Paksi Álmost kérdeztük hogyan készült az idei Kékszalag versenyre, milyen eredmények várhatóak a 42. Kékszalag versenyen 2010-ben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Paksi Álmos a Kékszalagról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Paksi Álmos a Kékszalagról


2010/06/29

Riportsorozatunkban a Kékszalagonon induló, a  vitorlás világ legeredményesebb versenyzőit kérdeztük. Célunk a nagyközönségnek, a vitorlázás szerelmeseinek, azt amatőr szinten űzőknek bemutatni a versenyzőket, a versennyel kapcsolatos céljaikat, várakozásukat, tapasztalataikat. Interjúalanyunk Paksi Álmos volt.

42. Kékszalag

Riportalanyunk: Paksi Álmos


Paksi Álmos közel 8 alkalommal indult már a Kékszalagon. A legjobb eredménye Asso99 osztályban a 2009-es Kékszalagon elért 2. helyezés. Ő az Asso99 Ranglista Vándordíj alapítója. Csapata felállása nem változott a Kékszalagra. Egy jól összeszokott társaság vág neki a távnak.

„8 emberből dolgozunk az évad során, mindig a legmegfelelőbb 6 embert választjuk ki a különböző versenyekre. A csapat számára nem a Kékszalag a legrangosabb verseny. Az országos bajnokságra jobban koncentrálunk, de erre is próbálunk egy ütős csapattal felállni.”
 

Ha a Kékszalag nem a legrangosabb verseny a csapat számára, és nem az áhított győzelem a cél, akkor mi motiválhatja mégis az indulókat.

„Mindig úgy állunk a rajthoz, hogy próbáljuk a csapatból a legjobbat kihozni, és a győzelemért küzdünk még akkor is, ha tudjuk, vannak nálunk erősebb csapatok. A csapat most nem a legütősebb formációban indul egyéb elfoglaltságok miatt, de ez természetesen nem jelenti, hogy gyengébben fogunk teljesíteni.”


Az Assoknak az erős szél lenne a legmegfelelőbb. Az előrejelzések még semmi jóval nem kecsegtetnek az osztály indulóit. Különleges taktikát nem választottak idén a versenyre.

„Erős szelet várnánk, az lenne a legoptimálisabb ennek az osztálynak, ha igazán erős szél fúj. Az előrejelzések nem ezt mutatják, de azért bízunk benne. A legalkalmasabb, ha 6-os fölötti szél fújna. Ekkor tudjuk a legjobb eredményeket elérni. Így is azt gondolom a Katamaránok és Liberák mindenféleképpen előttünk fognak végezni. Ha esetleg nekik meggyűlik a bajuk a széllel, vagy egyéb problémájuk adódik, akkor bízom benne, hogy sikerül megfogni néhány ilyen egységet is. Megpróbálunk tisztán elrajtolni, erre próbálunk koncentrálni. Az Asso egy jó sebesség potenciállal rendelkezik, ezért elég hamar ki szoktunk törni a mezőnyből.”


Az esélylatolgatás során ismét a katamaránokkal induló csapatok kerültek megemlítésre. Wossala György valamint Litkey Farkas mellett Scholtz Imre és csapata is az élmezőnybe várható. Paksi Bence, Álmos testvére Scholtz Imre csapatában fog a rajthoz állni pénteken, ezért nekik különösen jó szelet kívánhat testvére.

„Én örülök neki, hogy a Kékszalag nyílt évében bejönnek a Katamaránok. Nagyon jó színfoltja lesz a Kékszalagnak, és nagyon izgalmas versenyt várhatunk. Sokkal több hajó között fog lezajlani a tényleges verseny az élmezőnyben. Mindenféleképpen érdekes, izgalmas fordulatokra számítok. Én egyértelműen Katamarán győzelmet várok. Ha nagyon kevés szél lesz, akkor a liberák is odaérhetnek az élmezőnybe. Azért titokban drukkolok a szkiffeknek is, hiszen az egyik legnehezebb egy szkiffel végigversenyezni ezt a távot, főleg ha nagyon kevés szél van, akkor igazán emberpróbáló cselekedet lehet.”Köszönjük Paksi Álmosnak az interjút, és sok sikert kívánunk a versenyhez!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

BAVARIA VISION 46

 A Bavaria 46 Vison bemutatása A giebelstadti hajógyár legújabb modelljét a Bavaria...

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...

Equator

Equator - (lat.=egyenlítõ) az egyetlen magyar tervezésû és építésû óceáni vitorlás,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.