notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hihetetlenül látványos felhőcunami Panama Cityben

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hatalmas felhőcunami Panama Cityben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatalmas felhőcunami Panama Cityben


2014/10/28
Petra

Panama Cityben egy olyan érdekes jelenséget láttak az ottaniak, ami először biztosan sokkolta a város lakóit, ugyanis a partot elárasztó felhők kísértetiesen hasonlítottak egy hatalmas szökőárra. De igazi cunamiről valójában szó sincs.

Felhőcunami - Panama City
Első látásra úgy tűnhet, mintha ez a sok felhő egy hatalmas cunami előszele lenne, ami perceken belül elsöpri a floridai partvidéket. Azonban ilyesmiről szó sincs! Bár amikor aznap reggel Panama City lakói kinéztek az ablakon és meglátták ezt a furcsa jelenséget, biztos megállt bennük az ütő, mert ilyet valóban nem látni minden nap. De hatalmas hullámok helyett köd borította el a házakat a partvonal mentén. Lélegzetelállító látvány lehetett! A felhőkből álló hullámok, amik a tenger felől özönlöttek a város felé, hasonlítottak egy igazi szökőárhoz, de azon kívül teljesen ártalmatlanok voltak.

Felhőcunami - Panama City

Ez a különös jelenség a tenger és a szárazföld találkozásánál alakult ki. A köd olyan magasra szökött, hogy szinte ellepte a több emeletes lakóházakat, amik a part mentén álltak, sőt, még annál is beljebb merészkedett. Ezek a lakóházak viszont nem ötemeletesek, vagy tízemeletesek, mint amiket itthon megszoktunk, hanem legalább 20-30 emelet magasak. Éppen ez okozta ezt a furcsa jelenséget és nem mellesleg az, hogy ezek a toronymagas lakóházak elég közel épültek a parthoz. A felhők az óceán felől érkeztek, viszont amikor alacsonyan haladva elérték a szárazföldet, ezek a magas épületek az útjukat állták és ezért alakult ki ez a felhőcunaminak nevezett jelenség.

Felhőcunami - Panama City

A hatalmas felhőáradat olyan szinten elnyelte a lakóházakat, hogy azok szinte nem is látszottak. A felhők betódultak a városba is. De bármennyire is ijesztő látvány volt, a jelenség semmi kárt nem okozott és természetesen semmi köze nem volt egy igazi cunamihoz, amitől az ehhez hasonló, part menti városokban a leginkább tartanak.

Felhőcunami - Panama City

Elképesztő látvány lehetett, amikor a felhőáradat elérte a partot és a köd teljesen eltakarta ezeket a toronyházakat. Valószínű, aki a part mentén sorakozó lakóházakban lakott, az csak egy nagy fehérséget látott, amikor kinézett az ablakon.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Üzleti rendezvényhelyszín

Az üzleti rendezvényhelyszín megtalálása nem egyszerű feladat, hiszen a rendezvény...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Fonyód Túravitorlás Sportklub Kikötő

A Túravitorlás Sportklub fonyódi kikötője a Balaton nyugati medencéjének déli részén...

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.