notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így készíts Oreo kekszet házilag! - Recept

hirdetes

Így készíts házilag Oreo kekszet!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szerintem az Oreo keksz az egyik legfinomabb dolog a világon. És a legjobb hír: házilag is elkészíthető!

Oreo keksz

Hozzávalók (14 db-hoz)

 

a tésztájához:

 

15 dkg mandulaliszt
10 dkg kókuszliszt
5 dkg zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet himalája só
3 dkg olvasztott kókuszzsír
25 dkg cukornak megfelelő természetes édesítőszer (nálam 6,5 dkg Dia-Wellness negyedannyi)
10 gramm vaníliás cukorhelyettesítő
1 tojás
2 evőkanál chia mag
6 evőkanál víz

 

krém:

 

7,5 dkg vaj vagy light natúr krémsajt (paleósok kókuszkrémmel vagy totuval helyettesíthetik)
5 dkg porcukor helyettesítő
10 gramm vaníliás cukor helyettesítő

Forrás

Oreo keksz

A chia magot daráljuk le kávédarálón vagy aprítógépben, majd keverjük össze a 6 evőkanál vízzel és hagyjuk 10 percig állni. Addig egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a sóval, a kakaóporral és az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a tojást és a kókuszzsírt és gyúrjuk egynemű tésztává. Ha a chia mag őrlemény zseléssé duzzadt a vízben, adjuk azt is a tésztához és gyúrjuk alaposan bele. Ha a tészta morzsalékos lenne és nehezen állna össze, tehetünk hozzá egy kevés hideg vizet. Miután a tészta összeállt, tegyük be kb. 15 percre a fagyasztóba pihenni.

 

A pihentetés után a tésztát szilikonos lapon (vagy két sütőpapír között) 0,5 cm vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle, melyeket 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt készre sütünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.

 

A vajat/krémsajtot habosra keverjük a vaníliás cukorhelyettesítővel és az édesítőszerrel. Lehetőleg úgy, hogy az édesítőszer ne ropogjon a krémben (ez nekem nem sikerült 100 %-osan, de a kekszek betöltése után nem lehetett érezni.)

 

Ha a kekszek mindegyike teljesen (!) kihűlt, a tésztamennyiséget ketté osztjuk. A tésztakorongok közepére fél-fél teáskanál krémet helyezünk, majd egy másik tésztakorongot óvatosan rányomunk. Fogyasztás előtt rövid időre, min. fél órára hűtőbe tesszük, hogy fogyasztásnál a krém ne nyomódjon ki a kekszek közül. Hűtőben, lezárt dobozban 3-4 napig tárolható.

Forrás

Forrás: eljunkjol.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett... Tovább

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia