbak is, mint vidéki társaik, 86 százalékuk mondta, hogy részt vesz a szavazáson.
hirdetes
 
A Szonda Ipsos szerint az MSZP-nek nem lett több támogatója az eltelt időszakban, de valamennyivel csökkentek a párttal szembeni ellenérzések. Májusban az emberek 34 százaléka utasította el a szocialistákat, ez az arány mostanra 28 százalékra csökkent.
 
www.origo.hu

Forrás: www.origo.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Svert

Jolle típusú vitorlások leengedhető "uszonya", amely az oldalsodródást... Tovább

Ejtés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.