Ott voltunk az V. Autós Regattán!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ott voltunk az V. Autós Regattán!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ott voltunk az V. Autós Regattán!


2012/07/15

 

A tegnapi nap folyamán zajlott az V. Autós Regatta. A Balaton Regatta ötödik és hatodik futama Balatonszemesről indult és már a pénteki napon hatalmas készülődés előzte meg. A versenyre végül 81 hajót neveztek a reggel.

 

 V. Autós Regatta


 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

Az Autós Regatta rajtja

 

A futam 11 órakor rajtolt a szemesi kikötő elől. A pálya Zánkánál fordult és jött Lellén keresztül vissza Balatonszemesre. Gyönyörű látvány fogadott a motoros kísérőhajóról, ahogy a rengeteg vitorlás nekivágott a haboknak.

 

Az V. Autós Regatta rendezőségétől 

 

A versenyről Kiss Nikolett, sajtófőnök mondott el néhány szót: „Az elmúlt években a Balatoni versenyeken megfigyelhető némi létszám csökkenés, de mi szerencsére ezt nem tapasztaltuk. Átlagosan 80-100 hajó indul a futamokon, a jelenlegi Autós Regattán is 81 hajó indult. Abban a tekintetben is soknak mondhatjuk, hogy párhuzamosan több verseny is zajlik a Balatonon. A versenyzők a Yardstick I. II. III. hajóosztályokban indulhatnak. Mivel az összesített eredmény alapján lesz a végső értékelés, ezért a versenyzők legtöbbje természetesen igyekszik minden futamon részt venni. A céges színekben indulókat a külön fordulókban értékelik.”

 

A verseny

 

A verseny remekül indult, a viszonyok nagyon jónak ígérkeztek. A meteorológusok által ígért erős északnyugati szél azonban sajnos késett, a verseny felénél a gyenge szél miatt pályarövidítésre került sor. Így a Yardstick I.-es hajóosztálynak Balatonlellénél volt a befutója, a másik két hajóosztály itt fordult vissza Szemes felé. Végül csak 6 hajónak nem sikerült teljesítenie a távot. A versenyzők a későbbi beszámolók alapján nagyon jól érezték magukat, egy remek futamon vettek részt.

 

 

Az erős szél a késő délutáni órákra érte el Balatonszemest. Addigra már szerencsére minden hajó befutott, az időjárás csak a verseny utáni programokra volt hatással. Néhányat törölni kellett, illetve előrébb hozni. Végül este 8 óra után a szél is alább hagyott, így az esti ünnepséget és partit sikeresen megtarthatták. Az indulóknak azonban vigyázni kellett a mulatozással, hiszen vasárnap még egy rövid betétfutam várt rájuk. 

 

Az V. Autós Regatta fővédnöke

 

Délután sikerült az Autós Regatta fővédnökével, Gablini Gáborral is beszélni, aki az Infiniti nevű hajón volt mancsaft. Egy rövid villáminterjú keretében kérdeztük a versenyről:

 

Miért tartja fontosnak a versenyt?

 

Gablini Gábor: Az Autós szakma önmagába véve egy teljes embert kívánó szakma és nagyon jól tudom, hogy a kollegáim nagy része, ahogy szokták mondani workaholic, azaz munkamániás. Amikor a lehetőség adódott, hogy a vitorlázás felé elmozduljunk, nem volt kérdés hogy megtegyük, mert én barátiamtól tudom – én magam egyébként nem vitorlázom, én csak a ballaszt vagyok mindig – hogy ez teljes kikapcsolódást ad. Én ezt csak megerősíteni tudom: amikor az ember akárcsak a legutolsó mancsaft, aki a parancsokat teljesíti, akkor is teljesen ki lehet kapcsolódni. Tehát én azt hiszem, hogy a mindennapok kőkemény munkájából igenis kell egy kis felfrissülés, kikapcsolódás. Ha ez csak néhány óra, amikor az ember nem az üzlettel foglalkozik, akkor is úgy gondolom, hogy ad egy kis muníciót arra, hogy majd mikor visszazökkenünk a mindennapokba, akkor egy picikét frissebben, egy picikét jobb kedvűen csináljuk azt, ami egyébként nem könnyű. 

 

Milyen volt maga a verseny, hogy érezte magát?

 

G.G.: Be kell, hogy valljam, az első az volt, hogy megköszöntem Soponyai Géza barátomnak, hogy megmutatta nekem, milyen érzés az mikor az ember visszanéz a mezőnyre, és nem a mezőny végéből néz előre. Erre még nem volt nálunk példa, és persze köszönet Kovács kapitánynak, hiszen nélküle ez nem jöhetett volna létre és az egész csapatnak, a kollegáimnak is. Velük évek óta indulunk az Autós Regattán, illetve más regattákon is. Ez a mai volt a történetünkben a legsikeresebb futam. Miután az Infiniti a Gablini csoport tagja, mi képviseljük a márkát, én úgy gondolom, hogy ez valahol jelképes is, hiszen az Infinitiben óriási potenciál van és remélem, hogy ugyanilyen módon fogunk előre araszolni a mezőnyben is. 

 

A jövőre nézve mik a tervei a versennyel kapcsolatban?

 

G.G.: Mindenképpen az, hogy megmaradni. Tehát azt hiszem, hogy ma extrém álmokat kergetni teljesen felesleges. A realitásnál maradva, idén ha lehet többször és jövőre, ha lehet, újra itt lehessünk, és újra együtt örülhessünk a szakmával illetve a vitorlázókkal. 

 

 

Az V. Autós Regatta eredménye

 

Az eredményhirdetésre vacsora után, remek hangulatban került sor. A díjakat a támogatók képviselői adták át. Az V. Autós Regatta helyezései e képen alakultak:

 

 

Yardstick III. hajóosztály:

 

3. helyezés: Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével

 

2. helyezés: Slim-Jim nevű hajó, Kövendi Dénes vezetésével

 

1. helyezés: Csibor nevű hajó, Simon Pál vezetésével.

 

Yardstick II. hajóosztály:

 

3. helyezés: Albratos nevű hajó, Kétszeri Csaba vezetésével

 

2. helyezés: Gemini nevű hajó, Kiss László vezetésével

 

1. helyezés: Pilsner Úr nevű hajó, Ligeti Zoltán vezetésével

 

Yardstick I. hajóosztály:

 

3. helyezés: Kolibri nevű hajó, Fazekas László vezetésével

 

2. helyezés: FCI Autóalkatrész hajója, Simó Béla vezetésével

 

1. helyezés: Falco nevű hajó, Molnár Dániel kormányzásával.

 

Autós Regatta szakmai verseny nyertesei:

 

Yardstick III. hajóosztály nyertese: Magyar Suzuki Zrt. Maximilla nevű hajója, Balázs Tamás kormányzásával.

 

Yardstick II. hajóosztály nyertese: Sio-Car Kft Dolca Vita nevű hajója, Sáfián László vezetésével.

 

Yardstick I. hajóosztály nyertese: FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajója, Simó Béla vezetésével.

 

A legeredményesebb szemesi hajónak járó, Balatonszemes különdíját nyerte: a Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével. 

 

A Balaton Regatta következő fordulója augusztus 11-én Balatonaligán lesz, amely egyben az V. Média Regatta Nagydíj is.

 

István Beatrix

 

 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Párna

Párna

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton...

Téli esküvő

A téli esküvő manapság fénykorát éli, hiszen egyre több pár kezdi felismerni a téli...

Catboat

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.