notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre Palma de Mallorca harmadik nap Detre Dia beszámoló

hirdetes

Palma de Mallorca harmadik nap

tóth mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A mallorcán zajló ISAF Világkupa sorozat harmadik állomásának harmadik napján az időjárás nem volt kegyes a vitorlázókhoz. A tomboló szél miatt a Finn mezőnyt a vízreszállás után azonnal visszahozták a kikötőbe és csupán az RS:X-eseknek rendeztek futamot. Lássuk a részleteket Detre Dia tollából!

41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló

Harmadik nap Palman

Kivételesen bejöttek az időjósok előrejelzései és volt szél. Nem is kevés. A napot a Finnesekkel kezdték ismét, mivel még mindig le vannak maradva a futamokkal. De mégsem mondhatni sikeresnek a rendezőségi próbálkozás, mivel ahogy kivitték a mezőnyt, rögtön jöttek is vissza a partra. Hirtelen a 20-25 csomóból lett 35-40 állítólag és inkább visszaküldték a kemény férfiakat a kikötőbe.
Bár, ahogy elnéztük a rendezőknek is akadt próblémájuk a hatalmas hullámokkal és a bóják kirakásával, hajók egyhelyben tartásával...

Mikor leértünk a partra, a homokos beachen képtelenség volt eljutni a felszerlésünkig. Már, amit megtalálunk belőle, mert a homok teljesen ellepi reggelre. Fantasztikus körülmények, igazi felszerelés kímélő helyszín ez.
Egy szó, mint száz, mindenkinek halasztást húztak. Egész napos várakozás következett a parton.

hirdetes

A szél és a tomoboló hullámok nem látszottak nyugodni a nap folyamán, mígnem délután 3 körül húztak mindenkinek egy másnapra halasztást, kivéve az RS:X osztályt!
20 percre rá, kiküldtek minket a vízre! Nem elöszőr fordul elő, hogy csak a szörfösöket küldik ki küzdeni az elemekkel.
Gyors szerelés és irány a hullámtörésen való csata! A nap legnehezebb része a partról való elindulás volt a hatalmas hullámokban. Többen már az elején elvéreztek és ki sem jutottak a pályára.

Két futamot rendeztek mind a férfiaknak, mind a nőknek. Elég komoly lélekjelenlétet kívánt sokszor a 4m-es hullámokban való száguldás, főleg, mikor a férfi kreuzoló mezőnyt kereszteztük raumban...És sokszor a hullámvölgyben megbújt egy szörfös, akit csak az utolsó pillanatban tudtam kikerülni. Adrenalin volt bőven! Az első futam alatt a szél is elég durvulós volt, 25 csomó volt az alap.

hirdetes
Én sajnos a nagy kapkodásban pl elfelejtettem a rajtórámat magammal vinni, így nagyon gyengén kezdtem a futamokat, sajnos az elsőben az eredmény sem lett túl rózsás (27.).
De a másodikra már jobban összekaptam magam és végig 14-15. helyen száguldoztam, mígnem egy rosszul kiszámolt kreuzbójavétel megpecsételte a jó helyezésemet, és 6 lányt vesztettem el ezzel a buta hibával. Így csak 21. lettem.
Összetettben is hátracsúsztam a 22. helyre, de még van hátra 4 futam és nem érzek még veszve semmit!

A többi pályán, (kivéve a női match race) nem volt futam, így a mai nap biztos, hogy mi leszünk az utolsók, akiket kivisznek a pályára.Detre Dia

www.vitorlazas.hu

 

41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló41. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Mapfre harmadik nap Detre Dia beszámoló

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk... Tovább

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 130

Átlagos értékelés: 4.7