Nem épül meg az új élménypark a Balatonon

hirdetes

Nem engedélyezik a balatoni óriás buborékokat

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tavaly komolyan felmerült, hogy a Balaton partjára óriás buborékokat és azon belül élményparkot építenek, de ezt a javaslatot megvétózták.   

Hiába akarták az új élményparkot

 

2016-ban komoly hírverést kapott az ötlet, most azonban mégis úg néz ki, hogy nem épül fel a magyar tenger partján a „világ legnagyobb vízi élményparkja”, és tengeralattjárók sem úsznak majd a Balatonban.

 

Balatonalmádi és Balatonfűzfő közé tervezték megépíteni ezt az új épületegyüttest. Nézzük most meg, hogy miből állt volna és hol: 110 hektáron, a part mentén 1,7 kilométer hosszan, 500-900 méter szélesen többek között fürdők „a Kárpát-medence összes gyógyvizével”, vízisí és korcsolyapályák, ellenáramú szörfpályák, sziklatrambulin lett volna megépítve. De lett, lettek volna itt még a Balatonnal közvetlen kapcsolatban lévő barlangfürdő, különleges eszközökkel szerelt vízi tornamedencék, kajak-kenu és evezős tréningpálya, homokos fövenyű strand, pálmaligetek, szaunák, jeges fürdő és természetesen vízi vidámpark, kalandpark, vízi cirkusz és színház, édesvízi megaakvárium is.

hirdetes

 

További részletek a tervről és az elutasítás okáról a következő oldalon olvashatnak. 

 

 

hirdetes
Hiába akarták az új élményparkot

 

Ilyen lett volna az élménypark

 

A létesítmény egy különleges, könnyűszerkezetes műanyag-technológiával épült volna fel. Ettől úgy nézett volna ki, mintha  hatalmas buborékok jelentek volna meg a Balaton partján. Még hihetetlenebbé tette volna a projektet, hogy a fűzfői öbölben építettek volna egy víz alatti luxusszálló, harminc méter mélységben. Azt mi zárójelben tesszük hozzá, hogy itt a tó 12 méter mély. Az előzetes tervek 700 milliárd forintos költségekről szóltak. 

 

Az állam azonban nem állt a terv mellé. A tóhoz olyan közel a terv nem kapta meg a telket. A hírek arról szóltak, hogy talán Sármellék közelében kaphatnak egy gigantikus, 250 hektár nagyságú földdarabot.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael... Tovább

Dobókörte

Dobókörte: fából vagy kötélbõl készült kolonc, segítségével könnyebb, pontosabb a dobás Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.8

Balaton