notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ott voltunk az V. Autós Regattán!

hirdetes

Ott voltunk az V. Autós Regattán!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A tegnapi nap folyamán zajlott az V. Autós Regatta. A Balaton Regatta ötödik és hatodik futama Balatonszemesről indult és már a pénteki napon hatalmas készülődés előzte meg. A versenyre végül 81 hajót neveztek a reggel.

 

 V. Autós Regatta


 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai vitorlás karórát az elérhető legjobb áron? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 

Az Autós Regatta rajtja

 

A futam 11 órakor rajtolt a szemesi kikötő elől. A pálya Zánkánál fordult és jött Lellén keresztül vissza Balatonszemesre. Gyönyörű látvány fogadott a motoros kísérőhajóról, ahogy a rengeteg vitorlás nekivágott a haboknak.

 

Az V. Autós Regatta rendezőségétől 

 

A versenyről Kiss Nikolett, sajtófőnök mondott el néhány szót: „Az elmúlt években a Balatoni versenyeken megfigyelhető némi létszám csökkenés, de mi szerencsére ezt nem tapasztaltuk. Átlagosan 80-100 hajó indul a futamokon, a jelenlegi Autós Regattán is 81 hajó indult. Abban a tekintetben is soknak mondhatjuk, hogy párhuzamosan több verseny is zajlik a Balatonon. A versenyzők a Yardstick I. II. III. hajóosztályokban indulhatnak. Mivel az összesített eredmény alapján lesz a végső értékelés, ezért a versenyzők legtöbbje természetesen igyekszik minden futamon részt venni. A céges színekben indulókat a külön fordulókban értékelik.”

 

A verseny

 

A verseny remekül indult, a viszonyok nagyon jónak ígérkeztek. A meteorológusok által ígért erős északnyugati szél azonban sajnos késett, a verseny felénél a gyenge szél miatt pályarövidítésre került sor. Így a Yardstick I.-es hajóosztálynak Balatonlellénél volt a befutója, a másik két hajóosztály itt fordult vissza Szemes felé. Végül csak 6 hajónak nem sikerült teljesítenie a távot. A versenyzők a későbbi beszámolók alapján nagyon jól érezték magukat, egy remek futamon vettek részt.

 

 

Az erős szél a késő délutáni órákra érte el Balatonszemest. Addigra már szerencsére minden hajó befutott, az időjárás csak a verseny utáni programokra volt hatással. Néhányat törölni kellett, illetve előrébb hozni. Végül este 8 óra után a szél is alább hagyott, így az esti ünnepséget és partit sikeresen megtarthatták. Az indulóknak azonban vigyázni kellett a mulatozással, hiszen vasárnap még egy rövid betétfutam várt rájuk. 

hirdetes

 

Az V. Autós Regatta fővédnöke

 

Délután sikerült az Autós Regatta fővédnökével, Gablini Gáborral is beszélni, aki az Infiniti nevű hajón volt mancsaft. Egy rövid villáminterjú keretében kérdeztük a versenyről:

 

Miért tartja fontosnak a versenyt?

 

Gablini Gábor: Az Autós szakma önmagába véve egy teljes embert kívánó szakma és nagyon jól tudom, hogy a kollegáim nagy része, ahogy szokták mondani workaholic, azaz munkamániás. Amikor a lehetőség adódott, hogy a vitorlázás felé elmozduljunk, nem volt kérdés hogy megtegyük, mert én barátiamtól tudom – én magam egyébként nem vitorlázom, én csak a ballaszt vagyok mindig – hogy ez teljes kikapcsolódást ad. Én ezt csak megerősíteni tudom: amikor az ember akárcsak a legutolsó mancsaft, aki a parancsokat teljesíti, akkor is teljesen ki lehet kapcsolódni. Tehát én azt hiszem, hogy a mindennapok kőkemény munkájából igenis kell egy kis felfrissülés, kikapcsolódás. Ha ez csak néhány óra, amikor az ember nem az üzlettel foglalkozik, akkor is úgy gondolom, hogy ad egy kis muníciót arra, hogy majd mikor visszazökkenünk a mindennapokba, akkor egy picikét frissebben, egy picikét jobb kedvűen csináljuk azt, ami egyébként nem könnyű. 

 

Milyen volt maga a verseny, hogy érezte magát?

 

G.G.: Be kell, hogy valljam, az első az volt, hogy megköszöntem Soponyai Géza barátomnak, hogy megmutatta nekem, milyen érzés az mikor az ember visszanéz a mezőnyre, és nem a mezőny végéből néz előre. Erre még nem volt nálunk példa, és persze köszönet Kovács kapitánynak, hiszen nélküle ez nem jöhetett volna létre és az egész csapatnak, a kollegáimnak is. Velük évek óta indulunk az Autós Regattán, illetve más regattákon is. Ez a mai volt a történetünkben a legsikeresebb futam. Miután az Infiniti a Gablini csoport tagja, mi képviseljük a márkát, én úgy gondolom, hogy ez valahol jelképes is, hiszen az Infinitiben óriási potenciál van és remélem, hogy ugyanilyen módon fogunk előre araszolni a mezőnyben is. 

 

A jövőre nézve mik a tervei a versennyel kapcsolatban?

hirdetes

 

G.G.: Mindenképpen az, hogy megmaradni. Tehát azt hiszem, hogy ma extrém álmokat kergetni teljesen felesleges. A realitásnál maradva, idén ha lehet többször és jövőre, ha lehet, újra itt lehessünk, és újra együtt örülhessünk a szakmával illetve a vitorlázókkal. 

 

 

Az V. Autós Regatta eredménye

 

Az eredményhirdetésre vacsora után, remek hangulatban került sor. A díjakat a támogatók képviselői adták át. Az V. Autós Regatta helyezései e képen alakultak:

 

 

Yardstick III. hajóosztály:

 

3. helyezés: Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével

 

2. helyezés: Slim-Jim nevű hajó, Kövendi Dénes vezetésével

 

1. helyezés: Csibor nevű hajó, Simon Pál vezetésével.

 

Yardstick II. hajóosztály:

 

3. helyezés: Albratos nevű hajó, Kétszeri Csaba vezetésével

 

2. helyezés: Gemini nevű hajó, Kiss László vezetésével

 

1. helyezés: Pilsner Úr nevű hajó, Ligeti Zoltán vezetésével

 

Yardstick I. hajóosztály:

 

3. helyezés: Kolibri nevű hajó, Fazekas László vezetésével

 

2. helyezés: FCI Autóalkatrész hajója, Simó Béla vezetésével

 

1. helyezés: Falco nevű hajó, Molnár Dániel kormányzásával.

 

Autós Regatta szakmai verseny nyertesei:

 

Yardstick III. hajóosztály nyertese: Magyar Suzuki Zrt. Maximilla nevű hajója, Balázs Tamás kormányzásával.

 

Yardstick II. hajóosztály nyertese: Sio-Car Kft Dolca Vita nevű hajója, Sáfián László vezetésével.

 

Yardstick I. hajóosztály nyertese: FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajója, Simó Béla vezetésével.

 

A legeredményesebb szemesi hajónak járó, Balatonszemes különdíját nyerte: a Borz nevű hajó, Hegedűs Zoltán vezetésével. 

 

A Balaton Regatta következő fordulója augusztus 11-én Balatonaligán lesz, amely egyben az V. Média Regatta Nagydíj is.

 

István Beatrix

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 230

Átlagos értékelés: 4.7