notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Paksi Álmost kérdeztük hogyan készült az idei Kékszalag versenyre, milyen eredmények várhatóak a 42. Kékszalag versenyen 2010-ben

hirdetes

Paksi Álmos a Kékszalagról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Riportsorozatunkban a Kékszalagonon induló, a  vitorlás világ legeredményesebb versenyzőit kérdeztük. Célunk a nagyközönségnek, a vitorlázás szerelmeseinek, azt amatőr szinten űzőknek bemutatni a versenyzőket, a versennyel kapcsolatos céljaikat, várakozásukat, tapasztalataikat. Interjúalanyunk Paksi Álmos volt.

42. Kékszalag

Riportalanyunk: Paksi Álmos


Paksi Álmos közel 8 alkalommal indult már a Kékszalagon. A legjobb eredménye Asso99 osztályban a 2009-es Kékszalagon elért 2. helyezés. Ő az Asso99 Ranglista Vándordíj alapítója. Csapata felállása nem változott a Kékszalagra. Egy jól összeszokott társaság vág neki a távnak.

„8 emberből dolgozunk az évad során, mindig a legmegfelelőbb 6 embert választjuk ki a különböző versenyekre. A csapat számára nem a Kékszalag a legrangosabb verseny. Az országos bajnokságra jobban koncentrálunk, de erre is próbálunk egy ütős csapattal felállni.”
 

Ha a Kékszalag nem a legrangosabb verseny a csapat számára, és nem az áhított győzelem a cél, akkor mi motiválhatja mégis az indulókat.

„Mindig úgy állunk a rajthoz, hogy próbáljuk a csapatból a legjobbat kihozni, és a győzelemért küzdünk még akkor is, ha tudjuk, vannak nálunk erősebb csapatok. A csapat most nem a legütősebb formációban indul egyéb elfoglaltságok miatt, de ez természetesen nem jelenti, hogy gyengébben fogunk teljesíteni.”

hirdetes


Az Assoknak az erős szél lenne a legmegfelelőbb. Az előrejelzések még semmi jóval nem kecsegtetnek az osztály indulóit. Különleges taktikát nem választottak idén a versenyre.

„Erős szelet várnánk, az lenne a legoptimálisabb ennek az osztálynak, ha igazán erős szél fúj. Az előrejelzések nem ezt mutatják, de azért bízunk benne. A legalkalmasabb, ha 6-os fölötti szél fújna. Ekkor tudjuk a legjobb eredményeket elérni. Így is azt gondolom a Katamaránok és Liberák mindenféleképpen előttünk fognak végezni. Ha esetleg nekik meggyűlik a bajuk a széllel, vagy egyéb problémájuk adódik, akkor bízom benne, hogy sikerül megfogni néhány ilyen egységet is. Megpróbálunk tisztán elrajtolni, erre próbálunk koncentrálni. Az Asso egy jó sebesség potenciállal rendelkezik, ezért elég hamar ki szoktunk törni a mezőnyből.”


Az esélylatolgatás során ismét a katamaránokkal induló csapatok kerültek megemlítésre. Wossala György valamint Litkey Farkas mellett Scholtz Imre és csapata is az élmezőnybe várható. Paksi Bence, Álmos testvére Scholtz Imre csapatában fog a rajthoz állni pénteken, ezért nekik különösen jó szelet kívánhat testvére.

hirdetes

„Én örülök neki, hogy a Kékszalag nyílt évében bejönnek a Katamaránok. Nagyon jó színfoltja lesz a Kékszalagnak, és nagyon izgalmas versenyt várhatunk. Sokkal több hajó között fog lezajlani a tényleges verseny az élmezőnyben. Mindenféleképpen érdekes, izgalmas fordulatokra számítok. Én egyértelműen Katamarán győzelmet várok. Ha nagyon kevés szél lesz, akkor a liberák is odaérhetnek az élmezőnybe. Azért titokban drukkolok a szkiffeknek is, hiszen az egyik legnehezebb egy szkiffel végigversenyezni ezt a távot, főleg ha nagyon kevés szél van, akkor igazán emberpróbáló cselekedet lehet.”Köszönjük Paksi Álmosnak az interjút, és sok sikert kívánunk a versenyhez!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 205

Átlagos értékelés: 5.0