notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

1000 szobás, fényűző palotát építtetett magának a török elnök

hirdetes

Hatalmas, fényűző palotát építtetett magának a török elnök

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nemrég készült el a török elnöki rezidencia, amibe mint kiderült, rengeteg pénzt öltek bele. Az elnök palotája sokkal nagyobb, mint a Fehér Ház, sőt, még a világ egyik leggazdagabb országának, Brunei szultánjának rezidenciáját is majdnem lekörözte, mert legalább olyan nagy.

Török elnöki rezidencia

Recep Tayyip Erdogan török elnök megépíttette magának a világ legnagyobb rezidenciáját, aminek legalább 1000 szobája van. Az építkezés költségeit sokáig nem tárták nyilvánosság elé, azonban egy parlamenti vita során a pénzügyminiszter mégiscsak elárulta a titkot: az elnöki palota 615 millió dollárba került, ami 150 milliárd forintot tesz ki. A török sajtó ennek az összegnek csak a felére tippelt, amikor még nem derült ki, mekkora pénzt öltek ebbe az egészbe. De ha ez még nem lenne elég, az elnöknek még egy sugárhajtású repülőgépet is vásároltak, ami 185 millió dollárt vitt el. És még nincs vége a botránynak, ugyanis az elnök nemcsak pénzt áldozott fel a lakosztályára, de még a természetben is kárt tett.

Török elnöki rezidencia

Az elnöki palota ugyanis a főváros egy olyan területére épült, ahol eredetileg egy védettnek számító liget volt. Rengeteg fát kivágtak azért, hogy megépülhessen oda az elnök rezidenciája, ezért pedig az elnök sorban kapta a bírálatokat. Egy török lap azt is megállapította, hogy ez az elnöki rezidencia olyan hatalmas, mint a brunei szultán palotája, ezzel pedig a török elnök lakosztálya világ rekordot döntött. Csak van egy kis különbség a két ország között, Brunei ugyanis a világ egyik leggazdagabb országa, ahol az embereknek még adózniuk se kell és olyan életük van, amiről álmodni se mertünk. Bruneiről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.

Török elnöki rezidencia

A rezidencia stílusában egyszerre keverednek a modern és a középkori vonások így olyan elegáns külsőt adva ennek a palotának, mint amilyet egy elnöki rezidenciától elvárhatunk. A nemrég megépült rezidencia hihetetlenül nagy és legalább 1000 szoba található benne. Sokan nem nézik jó szemmel Recep Tayyip Erdogan kényelmes életét, mert azt a pénzt, amiből a magánrepülőjét vásárolta és amiből ezt a kacsalábon forgó palotát megépítette, fordíthatta volna valami hasznosabb dologra is.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív