notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ott voltunk az V. Autós Regattán!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ott voltunk az V. Autós Regattán!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ott voltunk az V. Autós Regattán!


2012/07/15

 

A tegnapi nap folyamán zajlott az V. Autós Regatta. A Balaton Regatta ötödik és hatodik futama Balatonszemesről indult és már a pénteki napon hatalmas készülődés előzte meg. A versenyre végül 81 hajót neveztek a reggel.

 

 V. Autós Regatta


 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

Az Autós Regatta rajtja

 

A futam 11 órakor rajtolt a szemesi kikötő elől. A pálya Zánkánál fordult és jött Lellén keresztül vissza Balatonszemesre. Gyönyörű látvány fogadott a motoros kísérőhajóról, ahogy a rengeteg vitorlás nekivágott a haboknak.

 

Az V. Autós Regatta rendezőségétől  

A versenyről Kiss Nikolett, sajtófőnök mondott el néhány szót: „Az elmúlt években a Balatoni versenyeken megfigyelhető némi létszám csökkenés, de mi szerencsére ezt nem tapasztaltuk. Átlagosan 80-100 hajó indul a futamokon, a jelenlegi Autós Regattán is 81 hajó indult. Abban a tekintetben is soknak mondhatjuk, hogy párhuzamosan több verseny is zajlik a Balatonon. A versenyzők a Yardstick I. II. III. hajóosztályokban indulhatnak. Mivel az összesített eredmény alapján lesz a végső értékelés, ezért a versenyzők legtöbbje természetesen igyekszik minden futamon részt venni. A céges színekben indulókat a külön fordulókban értékelik.”

 

A verseny

 

A verseny remekül indult, a viszonyok nagyon jónak ígérkeztek. A meteorológusok által ígért erős északnyugati szél azonban sajnos késett, a verseny felénél a gyenge szél miatt pályarövidítésre került sor. Így a Yardstick I.-es hajóosztálynak Balatonlellénél volt a befutója, a másik két hajóosztály itt fordult vissza Szemes felé. Végül csak 6 hajónak nem sikerült teljesítenie a távot. A versenyzők a későbbi beszámolók alapján nagyon jól érezték magukat, egy remek futamon vettek részt.

 

 

Az erős szél a késő délutáni órákra érte el Balatonszemest. Addigra már szerencsére minden hajó befutott, az időjárás csak a verseny utáni programokra volt hatással. Néhányat törölni kellett, illetve előrébb hozni. Végül este 8 óra után a szél is alább hagyott, így az esti ünnepséget és partit sikeresen megtarthatták. Az indulóknak azonban vigyázni kellett a mulatozással, hiszen vasárnap még egy rövid betétfutam várt rájuk. 

 

Az V. Autós Regatta fővédnöke

 

Délután sikerült az Autós Regatta fővédnökével, Gablini Gáborral is beszélni, aki az Infiniti nevű hajón volt mancsaft. Egy rövid villáminterjú keretében kérdeztük a versenyről:

 

Miért tartja fontosnak a versenyt?

 

Gablini Gábor: Az Autós szakma önmagába véve egy teljes embert kívánó szakma és nagyon jól tudom, hogy a kollegáim nagy része, ahogy szokták mondani workaholic, azaz munkamániás. Amikor a lehetőség adódott, hogy a vitorlázás felé elmozduljunk, nem volt kérdés hogy megtegyük, mert én barátiamtól tudom – én magam egyébként nem vitorlázom, én csak a ballaszt vagyok mindig – hogy ez teljes kikapcsolódást ad. Én ezt csak megerősíteni tudom: amikor az ember akárcsak a legutolsó mancsaft, aki a parancsokat teljesíti, akkor is teljesen ki lehet kapcsolódni. Tehát én azt hiszem, hogy a mindennapok kőkemény munkájából igenis kell egy kis felfrissülés, kikapcsolódás. Ha ez csak néhány óra, amikor az ember nem az üzlettel foglalkozik, akkor is úgy gondolom, hogy ad egy kis muníciót arra, hogy majd mikor visszazökkenünk a mindennapokba, akkor egy picikét frissebben, egy picikét jobb kedvűen csináljuk azt, ami egyébként nem könnyű. 

 

Milyen volt maga a verseny, hogy érezte magát?

 

G.G.: Be kell, hogy valljam, az első az volt, hogy megköszöntem Soponyai Géza barátomnak, hogy megmutatta nekem, milyen érzés az mikor az ember visszanéz a mezőnyre, és nem a mezőny végéből néz előre. Erre még nem volt nálunk példa, és persze köszönet Kovács kapitánynak, hiszen nélküle ez nem jöhetett volna létre és az egész csapatnak, a kollegáimnak is. Velük évek óta indulunk az Autós Regattán, illetve más regattákon is. Ez a mai volt a történetünkben a legsikeresebb futam. Miután az Infiniti a Gablini csoport tagja, mi képviseljük a márkát, én úgy gondolom, hogy ez valahol jelképes is, hiszen az Infinitiben óriási potenciál van és remélem, hogy ugyanilyen módon fogunk előre araszolni a mezőnyben is. 

 

A jövőre nézve mik a tervei a versennyel kapcsolatban?

 

G.G.: Mindenképpen az, hogy megmaradni. Tehát azt hiszem, hogy ma extrém álmokat kergetni teljesen felesleges. A realitásnál maradva, idén ha lehet többször és jövőre, ha lehet, újra itt lehessünk, és újra együtt örülhessünk a szakmával illetve a vitorlázókkal. 

 

 

Az V. Autós Regatta eredménye

 

Az eredményhirdetésre vacsora után, remek hangulatban került sor. A díjakat a támogatók képviselői adták át. Az V. Autós Regatta helyezései e képen alakultak:

 

 

Yardstick III. hajóosztály:

 

3. helyezés: Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével

 

2. helyezés: Slim-Jim nevű hajó, Kövendi Dénes vezetésével

 

1. helyezés: Csibor nevű hajó, Simon Pál vezetésével.

 

Yardstick II. hajóosztály:

 

3. helyezés: Albratos nevű hajó, Kétszeri Csaba vezetésével

 

2. helyezés: Gemini nevű hajó, Kiss László vezetésével

 

1. helyezés: Pilsner Úr nevű hajó, Ligeti Zoltán vezetésével

 

Yardstick I. hajóosztály:

 

3. helyezés: Kolibri nevű hajó, Fazekas László vezetésével

 

2. helyezés: FCI Autóalkatrész hajója, Simó Béla vezetésével

 

1. helyezés: Falco nevű hajó, Molnár Dániel kormányzásával.

 

Autós Regatta szakmai verseny nyertesei:

 

Yardstick III. hajóosztály nyertese: Magyar Suzuki Zrt. Maximilla nevű hajója, Balázs Tamás kormányzásával.

 

Yardstick II. hajóosztály nyertese: Sio-Car Kft Dolca Vita nevű hajója, Sáfián László vezetésével.

 

Yardstick I. hajóosztály nyertese: FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajója, Simó Béla vezetésével.

 

A legeredményesebb szemesi hajónak járó, Balatonszemes különdíját nyerte: a Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével. 

 

A Balaton Regatta következő fordulója augusztus 11-én Balatonaligán lesz, amely egyben az V. Média Regatta Nagydíj is.

 

István Beatrix

 

 

 

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Salona 45

Salona 45 vitorlás hajó bemutatása A Salona hajógyár 7 éve gyárt vitorlás hajókat, 7...

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

Banque Populaire V

Banque Populaire V vitorlás hajó,trimarán A Banque Populaire V jelenleg a legnagyobb...

Céges évzáró rendezvény

A céges évzáró rendezvény esetén kifejezetten fontos a tökéletes helyszín megtalálása,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!