notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oroszország titkai

hirdetes

Ezek Oroszország legszebb tájai

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ egyik legnagyobb országa, mely számtalan államból áll. Sok táj, különböző szépségek. Oroszország már rég nem a hideg, Moszkva és Szibéria országa. Sokkal több annál. Mi ezt pedig be is bizonyítjuk most.

Oroszország szépségei

Ha szabadna akkor kezdeném egy személyes élménnyel, vággyal. Sokan látták gondolom a Jason Bourne filmeket. A második rész végén, mikor a főhős egy moszkvai lakótelepen sétál, az személy szerint bennem olyan mély nyomyokat hagyott, hogy azóta tudom, egyszer Nekem azt látnom kell. Azóta érdekel Moszkva, az ország és minden, ami Oroszország. Azóta tudom, hogy egyszer élőben látnom kell. Lelkesen kutatom is a látnivalókat, mindent ami orosz. Most meg is mutatom, hogy melyek ennek az államnak a legszebb részei. Tartsanak velem most egy virtuális utazásra. 

 

1, Elbrusz-hegy

 

Tudja mi az ország legnagyobb hegycsúcsa? Ez bizony az Elbrusz-hegy. 5642 m-es magasságával mondhatnánk Európa legmagasabb pontjának is, de ez már Ázsiában, a Kaukázusban van. Tulajdonképpen ez egy vulknikus hegy, mely régóta szunnyad. A látogatók a felvonók segítségével egészen 3800 méteres magasságig feljuthatnak. 

hirdetes

 

 

2, Gejzírek völgye

 

A Kamcsatka-félszigten található Oroszország távol-keleti részén  a Gejzírek völgye. amely a második legnagyobb gejzírmező a világon. 1941-ben fedezték fel és azóta a turisták és a tudósok kedvenc helyének számít.

 

 

3, Bajkál-tó

 

A világ legnagyobb tava, ami tulajdonképpen egy tenger. Itt található a Föld édevízkészletének 20 %-a. Kedvelt üdülőhely mind nyáron, mind télen. Számtalan ország határolja, az egyik kötülük Oroszország. 

 

 

hirdetes

 

 

 

 

Oroszország szépségei

 

4-5

 

, Moszkvai Kreml, Szent Bazil székesegyház 

 

Moszkvát nyilvánvaló módon nem lehet kihagyni egy Oroszországgal kapcsolatos felsorolásból. Nézzük is most meg a két legnagyobb nevezetességét. A Kreml 250 hektáros területen fekszik és a nemzet legfontosabb kormányhivatalainak székhelye. Fallal körülvett építmény, melyben négy, 15-16. századi katedrális, valamint különböző fontos múzeumok is találhatók. 

 

 

A Székesegyház 1554-1561 között. Jellegzetes orosz stílus, minden moszkváról látható filmben, klippben feltűnik. Nem csak Oroszország szerte, hanem az egész világon nincs még egy ilyen stílusban épült templom. 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 4.9

túra utazás