notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Férje halála óta luxushajókon él a 86 éves özvegyasszony

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Férje halála óta luxushajókon él

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Férje halála óta luxushajókon él


2015/01/22
Petra

Mielőtt férje maghalt, azt monda neki, hogy ne hagyja abba régi jó szokásukat, utazgasson tovább. Lee Wachtstetter azóta szó szerint le se száll a luxushajókról.

Luxushajó
Lee Wachtstetter nem egy átlagos özvegyasszony. 86 évesen a legtöbb ember már pihenni szeretne, nem pedig utazgatni és világ körüli utakra járni. Nos, Lee Wachtstetter ennek a szöges ellentéte. De nem ez az egyetlen dolog, amiben elüt kortársaitól: férje halála után, akivel házasságuk 50 évét utazgatással töltötték – főleg hajóutakkal - úgy döntött, hogy eladja ötszobás floridai házát, ami egy 4 hektáros telken található és a pénzből elindul soha véget nem érő világ körüli útjára. Mindez 1997-ben történt. Azóta Wachtstetter néni óceánjárókon él és férje halála óta legalább tizenötször körbeutazta a világot.

 

Első új „otthona” a Hollande America nevű luxushajó volt, ahol három évet töltött. Azért hagyta el azt a cirkálót, mert megszüntették azt a szolgáltatást, hogy az esti mulatságokhoz táncpartnert biztosítanak. Lee Wachtstettert ez érzékenyen érintette, mivel régi jó szokása volt, hogy minden este táncol egyet a bálteremben vacsora után. A következő otthona a Crystal Serenity luxushajó, ahol már hetedik éve él és olyan otthonosan mozog rajta, hogy szinte ismeri mind a 655 fős személyzetet. 

Luxushajó

A hajón viszont egyáltalán nem lehet oka panaszra, ugyanis hatalmas luxus veszi körül. Saját szobája van és minden szolgáltatást igénybe vehet a filmvetítésektől kezdve a koktél partikon át a kiadós étkezésekig. Viszont mint mindennek, ennek is meg van az ára: Wachtstetter néni ezért évente 45 millió forintnak megfelelő összeget fizet.

 

Mielőtt férje meghalt, azt monda neki, hogy ha ő már nem lesz vele, akkor se hagyja abba régi jó szokásukat: vagyis hajókázzon. Lee Wachtstetter azóta ki se száll a hajóból, bár ennek nemcsak férje utolsó kívánsága az oka, hanem az, hogy Wachtstetter néni már rengeteg országban járt és olyan sok mindent látott, hogy szinte már semmi nem okoz neki meglepetést. Ezért amikor a hajó egy-egy világ körüli út alkalmával kiköt, Wachtstetter néni inkább a hajón marad és élvezi a csendet. Bár ez nem azt jelenti, hogy ne lenne nyitott az újdonságokra. Viszont az egyetlen állomás, amit semmi pénzért nem hagyna ki, az Miami, ahol a három fia és az unokái laknak.hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy...

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál.

Jules Verne Trophy

Jules Verne Trophy vitorlás verseny történet,szabály A Jules Verne Trophy ann ak jár,...

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.