Megéri vitorlást bérelni a Balatonon - Pannon Yacht Charter

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

Szabó Petra
hirdetes

Az idén júniusban hat, teljesen egységesen felszerelt Bavaria 32 Cruiser  hajóval indult Pannon Yacht Charter, várakozáson felüli eredményekkel zárta első főszezonját a balatonfüredi bázisán. A cég a kezdeti sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy 2011-ben újabb tíz hajóval bővíti a flottáját, ezúttal charter management keretén belül, valamint nyit a külföldi piacok felé is.

Pannon Yacht Charter hajóbérlés

Ha a cikkben szereplő BAVARIA 32 vitorlás hajót szeretnéd a Pannon Yacht Charter árainál is kedvezőbb áron bérelni, akár VERSENYFELSZERELÉSSEL ÉS SKIPPERREL is, kattints ide!

 

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

 

Az idei nyár mérlege

A magyar vitorlázók körében is igen népszerű, a hatéves adriai tapasztalattal rendelkező Adriatic Challenge Hungary Kft. új fejezetet nyitott a balatoni charter vitorlázás történetében, amikor idén júniusban Pannon Yacht Charter néven elindította hajókölcsönző szolgáltatását és vízre bocsájtotta flottáját a balatonfüredi Silver Yacht kikötőben. Úgy tűnik az egységes, minőségi szolgáltatást nyújtó, legális charter flották nemcsak az Adrián, hanem a hazai vizeken is népszerűek, melyet a cég indulása óta eltelt eredményei is alátámasztanak.
„A kedvezőtlen júniusi időjárás ellenére közel 50%-os volt a hajópark kihasználtsága, mely később, júliusban és augusztusban meghaladta a 80%-ot, ami kétség kívül felülmúlta várakozásainkat” - mondja az eddig elért eredményekről Láng Róbert a cég ügyvezető tulajdonosa.

Bavaria 32 Cruiser – az ideális charter hajó

„Jó választásnak bizonyult a Bavaria 32 Cruiser, és úgy néz ki, hogy a bérleti díjainkat is jól fogadta a piac: 10 ajánlatkérésből 7 biztosan le is foglalja a hajót. A Bavaria ezen legújabb és egyben legkisebb modellje egy igazi charter hajó, mely 1.5 méteres merülésével kimondottan ideális a balatoni túravitorlázásra. A hajók kényelmes és tágas belső tere, a számos tároló és szekrény, a multimédiás berendezések, a teljesen felszerelt konyha, valamint a meleg vizes wc-s zuhanyzófülke mind-mind a bérlőink kényelmét szolgálják. A legnépszerűbb azonban kétség kívül az egyedülálló lenyitható hátfal, mely azon kívül, hogy megkönnyíti a hajóba történő ki- és belépést, kényelmes fürdő, ill. napozó plattformkét is funkcionál” – mondja a hajókról Láng Róbert.
A 6 db teljesen egységesen felszerelt, kitűnő menettulajdonságokkal rendelkező hajó ma a Balaton legnagyobb egységes charter flottája, mely az egyéni bérlőkön kívül számos céges csapatépítés alkalmával és vitorlás versenyeken is bizonyított. Az idei Kékszalagra például két nap alatt keltek el a hajók.

hirdetes

Füred – a balatoni vitorlázás fővárosa

„A füredi bázis, a Silver Yacht kikötő városközponti elhelyezkedésével, kitűnő infrastruktúrájával, a környező éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel, színes vitorlás élettel osztatlan sikert aratott mind egyéni mind pedig vállalati bérlőink körében. Füred nemcsak a Balaton, hanem a balatoni vitorlázás fővárosa is olyan egyedülálló parti programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel, melyet egy vitorlázó máshol biztosan nem talál meg. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 10 bérlőnkből 7 visszatér este a bázisunkra, annak ellenére, hogy vendégeink ingyenesen köthetnek ki hajóinkkal a 12 BAHART vitorláskikötő bármelyikében.” – mesél a füredi bázisról Róth György a flotta bázis menedzsere.

Megéri bérelni

A vitorlázást alapvetően a gazdagok sportjának tartja számon a közvélekedés, ami egyáltalán nem nevezhető megalapozatlannak egy saját tulajdonú hajó éves költségeit tekintve. Egy hajótulajdonlás ugyanis évente kb. 300-600 ezer forint kikötőbérleti díjat jelent, amire még rájön a hajó karbantartásával járó számos költség valamint a téli tárolás díja, nem is beszélve az éves Casco biztosítás díjáról, így egy tulajdonos akár 800 000 -1 200 000 Ft-ot is költhet éves szinten a hajójára.

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Egy balatoni vitorlás hajó éves fenntartásának költségei

 
 

Éves kikötői díj

300 000 - 600 000 Ft

 

Éves hajóbiztosítás (CASCO)

100 000 - 300 000 Ft

 

Éves karbantartásra költött összeg

50 000 - 300 000 Ft

 

Daruzás, téliesítés költségei

40 000 - 80 000 Ft

 

Téli hajótárolás

50 000 - 200 000 Ft

 

Tavaszi algagátlás

35 000 - 60 000 Ft

 

 

A számottevő költségek ellenére ugyanakkor általános tapasztalat ma a Balatonon, hogy a hajó tulajdonosa csupán 1-2 hétig használja hajóját egy szezonban, ami a fenti költségeket tekintve semmiképpen sem kifizetődő. A Pannon Yacht Charter erre kínál ideális alternatívát, hiszen egy hajó éves fenntartásának költségeiből akár 3-4 hétre is bérelhető hajó (utószezonban már 320 000 Ft/hét áron lehet bérelni hajót) a füredi bázison, ráadásul a karbantartással téli tárolással sem kell bajlódni, a bérlő kitakarított állapotban, tiszta ágyneművel és törölközővel, behűtött sörökkel és ásványvizekkel veheti át a hajóját.

Bővül a flotta

Új szolgáltatás: a charter management

A kedvező piaci fogadtatásnak köszönhetően a cég úgy döntött, hogy a jelenlegi hat, Bavaria 32 Cruiser-ekből álló flottáját charter management keretein belül bővíti és egy 16 hajóból álló, szélesebb bérlői igényeket is kielégítő hajóparkkal kezdi a jövő évi szezont. A vállalkozás 2011-es tervei között szerepel továbbá a külföldi piacok felé történő nyitás is, hiszen a cég nem titkolt szándéka, hogy szolgáltatásával alternatívát nyújtson a tengeri charter vitorlázásra is.
„A bővítés célja egyrészt a szélesebb ügyféligények kielégítése (kisebb, olcsóbb kategóriájú, ill. nagyobb, 3 kabinos hajók), másrészt pedig a minőségi charter szolgáltatás iránti növekvő kereslet lefedése, ugyanis egyre inkább felismerik a vitorlázók, hogy a költséges hajóvásárlás és fenntartás helyett sokkal inkább megéri bérelni. Ezt támasztja alá tapasztalatunk is, miszerint már az indulásunkkor számos igény volt több hetes folyamatos bérlésre” – mondja Láng Róbert a flotta bővítéséről.

További információ:
Szabó Petra
marketing vezető
Mobil: + 36 30 58 54 756
E-mail: szabo@pannon-yacht-charter.hu
Web: www.pannon-yacht-charter.hu

Forrás: Szabó Petra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
hajó
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.