41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre Palma de Mallorca harmadik nap Detre Dia beszámoló

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Palma de Mallorca harmadik nap

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Palma de Mallorca harmadik nap


2010/03/31

A mallorcán zajló ISAF Világkupa sorozat harmadik állomásának harmadik napján az időjárás nem volt kegyes a vitorlázókhoz. A tomboló szél miatt a Finn mezőnyt a vízreszállás után azonnal visszahozták a kikötőbe és csupán az RS:X-eseknek rendeztek futamot. Lássuk a részleteket Detre Dia tollából!

41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló

Harmadik nap Palman

Kivételesen bejöttek az időjósok előrejelzései és volt szél. Nem is kevés. A napot a Finnesekkel kezdték ismét, mivel még mindig le vannak maradva a futamokkal. De mégsem mondhatni sikeresnek a rendezőségi próbálkozás, mivel ahogy kivitték a mezőnyt, rögtön jöttek is vissza a partra. Hirtelen a 20-25 csomóból lett 35-40 állítólag és inkább visszaküldték a kemény férfiakat a kikötőbe.
Bár, ahogy elnéztük a rendezőknek is akadt próblémájuk a hatalmas hullámokkal és a bóják kirakásával, hajók egyhelyben tartásával...

Mikor leértünk a partra, a homokos beachen képtelenség volt eljutni a felszerlésünkig. Már, amit megtalálunk belőle, mert a homok teljesen ellepi reggelre. Fantasztikus körülmények, igazi felszerelés kímélő helyszín ez.
Egy szó, mint száz, mindenkinek halasztást húztak. Egész napos várakozás következett a parton.

A szél és a tomoboló hullámok nem látszottak nyugodni a nap folyamán, mígnem délután 3 körül húztak mindenkinek egy másnapra halasztást, kivéve az RS:X osztályt!
20 percre rá, kiküldtek minket a vízre! Nem elöszőr fordul elő, hogy csak a szörfösöket küldik ki küzdeni az elemekkel.
Gyors szerelés és irány a hullámtörésen való csata! A nap legnehezebb része a partról való elindulás volt a hatalmas hullámokban. Többen már az elején elvéreztek és ki sem jutottak a pályára.

Két futamot rendeztek mind a férfiaknak, mind a nőknek. Elég komoly lélekjelenlétet kívánt sokszor a 4m-es hullámokban való száguldás, főleg, mikor a férfi kreuzoló mezőnyt kereszteztük raumban...És sokszor a hullámvölgyben megbújt egy szörfös, akit csak az utolsó pillanatban tudtam kikerülni. Adrenalin volt bőven! Az első futam alatt a szél is elég durvulós volt, 25 csomó volt az alap.
Én sajnos a nagy kapkodásban pl elfelejtettem a rajtórámat magammal vinni, így nagyon gyengén kezdtem a futamokat, sajnos az elsőben az eredmény sem lett túl rózsás (27.).
De a másodikra már jobban összekaptam magam és végig 14-15. helyen száguldoztam, mígnem egy rosszul kiszámolt kreuzbójavétel megpecsételte a jó helyezésemet, és 6 lányt vesztettem el ezzel a buta hibával. Így csak 21. lettem.
Összetettben is hátracsúsztam a 22. helyre, de még van hátra 4 futam és nem érzek még veszve semmit!

A többi pályán, (kivéve a női match race) nem volt futam, így a mai nap biztos, hogy mi leszünk az utolsók, akiket kivisznek a pályára.Detre Dia

www.vitorlazas.hu

 

41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámolóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Reménytelen helyzet

Reménytelen helyzet - ha ellenfelünk a cirkálószakaszon elõttünk haladva zavart szelet...

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Yacht v. Jacht

Yacht v. Jacht: nagyobb méretû (luxus) túrahajó

420

420 vitorlás hajó története A 420-ast a hetvenes évek elején hozták be...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.