Hatalmas korallzátonyt találtak az Amazonasnál!

hirdetes

Óriási korallzátonyt találtak!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Földünk tele van felfoghatatlan méretű természeti képződményekkel, melyek bámulatot keltenek bennünk. Nem is olyan régen pedig egy újabb ilyen csoda került felfedezésre, méghozzá egy hatalmas korallzátony!

 

Óriás korallzátonyra találtak!


Az Amazonas csendes-óceáni torkolatánál bukkantak rá erre a hatalmas képződményre, mely a víz iszapos mélyén fekszik. A területet, ahol megtalálható, egy kőolaj feltárás helyének jelölték ki, a zátony majdnem tízezer négyzetkilométernyi helyen terül el.

 


A korallzátony, mely majdnem ezer kilométert tesz ki, 965 kilométeren át húzódik, a Franciaországban található Guyana partjaitól a brazíliai Maranhao szövetségi államig.

 


Mikor az olajfeltárások megkezdődtek és megtalálták, mindenki meglepődött, tudósok, illetékesek és az olajvállalatok egyaránt.
Az, hogy itt egy hatalmas korallzátony létezhet, mindenkinek nagy meglepetés volt, hiszen senki nem számított rá.

hirdetes

 

 

 

 

 

Hogy mi is az oka? A világunk hatalmas folyói a korallzátonyok rendszereit feldarabolják, így nem nőnek rajtuk korallok, melyek egyébként is csak a napos, tiszta és sós vizekben képesek megélni.

 


Az Amazonas pedig ennek az ellentéte, hiszen egy iszonyúan iszapos és mocsaras folyóról beszélünk, Földünk talán egyik legsarasabbja, hiszen több ezer kilométeren át sodorja magával a hordalékát, melyet aztán az óceánba mos.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás
hirdetes