Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Önkormányzati választás - 2010

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Önkormányzati választás - 2010


2010/09/10

Forrás: www.origo.hu

 Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért foglalkozunk a 2010-es októberi önkormányzati választásokkal itt a vitorlás portálon. Egyrészről mert beköszöntött az ősz, lassan véget ér a vitorlás szezon, másrészről pedig a téma aktualitása miatt. Kik fogják alakítani jövőnket úgy gondoljuk nem mindegy, tehát kövessétek figyelemmel is a választás eredményeit.

Önkormányzati Választás

 

Szonda Ipsos: Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

Legfrissebb közvéleménykutatás eredményei a 2010-es önkormányzati választások előtt

 
Nagyon hasonló a pártok támogatottsága most a tavaszi parlamenti választások előtt mérthez - ísmerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos legfrisebb közvéleménykutatását. A felmérés szerint a Fideszre háromszor annyian szavaznának, mint a második helyen lévő MSZP-re. A szocialisták nem gyűjtöttek a korábbinál több támogatót, de valamelyest csökkent az ellenérzés velük szemben.
 
Hozzávetőlegesen ugyanakkora támogatottsággal rendelkeznek most a pártok, mint a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző hetekben - derül ki a Szonda Ipsos augusztus 10. és 17. között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a szerdai Népszabadság ismertet. A felmérés szerint a Fideszt az összes választókorú 35 százaléka támogatja, míg a szocialistákat csak harmadennyien: 12 százalék. A Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint a Jobbik 8, az LMP 4 százalékon áll.
 
A biztos pártválasztók körében az emberek 61 százaléka szavazna a Fideszre, míg az MSZP-re 18, a Jobbikra 15, az LMP-re pedig 4 százalék. A Fidesznek különösen vidéken nagy az előnye a többi párttal szemben. A falvakban már nem háromszor, hanem hatszor annyiran választanák a Fideszt, mint az MSZP-t - mutatta ki a Szonda Ipsos közvéleménykutatása.
 
A Jobbik 9 százalékon áll a nagyobb városokban, ám a fővárosban csak a megkérdezettek 4 százaléka szavazna rá. Az LMP-nek a falvak a gyengéi, míg a fővárosban a megkérdezettek 5 százaléka szimptatizál az LMP-vel, a falvakban ez az arány csak 2 százalék. Budapesten az átlagosnál mélyebb az MSZP beágyazottsága, a megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a szocialistákra szavazna. A budapesti MSZP-szimpatizánsok aktívabbak is, mint vidéki társaik, 86 százalékuk mondta, hogy részt vesz a szavazáson.
 
A Szonda Ipsos szerint az MSZP-nek nem lett több támogatója az eltelt időszakban, de valamennyivel csökkentek a párttal szembeni ellenérzések. Májusban az emberek 34 százaléka utasította el a szocialistákat, ez az arány mostanra 28 százalékra csökkent.
 
www.origo.hu
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Futtatás

Futtatásnak nevezzük ha széllel szembeni haladáskor, ha a hajó és a vitorlázat által...

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Húsvéti nyúl

A Húsvéti nyúl A húsvéti nyúl, vagy húsvéti nyuszi, nyuszi a húsvét ünnephez...

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.