Megéri vitorlást bérelni a Balatonon - Pannon Yacht Charter

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter


2010/09/29

Forrás: Szabó Petra

Az idén júniusban hat, teljesen egységesen felszerelt Bavaria 32 Cruiser  hajóval indult Pannon Yacht Charter, várakozáson felüli eredményekkel zárta első főszezonját a balatonfüredi bázisán. A cég a kezdeti sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy 2011-ben újabb tíz hajóval bővíti a flottáját, ezúttal charter management keretén belül, valamint nyit a külföldi piacok felé is.

Pannon Yacht Charter hajóbérlés

Ha a cikkben szereplő BAVARIA 32 vitorlás hajót szeretnéd a Pannon Yacht Charter árainál is kedvezőbb áron bérelni, akár VERSENYFELSZERELÉSSEL ÉS SKIPPERREL is, kattints ide!

 

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

 

Az idei nyár mérlege

A magyar vitorlázók körében is igen népszerű, a hatéves adriai tapasztalattal rendelkező Adriatic Challenge Hungary Kft. új fejezetet nyitott a balatoni charter vitorlázás történetében, amikor idén júniusban Pannon Yacht Charter néven elindította hajókölcsönző szolgáltatását és vízre bocsájtotta flottáját a balatonfüredi Silver Yacht kikötőben. Úgy tűnik az egységes, minőségi szolgáltatást nyújtó, legális charter flották nemcsak az Adrián, hanem a hazai vizeken is népszerűek, melyet a cég indulása óta eltelt eredményei is alátámasztanak.
„A kedvezőtlen júniusi időjárás ellenére közel 50%-os volt a hajópark kihasználtsága, mely később, júliusban és augusztusban meghaladta a 80%-ot, ami kétség kívül felülmúlta várakozásainkat” - mondja az eddig elért eredményekről Láng Róbert a cég ügyvezető tulajdonosa.

Bavaria 32 Cruiser – az ideális charter hajó

„Jó választásnak bizonyult a Bavaria 32 Cruiser, és úgy néz ki, hogy a bérleti díjainkat is jól fogadta a piac: 10 ajánlatkérésből 7 biztosan le is foglalja a hajót. A Bavaria ezen legújabb és egyben legkisebb modellje egy igazi charter hajó, mely 1.5 méteres merülésével kimondottan ideális a balatoni túravitorlázásra. A hajók kényelmes és tágas belső tere, a számos tároló és szekrény, a multimédiás berendezések, a teljesen felszerelt konyha, valamint a meleg vizes wc-s zuhanyzófülke mind-mind a bérlőink kényelmét szolgálják. A legnépszerűbb azonban kétség kívül az egyedülálló lenyitható hátfal, mely azon kívül, hogy megkönnyíti a hajóba történő ki- és belépést, kényelmes fürdő, ill. napozó plattformkét is funkcionál” – mondja a hajókról Láng Róbert.
A 6 db teljesen egységesen felszerelt, kitűnő menettulajdonságokkal rendelkező hajó ma a Balaton legnagyobb egységes charter flottája, mely az egyéni bérlőkön kívül számos céges csapatépítés alkalmával és vitorlás versenyeken is bizonyított. Az idei Kékszalagra például két nap alatt keltek el a hajók.

Füred – a balatoni vitorlázás fővárosa

„A füredi bázis, a Silver Yacht kikötő városközponti elhelyezkedésével, kitűnő infrastruktúrájával, a környező éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel, színes vitorlás élettel osztatlan sikert aratott mind egyéni mind pedig vállalati bérlőink körében. Füred nemcsak a Balaton, hanem a balatoni vitorlázás fővárosa is olyan egyedülálló parti programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel, melyet egy vitorlázó máshol biztosan nem talál meg. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 10 bérlőnkből 7 visszatér este a bázisunkra, annak ellenére, hogy vendégeink ingyenesen köthetnek ki hajóinkkal a 12 BAHART vitorláskikötő bármelyikében.” – mesél a füredi bázisról Róth György a flotta bázis menedzsere.

Megéri bérelni

A vitorlázást alapvetően a gazdagok sportjának tartja számon a közvélekedés, ami egyáltalán nem nevezhető megalapozatlannak egy saját tulajdonú hajó éves költségeit tekintve. Egy hajótulajdonlás ugyanis évente kb. 300-600 ezer forint kikötőbérleti díjat jelent, amire még rájön a hajó karbantartásával járó számos költség valamint a téli tárolás díja, nem is beszélve az éves Casco biztosítás díjáról, így egy tulajdonos akár 800 000 -1 200 000 Ft-ot is költhet éves szinten a hajójára.

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 

 

 

 

 

 

 

 

top" width="412">

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 
 
top" width="256">

Éves kikötői díj

top" width="156">

300 000 - 600 000 Ft

 

Éves hajóbiztosítás (CASCO)

100 000 - 300 000 Ft

 

Éves karbantartásra költött összeg

50 000 - 300 000 Ft

 

Daruzás, téliesítés költségei

40 000 - 80 000 Ft

 

Téli hajótárolás

50 000 - 200 000 Ft

 

Tavaszi algagátlás

35 000 - 60 000 Ft

 

 

A számottevő költségek ellenére ugyanakkor általános tapasztalat ma a Balatonon, hogy a hajó tulajdonosa csupán 1-2 hétig használja hajóját egy szezonban, ami a fenti költségeket tekintve semmiképpen sem kifizetődő. A Pannon Yacht Charter erre kínál ideális alternatívát, hiszen egy hajó éves fenntartásának költségeiből akár 3-4 hétre is bérelhető hajó (utószezonban már 320 000 Ft/hét áron lehet bérelni hajót) a füredi bázison, ráadásul a karbantartással téli tárolással sem kell bajlódni, a bérlő kitakarított állapotban, tiszta ágyneművel és törölközővel, behűtött sörökkel és ásványvizekkel veheti át a hajóját.

Bővül a flotta

Új szolgáltatás: a charter management

A kedvező piaci fogadtatásnak köszönhetően a cég úgy döntött, hogy a jelenlegi hat, Bavaria 32 Cruiser-ekből álló flottáját charter management keretein belül bővíti és egy 16 hajóból álló, szélesebb bérlői igényeket is kielégítő hajóparkkal kezdi a jövő évi szezont. A vállalkozás 2011-es tervei között szerepel továbbá a külföldi piacok felé történő nyitás is, hiszen a cég nem titkolt szándéka, hogy szolgáltatásával alternatívát nyújtson a tengeri charter vitorlázásra is.
„A bővítés célja egyrészt a szélesebb ügyféligények kielégítése (kisebb, olcsóbb kategóriájú, ill. nagyobb, 3 kabinos hajók), másrészt pedig a minőségi charter szolgáltatás iránti növekvő kereslet lefedése, ugyanis egyre inkább felismerik a vitorlázók, hogy a költséges hajóvásárlás és fenntartás helyett sokkal inkább megéri bérelni. Ezt támasztja alá tapasztalatunk is, miszerint már az indulásunkkor számos igény volt több hetes folyamatos bérlésre” – mondja Láng Róbert a flotta bővítéséről.

További információ:
Szabó Petra
marketing vezető
Mobil: + 36 30 58 54 756
E-mail: szabo@pannon-yacht-charter.hu
Web: www.pannon-yacht-charter.hu


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes...

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.