OTP Junior Magyar Köztársaság Utánpótlás Bajnokság összefoglaló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > OTP Junior Magyar Köztársaság Utánpótlás Bajnokság összefoglaló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

OTP Junior Magyar Köztársaság Utánpótlás Bajnokság összefoglaló


2011/08/24

Forrás: www.byc.hu

Augusztus 17-én vette kezdetét a 2011 évi OTP junior utánpótlás országos bajnokság a felméréssel, vitorla pecsételéssel. Összesen 202 egység érkezett a versenyre 470, 420, Laser Radiál, Laser 4.7, Cadet és Optimist hajóosztályokban. Oroszországból, Görögországból, Szlovákiából, Csehországból és Szlovéniából érkeztek versenyzők, hogy összemérhessék tudásukat a hazai versenyzőkkel.

OTP Junior utánpótlás beszámoló

Az első három versenynap egyáltalán nem lehetett futamot rendezni, hiszen kánikula volt és alig mozdult meg a levegő. A verseny második napján ugyan délután volt némi remény a szélre és így a versenyzésre, de egy erős vihar sajnos még a rajteljárást is félbeszakította és a rendezők azonnal a partra rendelték a mezőnyt. Szerencsére mindenki ép bőrrel megúszta az olykor 80 km/h-s viharos szelet és nem keletkezett se személyi, se komolyabb anyagi kár néhány vitorlaszakadáson kívül. A rendezők, az edzők és a vízimentők remek munkát végeztek.


A negyedik napra már előrébb hozták a rajtot és meg lehetett rendezni két futamot, de 11 órára a szél elállt és nem lehetett további futamokat rendezni. Délután már nem volt szél és a rendezőség arra kényszerült, hogy másnap még korábbra hozza a rajtot, hogy a reggel fújó keletiben még beleférjen az érvényes bajnoksághoz szükséges két futam, így az első rajtot 8 órára tették. A verseny utolsó napján viszont a szél sajnos nem fújt, pedig mindenki tettre kész volt. Amikor elkezdett egy kis szél lengedezni, az sok irányból és nem elég egyenletesen fújt ahhoz, hogy abban versenyt lehessen rendezni.
Az 5 nap alatt tehát végül 2 megrendezett futam alapján nem lehetett bajnokokat hirdetni, csak verseny győzteseket.

 

470

470-ben Győrffy Bálint és Lillik Ákos nyert Kiss Viktor és Szigeti Maxim, valamint Gond Gergely és Bors Máté előtt a 12 egységet számláló mezőnyben.

420

420-ban Földesi Péter és Borsos Dániel nyerte a versenyt, bár csak 1 ponttal Bagyó Áron és Munka Márton, valamint Mészáros Laura és Kratzl Anna előtt a 13 indulóból.

Radiál

Radiálban Bathó Péter győzedelmeskedett, mögötte 2 ponttal lemaradva második Rozsnyai Domonkos, míg Haidekker Zita a harmadik helyen végzett 9 ponttal a 28 tagú mezőnyben.

Laser 4.7

Laser 4.7-ben Vadnai Benjámin mögött egy szlovén versenyző lett a második Radman Marko személyében, harmadik helyen Huszka Mátyás, míg negyedik helyen Takács Levente végzett a 40 fős mezőnyben.

Cadet

Cadetben a verseny a Cecc Kupa sorozat része, így érkezett pár cseh versenyző is, de magyar páros végzett az élen Polgár Lukács és Kanyicska Márk személyében. Második helyen Michaela Struncova és Tadeas Hejnic, míg harmadik helyen Borsos Gergő és Hortváth Balázs végzett.

CECC KUPA végeredmény

Optimist

Optimistben szép mezőny gyűlt össze, a 90 hajóból az első helyet Nikol Stankova szerezte meg csehországból, második Vadnai Jonatán, harmadik Gyapjas Zsombor, míg negyedik Szilasi Fábián lett.
Mind a parti, mind a vízi rendezés szinte hibátlan volt, a BYC kitett magáért, minden nap tombolával és parti programokkal szórakoztatták az ifjúságot. Az egyetlen baj a versennyel a szél volt, arról meg sajnos nem tehet senki. A verseny jó hangulatban telt, sok barátság kötődött és mindenki jól érezte magát, még így a verseny széltelenségével együtt is. Remélhetőleg jövőre több szél lesz és már nem a parton kell majd eltölteni az idejüket az ifjaknak.
 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Optimist

Optimist vitorlás hajó leírása Az Optimist egy kicsi, egyszemélyes vitorlás hajó....

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Balatonfüred - Balatonfüredi Yacht Club (BYC)

  A Balatonfüredi Yacht Club A BYC közforgalmú kikötő, 70 kikötőhellyel...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.