notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

hirdetes

Önkormányzati választás - 2010

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért foglalkozunk a 2010-es októberi önkormányzati választásokkal itt a vitorlás portálon. Egyrészről mert beköszöntött az ősz, lassan véget ér a vitorlás szezon, másrészről pedig a téma aktualitása miatt. Kik fogják alakítani jövőnket úgy gondoljuk nem mindegy, tehát kövessétek figyelemmel is a választás eredményeit.

Önkormányzati Választás
 

Szonda Ipsos: Megőrizte háromszoros előnyét a Fidesz

Legfrissebb közvéleménykutatás eredményei a 2010-es önkormányzati választások előtt

 
Nagyon hasonló a pártok támogatottsága most a tavaszi parlamenti választások előtt mérthez - ísmerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos legfrisebb közvéleménykutatását. A felmérés szerint a Fideszre háromszor annyian szavaznának, mint a második helyen lévő MSZP-re. A szocialisták nem gyűjtöttek a korábbinál több támogatót, de valamelyest csökkent az ellenérzés velük szemben.
 
Hozzávetőlegesen ugyanakkora támogatottsággal rendelkeznek most a pártok, mint a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző hetekben - derül ki a Szonda Ipsos augusztus 10. és 17. között végzett közvélemény-kutatásából, melyet a szerdai Népszabadság ismertet. A felmérés szerint a Fideszt az összes választókorú 35 százaléka támogatja, míg a szocialistákat csak harmadennyien: 12 százalék. A Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint a Jobbik 8, az LMP 4 százalékon áll.
hirdetes
 
A biztos pártválasztók körében az emberek 61 százaléka szavazna a Fideszre, míg az MSZP-re 18, a Jobbikra 15, az LMP-re pedig 4 százalék. A Fidesznek különösen vidéken nagy az előnye a többi párttal szemben. A falvakban már nem háromszor, hanem hatszor annyiran választanák a Fideszt, mint az MSZP-t - mutatta ki a Szonda Ipsos közvéleménykutatása.
 
A Jobbik 9 százalékon áll a nagyobb városokban, ám a fővárosban csak a megkérdezettek 4 százaléka szavazna rá. Az LMP-nek a falvak a gyengéi, míg a fővárosban a megkérdezettek 5 százaléka szimptatizál az LMP-vel, a falvakban ez az arány csak 2 százalék. Budapesten az átlagosnál mélyebb az MSZP beágyazottsága, a megkérdezettek 18 százaléka mondta, hogy a szocialistákra szavazna. A budapesti MSZP-szimpatizánsok aktívabbak is, mint vidéki társaik, 86 százalékuk mondta, hogy részt vesz a szavazáson.
hirdetes
 
A Szonda Ipsos szerint az MSZP-nek nem lett több támogatója az eltelt időszakban, de valamennyivel csökkentek a párttal szembeni ellenérzések. Májusban az emberek 34 százaléka utasította el a szocialistákat, ez az arány mostanra 28 százalékra csökkent.
 
www.origo.hu

Forrás: www.origo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és... Tovább

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 114

Átlagos értékelés: 5.0