Hihetetlenül látványos felhőcunami Panama Cityben

hirdetes

Hatalmas felhőcunami Panama Cityben

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Panama Cityben egy olyan érdekes jelenséget láttak az ottaniak, ami először biztosan sokkolta a város lakóit, ugyanis a partot elárasztó felhők kísértetiesen hasonlítottak egy hatalmas szökőárra. De igazi cunamiről valójában szó sincs.

Felhőcunami - Panama City

Első látásra úgy tűnhet, mintha ez a sok felhő egy hatalmas cunami előszele lenne, ami perceken belül elsöpri a floridai partvidéket. Azonban ilyesmiről szó sincs! Bár amikor aznap reggel Panama City lakói kinéztek az ablakon és meglátták ezt a furcsa jelenséget, biztos megállt bennük az ütő, mert ilyet valóban nem látni minden nap. De hatalmas hullámok helyett köd borította el a házakat a partvonal mentén. Lélegzetelállító látvány lehetett! A felhőkből álló hullámok, amik a tenger felől özönlöttek a város felé, hasonlítottak egy igazi szökőárhoz, de azon kívül teljesen ártalmatlanok voltak.

Felhőcunami - Panama City

Ez a különös jelenség a tenger és a szárazföld találkozásánál alakult ki. A köd olyan magasra szökött, hogy szinte ellepte a több emeletes lakóházakat, amik a part mentén álltak, sőt, még annál is beljebb merészkedett. Ezek a lakóházak viszont nem ötemeletesek, vagy tízemeletesek, mint amiket itthon megszoktunk, hanem legalább 20-30 emelet magasak. Éppen ez okozta ezt a furcsa jelenséget és nem mellesleg az, hogy ezek a toronymagas lakóházak elég közel épültek a parthoz. A felhők az óceán felől érkeztek, viszont amikor alacsonyan haladva elérték a szárazföldet, ezek a magas épületek az útjukat állták és ezért alakult ki ez a felhőcunaminak nevezett jelenség.

Felhőcunami - Panama City

A hatalmas felhőáradat olyan szinten elnyelte a lakóházakat, hogy azok szinte nem is látszottak. A felhők betódultak a városba is. De bármennyire is ijesztő látvány volt, a jelenség semmi kárt nem okozott és természetesen semmi köze nem volt egy igazi cunamihoz, amitől az ehhez hasonló, part menti városokban a leginkább tartanak.

Felhőcunami - Panama City

Elképesztő látvány lehetett, amikor a felhőáradat elérte a partot és a köd teljesen eltakarta ezeket a toronyházakat. Valószínű, aki a part mentén sorakozó lakóházakban lakott, az csak egy nagy fehérséget látott, amikor kinézett az ablakon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Mancsaftolni

A kormányzás kivételével az összes többi hajósfeladat elvégzése a... Tovább

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8