Ezért érdemes ősszel is vitorlázni: 5+1 indokot is gyűjtöttünk az őszi vitorlázás mellett

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ezért érdemes ősszel is vitorlázni: 5+1 indokot is gyűjtöttünk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért érdemes ősszel is vitorlázni: 5+1 indokot is gyűjtöttünk


2023/10/13

A vitorlázást a legtöbben az úszással, a vízisíeléssel és egyéb jellegzetesen nyári tevékenységekkel együtt képzelik el maguk előtt. Süt a nap, mindenki fürdőruhában hűsöl a fedélzeten, a hőmérséklet pedig az egekben jár. Azonban a vitorlázás ősszel is épp olyan kellemes időtöltés lehet, hiszen egészen más jellegű, de épp olyan emlékezetes élményeket kínál, mint a melegebb évszak során. Mi több, az őszi vitorlázásnak megvannak a sajátos előnyei is – lássuk, hogy miről is van szó!

Őszi vitorlázás előnyei

Az ősz csendesebb

A tavak és vízpartok általában nyáron telnek meg élettel, azonban ahogy az időjárás egyre hűvösebbé válik, úgy a nyaraló tömegek is hazatérnek. Ilyenkor a vizek sokkal csendesebbek, és kisebb a kikötők forgalma is.

 

Gyönyörű tájakat látni

A természetet minden évszakban élmény egy hajó fedélzetéről megcsodálni, az ősszel piros, sárga és egyéb meleg színekbe öltöző erdők azonban egészen varázslatost látványt nyújtanak, ahogy visszatükröződnek a víz felszínéről.

 

Számos madár figyelhető meg

Akárcsak a leveleket, az ősszel elköltöző madarakat is emlékezetes élmény egy hajó fedélzetéről megcsodálni. Érdemes mindenkinek saját távcsövet venni, és a nap végén összevetni, hogy ki hány madarat látott. Egy madárhatározó zsebkönyv még érdekesebbé teheti az őszi vitorlázást!

 

A hűvös levegő felüdít

A hűvösebb időjárás nem feltétlenül kell, hogy bekergessen a négy fal közé. Élvezd ki, hogy végre nem égsz le a napon, és hogy a friss, csípős levegő segít felébreszteni reggelente. Ne felejts el rétegesen öltözködni, hiszen a jóból is megárt a sok! Ősszel semmi sem véd meg egy vitorlás fedélzetén a hideg szelektől, hacsak nem tudsz behúzódni egy kabinba (annak viszont nincs sok élvezeti értéke, nem igaz?)

 

Ilyenkor élmény a csillagvizsgálás

Ahogy az éjszakák egyre hosszabbodnak, egyre több időd adódik megvizsgálni az éjszakai égboltot is. Ez egy igazán pihentető és érdekes éjszakai elfoglaltság, persze csak akkor, ha felkészülsz a hűvös téli estékre.

 

Indul az őszi horgászszezon

Az észszerűbb hőmérsékletek a nappali és éjszakai horgászatot is élvezetesebbé teszik. Ilyenkor aktívak többek között a harcsák is, de temérdek más halfajta is horogra akadhat a tavak és a folyók vizeiből.
 


Balaton érdekesség hajó hír vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fall

lásd: felhúzókötél

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik...

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Kalóz vitorlás hajó

Kalóz vitorlás hajó története 1937-ben a Német Vitorlás Szövetség egy 10m2-es...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.