notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megéri vitorlást bérelni a Balatonon - Pannon Yacht Charter

hirdetes

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

Szabó Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az idén júniusban hat, teljesen egységesen felszerelt Bavaria 32 Cruiser  hajóval indult Pannon Yacht Charter, várakozáson felüli eredményekkel zárta első főszezonját a balatonfüredi bázisán. A cég a kezdeti sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy 2011-ben újabb tíz hajóval bővíti a flottáját, ezúttal charter management keretén belül, valamint nyit a külföldi piacok felé is.

Pannon Yacht Charter hajóbérlés

Ha a cikkben szereplő BAVARIA 32 vitorlás hajót szeretnéd a Pannon Yacht Charter árainál is kedvezőbb áron bérelni, akár VERSENYFELSZERELÉSSEL ÉS SKIPPERREL is, kattints ide!

 

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

 

Az idei nyár mérlege

A magyar vitorlázók körében is igen népszerű, a hatéves adriai tapasztalattal rendelkező Adriatic Challenge Hungary Kft. új fejezetet nyitott a balatoni charter vitorlázás történetében, amikor idén júniusban Pannon Yacht Charter néven elindította hajókölcsönző szolgáltatását és vízre bocsájtotta flottáját a balatonfüredi Silver Yacht kikötőben. Úgy tűnik az egységes, minőségi szolgáltatást nyújtó, legális charter flották nemcsak az Adrián, hanem a hazai vizeken is népszerűek, melyet a cég indulása óta eltelt eredményei is alátámasztanak.
„A kedvezőtlen júniusi időjárás ellenére közel 50%-os volt a hajópark kihasználtsága, mely később, júliusban és augusztusban meghaladta a 80%-ot, ami kétség kívül felülmúlta várakozásainkat” - mondja az eddig elért eredményekről Láng Róbert a cég ügyvezető tulajdonosa.

Bavaria 32 Cruiser – az ideális charter hajó

„Jó választásnak bizonyult a Bavaria 32 Cruiser, és úgy néz ki, hogy a bérleti díjainkat is jól fogadta a piac: 10 ajánlatkérésből 7 biztosan le is foglalja a hajót. A Bavaria ezen legújabb és egyben legkisebb modellje egy igazi charter hajó, mely 1.5 méteres merülésével kimondottan ideális a balatoni túravitorlázásra. A hajók kényelmes és tágas belső tere, a számos tároló és szekrény, a multimédiás berendezések, a teljesen felszerelt konyha, valamint a meleg vizes wc-s zuhanyzófülke mind-mind a bérlőink kényelmét szolgálják. A legnépszerűbb azonban kétség kívül az egyedülálló lenyitható hátfal, mely azon kívül, hogy megkönnyíti a hajóba történő ki- és belépést, kényelmes fürdő, ill. napozó plattformkét is funkcionál” – mondja a hajókról Láng Róbert.
A 6 db teljesen egységesen felszerelt, kitűnő menettulajdonságokkal rendelkező hajó ma a Balaton legnagyobb egységes charter flottája, mely az egyéni bérlőkön kívül számos céges csapatépítés alkalmával és vitorlás versenyeken is bizonyított. Az idei Kékszalagra például két nap alatt keltek el a hajók.

hirdetes

Füred – a balatoni vitorlázás fővárosa

„A füredi bázis, a Silver Yacht kikötő városközponti elhelyezkedésével, kitűnő infrastruktúrájával, a környező éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel, színes vitorlás élettel osztatlan sikert aratott mind egyéni mind pedig vállalati bérlőink körében. Füred nemcsak a Balaton, hanem a balatoni vitorlázás fővárosa is olyan egyedülálló parti programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel, melyet egy vitorlázó máshol biztosan nem talál meg. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 10 bérlőnkből 7 visszatér este a bázisunkra, annak ellenére, hogy vendégeink ingyenesen köthetnek ki hajóinkkal a 12 BAHART vitorláskikötő bármelyikében.” – mesél a füredi bázisról Róth György a flotta bázis menedzsere.

Megéri bérelni

A vitorlázást alapvetően a gazdagok sportjának tartja számon a közvélekedés, ami egyáltalán nem nevezhető megalapozatlannak egy saját tulajdonú hajó éves költségeit tekintve. Egy hajótulajdonlás ugyanis évente kb. 300-600 ezer forint kikötőbérleti díjat jelent, amire még rájön a hajó karbantartásával járó számos költség valamint a téli tárolás díja, nem is beszélve az éves Casco biztosítás díjáról, így egy tulajdonos akár 800 000 -1 200 000 Ft-ot is költhet éves szinten a hajójára.

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes
top" width="412">

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 
 
top" width="256">

Éves kikötői díj

top" width="156">

300 000 - 600 000 Ft

 

Éves hajóbiztosítás (CASCO)

100 000 - 300 000 Ft

 

Éves karbantartásra költött összeg

50 000 - 300 000 Ft

 

Daruzás, téliesítés költségei

40 000 - 80 000 Ft

 

Téli hajótárolás

50 000 - 200 000 Ft

 

Tavaszi algagátlás

35 000 - 60 000 Ft

 

 

A számottevő költségek ellenére ugyanakkor általános tapasztalat ma a Balatonon, hogy a hajó tulajdonosa csupán 1-2 hétig használja hajóját egy szezonban, ami a fenti költségeket tekintve semmiképpen sem kifizetődő. A Pannon Yacht Charter erre kínál ideális alternatívát, hiszen egy hajó éves fenntartásának költségeiből akár 3-4 hétre is bérelhető hajó (utószezonban már 320 000 Ft/hét áron lehet bérelni hajót) a füredi bázison, ráadásul a karbantartással téli tárolással sem kell bajlódni, a bérlő kitakarított állapotban, tiszta ágyneművel és törölközővel, behűtött sörökkel és ásványvizekkel veheti át a hajóját.

Bővül a flotta

Új szolgáltatás: a charter management

A kedvező piaci fogadtatásnak köszönhetően a cég úgy döntött, hogy a jelenlegi hat, Bavaria 32 Cruiser-ekből álló flottáját charter management keretein belül bővíti és egy 16 hajóból álló, szélesebb bérlői igényeket is kielégítő hajóparkkal kezdi a jövő évi szezont. A vállalkozás 2011-es tervei között szerepel továbbá a külföldi piacok felé történő nyitás is, hiszen a cég nem titkolt szándéka, hogy szolgáltatásával alternatívát nyújtson a tengeri charter vitorlázásra is.
„A bővítés célja egyrészt a szélesebb ügyféligények kielégítése (kisebb, olcsóbb kategóriájú, ill. nagyobb, 3 kabinos hajók), másrészt pedig a minőségi charter szolgáltatás iránti növekvő kereslet lefedése, ugyanis egyre inkább felismerik a vitorlázók, hogy a költséges hajóvásárlás és fenntartás helyett sokkal inkább megéri bérelni. Ezt támasztja alá tapasztalatunk is, miszerint már az indulásunkkor számos igény volt több hetes folyamatos bérlésre” – mondja Láng Róbert a flotta bővítéséről.

További információ:
Szabó Petra
marketing vezető
Mobil: + 36 30 58 54 756
E-mail: szabo@pannon-yacht-charter.hu
Web: www.pannon-yacht-charter.hu

Forrás: Szabó Petra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bilge

A bilge hajófeneket, hajóűrt jelent, mint például a fenékdeszka alatti terület. Tovább

Csónak

A csónak olyan vízijármű, melynek hossza a 7 métert és vízkiszorítása a három tonnát,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 196

Átlagos értékelés: 4.8

hajó